ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ο ρόλος των πληρεξούσιων...

Αναγνώστης του «Π.Λ.» με ερωτά:
- Ποιος είναι ο ρόλος των πληρεξουσίων (βουλευτών); Γιατί τους ψηφίζουμε; Το «φιλόστοργο κράτος με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ παρακράτησε από τους συνταξιούχους 250.000.000 ευρώ παρανόμως, αφού υπολόγισε τις κρατήσεις επί του ακαθαρίστου ποσού και έτσι εισέπραξε περισσότερα από όσο έπρεπε! Και τώρα, που έγινε γνωστή αυτή η λαθροχειρία για να επιστρέψει τα όσα παρακράτησε πρέπει ο κάθε συνταξιούχος να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, που τόσο σέβεται, και να τα απαιτήσει! Πού σε απλά ελληνικά σημαίνει, ότι αν κάποιος δικαιούται επιστροφή 1.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει δύο-τρία κατοστάρικα στον δικηγόρο ως αμοιβή, και έχει ο Θεός πότε θα του τα επιστρέψει το κράτος!
Αυτό δεν το πληροφορήθηκαν οι πληρεξούσιοί μας, ώστε αυτοβούλως να ενεργήσουν τα δέοντα και η επιστροφή να γίνει χωρίς τις δικαστικές διαδικασίες. Γιατί τους καταστήσαμε πληρεξουσίους; Απλούστατα για να εξυπηρετούν τον συντάκτη του πληρεξουσίου, δηλαδή τον ψηφοφόρο!

Παραλήρημα...

Ο με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλεγείς Στάθης Παναγούλης και στη συνέχεια καταστάς ανεξάρτητος, ζήτησε από τον Υπουργό Προστασίας Πολίτη σ. Τόσκα, να του χορηγήσει ορισμένα έγγραφα από τον φάκελο της Κύπρου, ως έχων έννομο συμφέρον, αφού και ο ίδιος υπέστη τις συνέπειες της χούντας και ο αδελφός του Γεώργιος χάθηκε κατά την μεταφορά του στην Ρόδο μαζί με τον Μανδηλαρά και ο άλλος αδελφός του Αλέκος, με την βόμβα που έβαλε στον Γ. Παπαδόπουλο στη συνέχεια υπέστη τη βάσανο του ΕΑΤ-ΕΣΑ και ο σ. Τόσκας του το αρνήθηκε, λέγοντας ότι: - Ο Στάθης Παναγούλης αντιδρών ο παράφρων ψεύδεται!
Και φυσικά φιλαλήθης είναι ο σ. Τόσκας που έγινε δεκτός στη Σχολή των Ευελπίδων εν έτει 1971 μ.Χ., τότε που σ’ αυτές τις περιπτώσεις έπρεπε να είναι συνεργάσιμος με τις κατά τόπους στρατιωτικές, πολιτικές και λοιπές αρχές. «Ο νοών νοείτω!..».

Ελληνικά προϊόντα...

Συμπολίτης μας που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες εκδρομή ανά τα Βαλκάνια μας έφερε διαφημιστικό φυλλάδιο στο οποίο προβάλλονται και τα ελληνικά προϊόντα με θαυμαστό τρόπο, σ’ αντίθεση με ό,τι συμβαίνει εντός της Ελλάδος, όπου η Σημαία έχει πετσοκοπεί και μόνον οι γαλάζιες και λευκές γραμμές υπάρχουν χωρίς τον σταυρό, ούζο «Μπαρμπαγιάννη», ούζο «Παραλία», ελιές «Ελιά», φέτα «Όλυμπος», τυρί «Σαλάκις» και ελαιόλαδο «Premium» με αναπεπταγμένη την Ελληνική σημαία! Και αυτά δεν είναι τα μοναδικά που κυκλοφορούν, όπως μας διαβεβαίωσε, υπάρχουν και πάμπολα άλλα, που η σελίδα δεν επαρκούσε να τα συμπεριλάβει! Αυτή είναι η πλήρης διαφήμιση για τα άριστα ελληνικά προϊόντα!
Θρασύτατος Αλβανός...

Εκεί, κατά Καστοριά μεριά, υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, Αλβανός την καταγωγή, αλλά ελληνοποιηθείς με τις πρωτοβουλίες των αυταπατωμένων ηγετών μας, ο οποίος σε προχωρημένη νυχτερινή ώρα ζήτησε σε κατάστημα να του ετοιμάσουν γύρο με πίτα, όταν είχαν εξαντληθεί αυτά τα εδέσματα. Ο Αλβανός δεν τζουγάπιασε (κατάλαβε) από την αδυναμία του σουβλατζή και βιαιοπράγησε εναντίον του. Το γεγονός έγινε γνωστό και κατεβλήθη προσπάθεια να αποκρυβεί και να μην λάβει έκταση. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δημοσίευσε το «Liberal», που σημαίνει ότι μπορεί την ημέρα να λιάζονται οι αλλοδαποί, αλλά τη νύχτα βιαιοπραγούν. Το άκουσες, Τασία ή όχι;