ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Σοϊμπλεκότεροι του Σόιμπλε!..

Μας το επεφύλασσε η μοίρα να το αφουγκρασθούμε κι αυτό από το στόμα του σ. Αλεξάκη, ότι ο μεν Σόιμπλε είναι ένα σεβαστό πρόσωπο, η δε Μέρκελ μία ανοιχτόμυαλη καγκελάριος που πιάνει το πνεύμα του άλλου, του συνομιλητή της, άρα γίνεται αποδεκτή από τον αυταπατώμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας!
Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε ο σ. Αλεξάκης αυταπατάτο τόσο καιρό που βρισκόταν στην αντιπολίτευση και ξεσήκωνε τους Συριζαίους αλλά και τη λοιπή αντιπολίτευση ενάντια στην γερμανική ηγεσία. Ευτυχώς, κάλλιο αργά παρά ποτέ που λέγει και ο θυμόσοφος λαός, ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος! Αποδεικνύεται ότι η δική μας ηγεσία κατέστη Σοϊμπλεκότεροι του Σόιμπλε!
Σημ.: Αφουγκρασθήκαμε, ότι έχουν περάσει πολλές εκατονταετηρίδες! Το σωστό είναι εκατονταετίες. Εκατονταετηρίδα λέμε για την συμπλήρωση 100 ετών από κάποιο γεγονός, ας πούμε από την απελευθέρωση. Ενώ εκατονταετία είναι ο αιώνας, 12 αιώνες, 12 εκατονταετίες, ή η 7ετία της χούντας!

«Λογαριάζουν» λάθος!

Αφουγκραζόμενος τον συμπολίτη μας σ. Χρ. Μαντά, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα φυσικά πρόσωπα με τη μείωση του αφορολογήτου θα ωφεληθούν, έπιασα χαρτί και μολύβι και έκανα τον λογαριασμό και βρήκα το αντίθετο και ιδού το αποτέλεσμα:
Ένας συνταξιούχος που έχει αποδοχές ετήσιες περί τις 20.000 ευρώ με τον ισχύοντα συντελεστή 22% και με αφορολόγητο 8.386 ευρώ, θα καταβάλει 2.555,08 ευρώ. Με τη μείωση του αφορολογήτου στα 5.900 ευρώ για τον έγγαμο και με μείωση του συντελεστή στο 20% θα καταβάλει 2.820 ευρώ. Συνεχίζοντας την πρακτική αριθμητική με τη μέθοδο των τριών και κάνοντας την αφαίρεση, διαπιστώνουμε ότι με το υποσχεσιολόγιο του αυταπατωμένου σ. Αλεξάκη θα καταβάλει επί πλέον 265 ευρώ. Όσοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν το χαρτί και το μολύβι θα διαψεύσουν πολλούς!..

Επίδομα ενοικίου!..

Τόβαλε η Κυβέρνηση της Α’ - Β’ Φοράς ΑριστεροΔεξιάς μεταξύ των άλλων αντιμέτρων να επιδοτήσει και το ενοίκιο ευπαθών ομάδων που δεν διαθέτουν ιδιόκτητο σπίτι και διαβιούν σε ενοικιαζόμενο.
Όμως, φαίνεται, όταν ο Μεγαλοδύναμος έβρεχε μυαλό, οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ κρατούσαν αλεξιβρόχιο, τουτέστιν ομπρέλα! Το «φιλόστοργο» κράτος αυτή την δύστηνο χρονική στιγμή διαθέτει δεκάδες χιλιάδες ακίνητα που έχουν εκχωρηθεί από κληρονόμους οι οποίοι αποποιήθηκαν την κληρονομιά λόγω υψηλής φορολογίας που αδυνατούν να καταβάλλουν. Γιατί δεν παραχωρεί αυτά τα ακίνητα στους στερουμένους οικία προς χρήσιν αντί του ενοικίου και με την υποχρέωση να τα συντηρούν, γιατί αν αυτή η συντήρηση επαφιεθεί στο ανεπρόκοπο και αχαΐρευτο κράτος μετ’ ου πολύ θα καταστούν γιαπιά!..
Σημ.: Με καθυστέρηση αλλά δεν χάνει την αξία του. Καμία αναφορά φέτος στο τραγικό ατύχημα του Τσερνομπίλ, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το τραγικό συμβάν έγινε επί σοβιετοκρατίας, κάτι ανάλογο με τα τεκταινόμενα σήμερα στην μακρινή Βενεζουέλα, που τηρείται άκρα του τάφου σιωπή!

Γαλαντόμο Άγιο Όρος!..

Μετά το Πάσχα συνεταξίδευα για την Θεσσαλονίκη με έναν Αλβανό, που δήλωσε ότι είναι Β/Ηπειρώτης και ο οποίος ανησυχούσε μήπως καθυστερήσει το λεωφορείο και δεν προλάβει το τελευταίο δρομολόγιο για την Χαλκιδική, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του για το Άγιον Όρος! Σε ερώτησή μου, γιατί πηγαίνει στο Άγιον Όρος ως προσκυνητής ή ως εργαζόμενος εκεί, η απάντησή του αφοπλιστική. Εκεί εργάζομαι! Και σε άλλη ερώτηση αν το μεροκάματο είναι ικανοποιητικό, πάλι η απάντησή του αφοπλιστική!
- Πενήντα (50) ευρώ την ημέρα, φαγητό και ύπνο!
Πώς εξηγείται αυτή η γαλαντομία, η απλοχεριά του Αγίου Όρους, όταν μισθοί, ημερομίσθια και συντάξεις έχουν καταβαραρθωθεί και η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο προ πολλού; Δεν πρέπει να συμβαδίζει η οικονομική τακτική του Αγίου Όρους με αυτή της υπολοίπου χώρας (Ελλάδος); Μπορεί να είναι αυτοδιοικούμενη περιοχή, όμως δεν είναι ξένο σώμα! Αν υποφέρει μία περιοχή πρέπει να συμπάσχει ολόκληρο το σώμα!..