ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Διαμαρτυρίες για συντάξεις...

Διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι βουλευτές, ευρωβουλευτές και δικαστικοί, ότι από την 1/1/2018 θα μειωθούν οι συντάξεις τους, πράγμα που το θεωρούν παράνομο και θα καταφύγουν σε παν ένδικο μέσο προκειμένου να δικαιωθούν. Φυσικά, απαξάπαντες οι παραπάνω λαμβάνουν συντάξεις πολύ ανώτερες από τους λοιπούς ιθαγενείς (ελληνογενείς) αυτής της έρμης χώρας. Όταν, λοιπόν, μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των κοινών θνητών ή ποπολάρων, θα πρέπει να μειωθούν και οι «αποζημιώσεις» του τε Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, όπως και των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών, των υφυπουργών και των εθνοπατρικίων. Αυτό επιβάλλει άλλωστε και η ισονομία, όπως την επιτάσσει το ισχύον Σύνταγμα, το οποίο ποικιλοτρόπως παραβιάζεται από τους πολιτικούς μας!..

Διπλασιάστηκε το μέρισμα!

Αυτά αφουγκρασθήκαμε από τον ερυθροσακκιδιοφόρο σ. Τσακαλώτο, άρα θα έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια για διανομή στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Δεν μας είπε όμως πώς κατάφεραν και διπλασίασαν το ποσόν το οποίο και θα μοιράσει η Κυβέρνηση του σ. Αλεξάκη. Όσοι γνωρίζουν τις μεθοδεύσεις των σοσιαλοφιλελευθέρων, ομιλούν ότι αυτό επιτεύχθηκε με την επιβολή της καταβολής του φόρου της επομένης χρονιάς, άρα από την αφαίμαξη των φορολογουμένων, από την φοροεπιδρομή, από το γδάρσιμο των πολιτών, παρόμοιο με αυτό του επαναστάτη Διονυσίου του Σκυλοσόφου από τους Τούρκους. Επόμενο ήτο λοιπόν να πάνε «καλύτερα», όπως τόνισε ο σ. Γιουκλίντ!..

Πειθαρχία πολιτικών...

Μην απαντήσετε, κ. Υπουργέ, διακόπτουμε για διαφημίσεις και θα συνεχίσετε μετά από αυτές!..
Και ο Υπουργός, στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο σ. Μαυραγάνης διακόπτει εν αναμονή των διαφημίσεων, αρκεί το «βοθροκάναλο» να τον προβάλλει, αυτός που, όπως και άλλοι συνάδελφοί του δεν καταδέχονται να αφουγκρασθούν τους πολίτες και φέρονται ως μικροί νανόδεις σατραπίσκοι!..

Σιμωνία των Συριζαίων...

Είναι γνωστή από τις Πράξεις των Αποστόλων η επιθυμία μάγου τινός ονόματι Σίμων, να λάβει την ευλογία από τους Αποστόλους, ώστε επιθέτοντας τα χέρια του σε ασθενείς να θεραπεύονται! Μάλιστα προσέφερε στους Αποστόλους και σημαντικό ποσό χρημάτων, αλλά ο Πέτρος του τα επέστρεψε και τον επέπληξε. Η πράξη αυτή αποκλήθηκε Σιμωνία! (Πράξεις Αποστόλων Η’ 9-13). Κάτι τέτοιο σοφίστηκαν και οι Συριζαίοι, φαίνεται, απαλλάσσοντας το Άγιο Όρος από την καταβολή φόρου για τα ακίνητα εκτός αυτού, με την πεποίθηση ότι κάποια στιγμή θα δεχθούν οι Αγιορείτες τον σ. Αλεξάκη «εν χορδαίς και οργάνοις» ως πρωθυπουργό, παραβλέποντες τη δήλωσή του ότι είναι άθεος και οι πρωτοβουλίες του είναι αντιχριστιανικές! Αυτό άφησαν να εννοηθεί κύκλοι τόσο του Μαξίμου, όσο και της Κουμουνδούρου. Αλλά οι Αγιορείτες οσμίσθηκαν εγκαίρως την Συριζαϊκή πλεκτάνη!