ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

«Σφαλιάρα» από Ζουράρι!..

Απτόητος και αυθόρμητος είναι ο αν. Υπουργός Παιδείας και λοιπών σ. Ζουράρις. Και τις δίνει τις σφαλιάρες απανωτές και επώδυνες, όπως αυτή για την μετανάστευση των νέων επιστημόνων, που, μη μπορώντας να βρουν εργασία στα πάτρια εδάφη, παίρνουν των ομματιών τους.
- «Καλά κάνουν τα παιδιά και φεύγουν. Η χώρα μας είναι υπό χρεωκοπία»!
Αν αυτό δεν είναι σφαλιάρα συντροφική από τον σ. Ζουράρι προς τον πρωθυπουργό σ. Αλέξη, τότε τι είναι όταν κατά το τουίτερ του σ. Αλεξάκη θα προκηρυχθούν θέσεις επιστημόνων μέσω ΑΣΕΠ για την πλήρωση κενών θέσεων, με προοπτική να επιστρέψουν οι νέοι επιστήμονες που εκπατρίσθηκαν μακράν του Τσιπριστάν, όπου δεν μπορούσαν να βρουν εργασία...
Άλλαξαν την Ευρώπη!..

Κανείς δεν πίστευε τον σ. Αλεξάκη, ότι θα άλλαζε την Ευρώπη. Και να με τις πρόσφατες γερμανικές εκλογές η Ευρώπη αλλάζει αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν επί τα βελτίω ή επί τα χείρω. Όμως και κανείς δεν περίμενε το AFD, το κόμμα των ακροδεξιών, να πετύχει το ακατόρθωτο να καταστεί τρίτο κόμμα και να εισέλθει στην γερμανική βουλή και ίσως γίνει και ρυθμιστής της κοινοβουλευτικής διαδικασίας! Άρα οι πρωτοβουλίες του Prime Minister σ. Αλεξάκη και οι δηλώσεις του ότι θα αλλάξουν την Ευρώπη παίρνουν σάρκα και οστά και κανείς δεν γνωρίζει αν αυτή η τροπή της καταστάσεως είναι επί τα βελτίω ή επί τα χείρω!..

Παραγκωνισμός...

Στη Θράκη μας διαχρονικά και διακομματικά η μεν τουρκογενής μουσουλμανική μειονότητα αποτελεί το «άσπρο» αρνί για τους πολιτικούς, οι δε Πομάκοι και οι Ρομά αποτελούν το «μαύρο» πρόβατο. Έτσι, βλέπουμε με την δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής οι τουρκογενείς να δραστηριοποιούνται με τις ποικίλες οργανώσεις όπως Τουρκική Ένωση Ξάνθης, Τουρκική Ένωση Γυναικών Κομοτηνής κ.λπ. και με την επιβολή της τουρκικής γλώσσας σε όλα τα μουσουλμανόπαιδα! Απτό παράδειγμα της μεροληπτικής αυτής στάσεως είναι η αποπομπή της Ρομά Σεμπαχεντίν από το ευρωψηφοδέλτιο στο νομό Ξάνθης και η αντικατάστασή της από τουρκογενή μουσουλμάνα. Σ’ αυτή την περίπτωση αρκεί η σύσταση οργανώσεων αντιστοίχων από Πομάκους και Ρομά, που δεν τους βλέπουν με καλό μάτι και τα κόμματα εξουσίας, διότι δεν θα εκλεγεί μουσουλμάνος βουλευτής του χεριού τους. Άλλη λύση δεν υπάρχει!

Τα θρησκευτικά...

Βάλθηκαν, λοιπόν, ντε και καλά, εκεί στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής να διδαχθούν τα παιδιά της Γ’ τάξεως του Δημοτικού Σχολείου και την Ιουδαϊκή θρησκεία και την Μουσουλμανική ώστε να καταστούν πανεπιστήμονες κατά το δυνατόν. Θα διδαχθούν, ότι ο Ραβίνος διδάσκει από την 5τευχο την Ιουδαϊκή θρησκεία και ο Ιμάμης από το Κοράνι την Μουσουλμανική. Θα διδαχθούν τις γιορτές των Εβραίων, την αργία του Σαββάτου που γιορτάζεται πάντα στις συναγωγές! Δεν θα παραλειφθεί δε και η αναφορά στην Τορά, το ιερό βιβλίο των Ιουδαίων. Το ερώτημα: Στα ισραηλιτικά σχολεία διδάσκονται οι γιορτές και τα ιερά βιβλία των Χριστιανών;