ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ας μη χαίρονται!..

 • Στο αγγλικό κείμενο της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ σ. Τσίπρα και των Θεσμών ή Τοκογλύφων ή Δανειστών, προβλέπει ότι: «Η Ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύεται να συμφωνεί με τους Θεσμούς - Τοκογλύφους»!
Αυτήν την λεπτομέρεια μας κατέστησε γνωστή αναγνώστης του «Π.Λ.» που είναι κάτοχος της αγγλικής γλώσσας με πλήρη επάρκεια και όχι αυτής της γνώσεως που αποκτούν οι μαθητές των ελληνικών σχολείων η οποία ωχριά ακόμη και στη γλωσσομάθεια που έχουν ιθαγενείς των πρώην αγγλικών αποικιών. Επομένως, ας μην χαίρονται και ας μην κορδακίζονται όσοι μετείχαν των επί ένα και πλέον έτος συνομιλιών, που μας κουφαίνουν με τις πομπώδεις δηλώσεις τους, ότι έδωσαν την σκληρότερη μάχη και πέτυχαν πράματα και θάματα. Ας μεταφράζουν σωστά την αγγλική διατύπωση της συμφωνίας, ώστε να ενημερώνονται πλήρως και οι ταπεινοί υπήκοοι του Τσιπρανιστάν!..

Ποιος θα πληρώσει;

• Εκεί, περίπου, τα περασμένα Χριστούγεννα, μετά την 6η Δεκεμβρίου 2016 μ.Χ. που μας διαβεβαίωνε ο σ. Αλεξάκης, ότι κλείνει η αξιολόγηση, ο σ. Χουλιαράκης, συνιστούσε να κλείσει αυτή όσο το δυνατόν ταχύτερα, γιατί η όποια καθυστέρηση εγκυμονεί κινδύνους!
Ουδείς των ΣΥΡΙΖΑίων αφουγκράσθηκε τον υπουργό σ. Χουλιαράκη. Ακόμη δεν έχουν ψηφισθεί όλα τα προαπαιτούμενα και εμείς γκορδομένοι ισχυριζόμαστε, ότι από μεριά μας είναι όλα έτοιμα, ενώ 25 διατάξεις δεν έχουν νομοθετηθεί! Και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που βγαίνουν στα «βοθροκάναλα» αιτιώνται την Ν.Δ., ότι δήθεν μου και τάχατες προέτρεπε την Κυβέρνηση να ολοκληρώσει την αξιολόγηση το ταχύτερον δυνατόν. Αυτή όμως, η καθυστέρηση, για την ώρα στοίχισε 2.900.000.000 (με όλα τα μηδενικά για να γίνει κατανοητό το ποσόν). Ποιος θα το πληρώσει αυτό το ποσόν, μήπως ο μη γραβατωμένος; Αστείο πράγμα! Αφού υπάρχουν οι συνταξιούχοι, οι χήρες, οι ανάπηροι, τα συνήθη υποζύγια, για να δοκιμάσουν για μια φορά ακόμη την ηθική της Αριστεράς, πρώτης και δεύτερης φοράς.

Και αγεωγράφητος...

• Εκτός από ανιστόρητος και οιηματίας ο σ. Αλεξάκης αποδεικνύεται και αγεωγράφητος. Στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι 10 αρχαίων πολιτισμών στην Αθήνα (Ελλάδα, Αίγυπτος, Ιράν, Κίνα, Ιράκ, Βολιβία κ.λπ.) παίρνοντας τον λόγο ο σ. Αλεξάκης είπε με τον γνωστό στόμφο, παριστάνοντας τον ξερόλα: -Η συνύπαρξη των πολιτισμών, που τους χωρίζουν εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα... Και ο ολιγογράμματος, αυτός που τελείωσε μόνο το Δημοτικό Σχολείο, ανερωτάται και σκέφτεται:
- Μήπως τα σχολικά εγχειρίδια δεν διαλαμβάνουν σωστά στοιχεία, όταν μας πληροφορούν, ότι ο Ισημερινός είναι μόλις 40.000 χιλιόμετρα ή μόλις τέσσερις δεκάδες χιλιόμετρα; Πώς είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας να καραφλιάζει τους εκπροσώπους των αρχαίων πολιτισμών, που τους εκροσωπούσαν υπουργοί Πολιτισμού κ.λπ., ειδήμονες να δέχονται αυτήν την εσφαλμένη πληροφόρηση;

Μας φόρεσαν γυαλιά!

• Ο δικτάτορας της Βορείου Κορέας μας φόρεσε ματογυάλια, αφού αυτός έδωσε άδεια σε ομάδα Χριστιανών Ευαγγελιστών να ιδρύσουν και να λειτουργήσουν ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην πρωτεύουσα της Β. Κορέας Πιονγκ Γιαγκ. Έτσι η Β. Κορέα θα ενισχύσει το κάτισχνό της Α.Ε.Π. με τα έσοδα από τους φοιτητές (αλλοδαπούς) που θα φοιτούν σ’ αυτό και θα προέρχονται από το εξωτερικό και μάλιστα από χώρες που έχουν εύρωστο οικονομικό εισόδημα οι κάτοικοί τους! Εμείς εδώ παραμένουμε προσκολλημένοι στις δογματικές ιδεοληψίες της Αριστεράς που αντιτίθεται σε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία, απόδειξη το φοροκυνηγητό της μικρομεσαίας επαγγελματικής τάξεως. Το γεγονός αυτό, ότι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αντιτίθενται στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων προδίδει την αντίθεση του συνδικαλιστικού πανεπιστημιακού κατεστημένου που θέλουν να έχουν το προνόμιο της αποκλειστικότητας.