ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

"Το ζην αξιοπρεπώς" ...

• Είχε δηλώσει για τους βουλευτές ο σ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ότι: -Δεν μπορεί να φορολογηθούν, γιατί οι Εθνοπατέρες / μητέρες πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς!..
Φαίνεται, ότι το ίδιο ισχύει και για τον σύμβουλο του «ουάου», διάβαζε Γιάνη Βαρουφάκη Γκλεν Κιμ, ο οποίος αμείβεται με 125.000,00 ευρώ το μήνα δηλαδή 1.500.000 ευρώ το χρόνο. Δεν μπορώ να το αποτιμήσω αυτό το ποσό με κάποιο υλικό, ώστε να γίνει κατανοητό και από την πλειοψηφία των αναγνωστών. Δεν γνωρίζω και πόσο πωλείται μια Porche ή ένα Kajen ή ένα Hummer ή κάποιο άλλο πολυτελές οτομομπίλιο για να αντιληφθούμε ποια είναι η ζωή κατά το τσακαλώτειο ρήμα:«Το ζην αξιοπρεπώς». Και να διαπιστώσουμε τη διαφορά αυτού του ζην από το ζην της πλειονότητας των Ελλήνων που ευρίσκονται στο κατώφλι της φτώχειας και πιο κάτω! Ο δε Γκλεν Κιμ προέρχεται από την Λίμαν Μπράδερς που κήρυξε φαλιμέντο!
Αλβανοί στοι ΓΕΕΘΑ
• Σε επίρρωση των όσων έγραψε ο τακτικός συνεργάτης του «Π.Λ.» κ. Κ. Καλτσής για την κυοφορία αλβανικού κόμματος στις προσεχείς εκλογές, θα ήθελα να γίνουν κοινωνοί οι αναγνώστες του «Π.Λ.» στην εξής πληροφορία:
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα όσων περάτωσαν τις σπουδές τους στην Σχολή Ευελπίδων και ανακηρύχθηκαν ανθυπολοχαγοί, μεταξύ αυτών και τέσσερις Αλβανοί, γεννηθέντες μεν στην Ελλάδα αλλά αλβανικής υπηκοότητας και, φυσικά, νοοτροπίας.
Όλοι τους θα τοποθετηθούν σε κρίσιμες θέσεις και θα ανελιχθούν σε ανώτερα και ανώτατα αξιώματα και δεν αποκλείεται κάποιος να φθάσει και στον επιτελικό βαθμό του Α’ ΓΕΣ ή και του ΓΕΕΘΑ. Αφερίμ σ’ όσους επιπολαίως έχουν ανοίξει την Κερκόπορτα της Σχολής των Ευελπίδων για την φοίτηση αλλοδαπών που θα στελεχώσουν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!..
Ποια η στάση των ΑΝΕΛ;
• Τα καλά παιδιά των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου δεν παραλείπουν να μας υπενθυμίζουν, ότι η παρουσία τους δεν πρόκειται να εκλείψει, όμως, στον ορίζοντα κάνουν την εμφάνισή τους και οι Ρουβίκωνες, με τελευταία, για την ώρα αυτή στη Βουλή των Ελλήνων. Και ενώ η Αστυνομία έκανε το καθήκον της και τους συνέλαβε και τους οδηγούσε στην ΓΑΔΑ, καθ’ οδόν έλαβαν τα πληρώματα των περιπολικών διαταγή να τους επιστρέψουν στη Βουλή, εκεί δηλαδή από όπου τους συνέλαβαν και να τους αφήσουν ελεύθερους. Εδώ ανακύπτει το αδήριτο ερώτημα: Οι συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ συμφωνούν με την δράση όλων αυτών αλλά και με την εντολή – διαταγή του προέδρου της Βουλής σ. Βούτση να αφεθούν ελεύθεροι διότι δεν προέβησαν σε έκνομες πράξεις και πρέπει να δείχνουμε ανεκτικότητα σ’ αυτούς; Απλή σκέψη του γράφοντος και μόνον!
Το "σύνδρομο των πιθήκων"!
•Ωραίος ο καθηγητής Ν. Φώσκολος με τις παραστατικές του εκφράσεις. Ως παράδειγμα έφερε τους πιθήκους, που στη ζούγκλα όπου κυκλοφορούν φέρουν έναν πίθηκο στην πλάτη τους προκειμένου να ερευνούν και να ελέγχουν το περιβάλλον για τους ελλοχεύοντας κινδύνους. Έτσι κι εμείς βλέποντας το θήραμα (κοιτάσματα πετρελαίου, αερίου) μας σκουντά ο «πίθηκος» Τουρκία, Αλβανία: «Προσοχή είμαστε κι εμείς εδώ. Στην περιοχή μας είναι βεβαιωμένα 2.000.000.000.000 κυβικά μέτρα αερίου, πολύ πλησίον των Ιωαννίνων από το 1995 αλλά κανείς δεν τα εκμεταλλεύθηκε και εισάγουμε αέριο από την Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν με 15 ευρώ το κυβικό, όταν το δικό μας στοιχίζει μόλις 7,00 ευρώ! Να περιμένουμε το Γιώργο Αμυρά να το φέρει στη Βουλή; Είναι και αυτή μια κάποια λύση!