ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Γραδόμετρο δημοκρατικότητας!..

Κάθε μέρα και κάτι το εκκωφαντικό θα αφουγκραζόμαστε. Πρόσφατα στον ΣΚΑΙ, σ’ αυτό το «βοθροκάναλο» προσκαλεσμένος ήταν και ο σ. Κων. Ζαχαριάδης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάποια στιγμή μας κούφανε με την αποστροφή του λόγου του, τονίζοντας: - Τα δημοκρατικά κόμματα ταυτίζονται με την Νέα Δημοκρατία!
Με τι μέτρα και με τι σταθμά ο σ. Ζαχαριάδης γραδομετρά τη δημοκρατικότητα κάθε κόμματος; Θα πρέπει να μας το διευκρινίσει που προμηθεύονται αυτά τα γραδόμετρα, τα οποία κάθε λίγο και λιγάκι αναφέρουν πολλοί των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μηδέ και του σ. Αλεξάκη, ο οποίος προ ημερών ισχυρίσθηκε, ότι είναι πολύ αριστερότερος του σ. Σκουρλέτη, που είχε ισχυρισθεί, ότι είναι ακραιφνής αριστερός! Όχι έπεα πτερόεντα αλλά έργα...

Μακάβριο μεν αναγκαίον δε...

Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι τα κοιμητήρια της «Μικρής μας Πόλης» έχουν γεμίσει ασφυκτικά και δημιουργούνται προβλήματα όταν έρχεται η ώρα της εκταφής, που από τα πολλά φάρμακα το σώμα του θανόντος αργεί να αποσυντεθεί. Η επιθυμία του πρόσφατα θανόντος ιδιοκτήτου της «Καθημερινής» ήταν να τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία στον Ι.Ν. του Αγίου Διονυσίου, η δε ταφή του στην ιδιαιτέρα του πατρίδα στην Οία της Σαντορίνης. Η πληροφορία αυτή δίνει το έναυσμα σε πολλούς συμπατριώτες μας να επιλέξουν για ταφή τους το χωριό τους, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο και μία ακτίνα αναλαμπής στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, αφού έστω και νεκροί θα ωθήσουν πολλούς να επισκεφθούν, να επανέλθουν για ένα κερί για ένα τρισάγιο, για μια ανθοδέσμη. Μακάβριον μεν, αναγκαίον δε!...

Ιαματικός τουρισμός...

Χρόνια τώρα είχα διαβάσει στο περιοδικό «Ήλιος», ότι, όταν ο Θεός έφτιαχνε τον κόσμο και δη την Ελλάδα, κοσκίνησε τα υλικά και το πλούσιο σε συστατικά χώμα έπεσε αλλού, ενώ τα εναπομείναντα λιθάρια τα έριξε στην Ήπειρο! Μπορεί η Ήπειρος να είναι μία ορεινή και πετρώδης περιοχή, αλλά είναι και πλούσια σε πλουτοπαραγωγικές πηγές, όπως οι ιαματικές της που ή μένουν ανεκμετάλλευτες και άγνωστες στο πλατύ κοινό, ή βρίσκονται σε πρωτόγονη κατάσταση, όταν σ’ άλλες περιοχές όπως η Πικρολίμνη του Κιλκίς, το Πόζαρ (φωτιά) στην Ημαθία κ.ά. προβάλλονται και ήδη έχουν επισκεψιμότητα παρά τα παιχνίδια του καιρού. Εμείς; Ε, εμείς κάνουμε συσκέψεις, συνεδριάσεις, συζητήσεις και τα... βιολιά στον τόπο! Μήπως, είναι καιρός οι ασχολούμενοι με τα κοινά να κάνουν γνωστές τις θεραπευτικές ιδιότητες του τε Αμαράντου, των Καβασίλων, του Χανόπουλου, της Πρεβέζης και των τυχόν άλλων ιαματικών πηγών; Οι καιροί ου μενετοί!..

Το παρακάνει...

Παρακολουθώντας κατά το Σαββατοκύριακο την εκπομπή του κ. Αυτιά, μένω πολλές φορές άναυδος με την οίησή του, να χρησιμοποιεί φράσεις και λέξεις από την τελετουργική διαδικασία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, όπως: «ευαγγέλια, ευχέλαια, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναπαύσεως, ο Θεός ο ίδιος να κατέβει αυτό δεν γίνεται...» κ.λπ. Δηλαδή ο παρουσιαστής κ. Αυτιάς με την οίησή του, θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του δημιουργού, τον οποίο πλείστοι όσοι εκ των ακροατών του πιστέυουν και σέβονται και αναρωτιούνται γι’ αυτή του την οίηση!.. Και  σκέπτονται, ο παρουσιαστής αυτός θα τολμούσε να κάνει αναφορά είτε στον Αλάχ, είτε στον προφήτη αυτού Μωάμεθ με τον τρόπο που αναφερεται στον Θεό των Χριστιανών; Ή, θα εγίνετο ό,τι συνέβη στο περιοδικό Hebdo στο Παρίσι και όπου αλλού επέπεσαν οι τζιχαντιστές και τα έκαναν εκτός από λαμπόγυαλα με αρκετά θύματα. Αλλά, δυστυχώς, οι Χριστιανοί μάλλον έχουν καταστεί γιαλαντζί, αγνοώντας, προφανώς, την εντολή την οποία ο ίδιος ο Μεγαλοδύναμος έδωσε στον προφήτη Μωυσή, έξοδος κεφ. Κ’ εδάφ. 7: «ου λήψει το όνομα Κυρίω τω Θεώ σου επί ματαίω»!