ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Αφουγκραζόμαστε από τους σημερινούς κυβερνώντες ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι!
Και με τους προηγουμένους δεν είχε δοθεί άδεια για την κατασκευή και λειτουργία Υδατοδρομίων!..
Έτσι, ένας αποτελεσματικός παράγοντας τουριστικής αναπτύξεως, αλλά και η σημερινή Κυβέρνηση, η δήθεν μου και τάχατες σοσιαλιστική, που θα έδινε δουλειά σ’ όλους τους ανέργους, ούτε στην κατασκευή και λειτουργία Υδατοδρομίων δεν κατέστη δυνατόν να καταφέρει ακόμα και μάλιστα με άμεση χρήση από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες αδαπάνως για το ελληνικό δημόσιο! Όταν κατ’ αυτόν τον τρόπο και ο τουρισμός θα ανεπτύσσετο και πολλές νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργούνταν!..
Και όμως, υπερέβησαν τους προηγουμένους, αφού και ο σ. Κουρουμπλής μόνον από το συγγενολόι του διόρισε πέντε, σκεφτείτε πόσους θα διόρισε από την Αιτωλοακαρνανία!

Ομολογία πίστεως...

Διαβάζουμε στον ηλεκτρονικό Τύπο, ότι, ένας γονιός στη Μυτιλήνη κατέθεσε δήλωση-αίτηση προς τον διευθυντή του σχολείου όπου φοιτά ο γιος του, μαθητής της Δ’ τάξεως, με την οποία ζητά, όπως απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών κατά τη διδασκαλία των εξής κεφαλαίων:
α’ Προσευχές άλλων θρησκευμάτων (σελ. 22), β’ Τελετές ενηλικιώσεως στον Ιουδαϊσμό (σ. 7980), γ’ Η Τενέκα (σ. 137), δ’ Η Μητέρα του Χριστού στο Κοράνι (σ. 43) και ε’ Το Κοράνι των Μουσουλμάνων. Τονίζοντας, ο γονιός, ότι τα παραπάνω κεφάλαια δεν συνάδουν με τις θρησκευτικές και πολιτισμικές του πεποιθήσεις. Το ερώτημα που γεννάται είναι: Είναι άραγε ο μοναδικός γονιός που μελέτησε το βιβλίο (φάκελο το λένε τώρα) των θρησκευτικών και διαπίστωσε ότι αυτά τα κεφάλαια δεν συνάδουν; Καυχόμαστε ότι είμαστε έθνος χριστιανικό, οι άλλοι γονείς τι κάνουν;

Περί σχολικής υγιεινής!..

Βλέπουμε τους μπόμπιρες, δηλαδή τα πρωτάκια να φέρουν σάκκες, λες και είναι βαλίτσες ταξιδίου, τις οποίες πολλές φορές μεταφέρουν συγγενικά τους πρόσωπα δηλαδή γονείς ή και παππούδες, κι αυτοί με κάποια δυσφορία. Ερωτούν λοιπόν γονείς, υπάρχει σχολική υγιεινή στο ΥΠΕΘΠ; Αν υπάρχει γιατί δεν ασχολείται με το μέγεθος των σχολικών τσαντών και να καθορίσει το μέγεθος για κάθε τάξη, για κάθε ηλικία, ώστε να είναι ευκολομεταφερόμενες προς αποτροπή και μελλοντικών παθήσεων της σπονδυλικής στήλης οι οποίες θα βαρύνουν τον σημερινό μαθητή εφ’ όρου ζωής με απρόβλεπτες συνέπειες;..

«Πέντε βόδια, δυο ζευγάρια»!

Κατά των ανισοτήτων, όπως τις παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝουΔου τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σ. Γ. Σιμορέλης. Και όμως, αυτός ο ίδιος συγκαταλέγεται στις κοινωνικές ανισότητες που κατακρίνει μεν ιδιοποιείται δε, ιδού πώς: Ο σ. Γ. Σιμορέλης το επάγγελμα φαρμακοποιός, σπούδασε στην Ιταλία, λόγω κάποιας οικονομικής ανισότητος μεταξύ αυτού και των συμμαθητών του, που άλλοι μεν τον υποσκέλισαν άλλους δε αυτός τους υποσκέλισε είτε λόγω ανωτέρου δείκτη νοημοσύνης, είτε λόγω οικονομικής ευρωστίας. Αλλά και μεταξύ των συναδέλφων του φαρμακοποιών πάλι κάποια διαφοροποίηση υπάρχει, άλλος έχει μεγαλύτερη πελατεία άλλος δε υστερεί. Και στις γνώσεις άλλος θα γνωρίζει δύο και περισσότερες ξένες γλώσσες, ο δε σ. Γ. Σιμορέλης γνωρίζει μόνον ιταλικά και αυτό γιατί σπούδασε στην Ιταλία. Όπερ έδει δείξαι, σ. Σιμορέλη δύο βόδια πέντε ζεύγη!..