ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Γαβρόγλειες τακτικές...

Δικαιώνεται πλήρως ο αυτοκράτωρ Βίσμαρκ της Πρωσίας με την αποστροφή του (σε απλά ελληνικά) ότι δύο καθηγητές (εννοείται σε κυβερνητικές θέσεις) και η πατρίς απώλετο!..
Παρ’ ημίν έχουμε αρκετούς καθηγητές στο γκουβέρνο όπως π.χ. ο καθηγητής Κώστας Γαβρόγλου, που οραματίσθηκε να σώσει την παιδεία, καταργώντας τις πανελλαδικές και καθιερώνοντας την εισαγωγή στην Γ/βάθμια εκπαίδευση με μοναδικό προσόν τον βαθμό του απολυτηρίου! Που σημαίνει, ότι θα αρχίσει το κυνηγητό του βαθμού με θεμιτούς (διάβασμα) και αθεμίτους τρόπους (φροντιστήρια από τους διδάσκοντες καθηγητές για «βελτίωση» της βαθμολογίας)! Και ποιος από μας δεν έχει πείρα από τα μαθητικά χρόνια, καθηγητές συνεπείς και προσηλωμένους στο καθήκον και καθηγητές να επιδιώκουν τον πλουτισμό με τα ιδιαίτερα στους μαθητές των επ’ αμοιβή!.. Έμπαινε, σ. Γαβρόγλου στην προώθηση της διαφθοράς!

Προσωπική διαφορά...

Ευτυχήσαμε να το ζήσουμε και να το νοιώσουμε στο πετσί μας και αυτόν τον νεολογισμό, δηλαδή την προσωπική διαφορά, η οποία προέκυψε από τον ψαλιδοχέρη σ. Κατρούγκαλο την 13η Μαΐου 2016 μ.Χ. Την αποφράδα αυτή μερα καθορίσθηκε, ότι όσοι είχαν υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση έως την 12/5/16 λαμβάνουν με άλλον τρόπο σύνταξη και όσοι από την 13/5 και μετά, με άλλον τρόπο. Έτσι δημιουργήθηκε μία διαφορά μεταξύ των δύο αυτών περιπτώσεων συνταξιοδοτήσεως. Αυτό ο μαντηλάκιας υπουργός, κατά δήλωσή του κομμουνιστής, το χαρακτήρισε προσωπική διαφορά και αυτη η διαφορά πρέπει να εκλείψει όχι αυξάνοντας τις νέες συντάξεις αλλά μειώνοντας τις παλαιές!.. Αυτό προφανώς, εντάσσεται στην ηθική της Αριστεράς, δηλαδή ισοπέδωση προς τα κάτω και όχι προσπάθεια να αυξηθούν οι χαμηλές, οι πενιχρές συντάξεις. Αυτό οι δικοί μας, Γιαννιώτες βουλευτές, το βρίσκουν σύμφωνο με την αριστερή ιδεολογία; Όχι τίποτε άλλο, αλλά να μην μας κουφαίνουν με τις αοριστολογίες τους!

«Με πόνο ψυχής...»

Και η ταπεινότης μου σήμερα γράφω αυτό το σημείωμα «με πόνο ψυχής»! Τον Σεπτέμβριο του 1994 μ.Χ. με αξίωσε ο Θεός να εκδράμω με συμπολίτες μας στην Κωνσταντινούπολη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Καστανιές, Αδριανούπολη... Κωνσταντινούπολη. Μόλις περάσαμε τις Καστανιές και βρεθήκαμε επί τουρκικού εδάφους στο Καπί Κουλέ (Ανδριανούπολη) συναντήσαμε τα πρώτα διόδια. Σταμάτησε ο οδηγός, πάτησε ένα ωστήριο, βγήκε ένα σημείωμα που έδειχνε τη θέση και την ημερομηνία, αυτό ήταν. Σ’ όλη τη διαδρομή 250 περίπου χλμ. δεν υπήρχαν άλλα μετωπικά διόδια αλλά πλευρικά αυτά της Κεσσάνης, της Ρεδαιστού, της Καλλιπόλεως. Μόλις φθάσαμε στην Κ/πολη ο οδηγός έδωσε το σημείωμα στον υπάλληλο των διοδίων και αυτός το έθεσε στο μηχάνημα το οποίο εξέδωσε την τιμή! Αυτά είναι τα αναλογικά διόδια προ 27 ετών και εμείς πάμε με τον αραμπά. Με πόνο ψυχής το γράφω!..

Συριζαία λαϊκίστρια...

Θέλω να πιστεύω, ότι οι αναγνώστες του «Π.Λ.» είδαν πρόσφατα την σ. βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, που από του βήματος της Βουλής μας καράφλιασε, ισχυριζόμενη ότι: -Είμαι λαϊκίστρια! Και απορήσαμε. Πώς είναι δυνατόν ένα μοντελάκι, παρά το κάπως προκεχωρημένο της ηλικίας της να μας κουφαίνει ότι είναι λαϊκίστρια; Αν οι λαϊκιστές εμφανίζονται και συμπεριφέρονται ως μοντελάκια τόσο στην ενδυμασία όσο και στην συμπεριφορά και στην διατροφή και στις εξωστρεφείς τους τακτικές, τότε κάποιο λάθος γίνεται ή κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Αλλιώς δεν μπορεί ένας κομψευόμενος ή μία κομψευομένη, μοντελάκι, να μας τρελαίνει ότι είναι λαϊκίστρια και μάλιστα όχι σε κάποιο «πηγαδάκι» αλλά από του βήματος της Βουλής!