ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Αφωνία για τα παράδοξα!..

Άμα τω φοβερώ συμβάν με την Πόρσε, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο πέντε ατόμων, ΣΥΡΙΖΑίοι εθνοπατρίκιοι ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας επικρίνοντας τον νεόπλουτο νεανία, τον μπουρζουά, στη δική τους γλώσσα, ότι η Πόρσε έφταιγε για την φοβερή αυτή σύγκρουση με το τραγικό αποτέλεσμα!
Όμως, το δρόμο προς την μπουρζουοποίηση των εθνοπατρικίων έχουν δρομολογήσει με νόμους και (ν)τροπο­λογίες που σωρηδόν κατατίθενται στη Βουλή και ψηφίζονται, όπως με την μείωση της εισφοράς της αλληλεγγύης, την μη μείωση των βουλευτικών συντάξεων, που βρήκαν την φόρμουλα, ότι αυτό θα ρυθμισθεί ως το τέλους του 2018 μ.Χ., όταν ο νόμος Κατρούγκαλου για τις άλλες συντάξεις προβλέπει το τέλος Σεπτεμβρίου του 2017 μ.Χ. κ.α.π.. Εδώ παρατηρείται σιγή ασυρμάτου ή έχουν καταστεί αφωνότεροι των ιχθύων!..

Το «αμαρτωλό» τρίγωνο!..

Μεταξύ Άνω Λαψίστας, Γαρδικίου και Ροδοτοπίου επάνω στους λόφους με τα βοσκοτόπια, υπήρχε ένας Ναός αφιερωμένος στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη (οι Σλαύοι τους αποκαλούν: Άγιο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο και Αγία Αυτοκράτειρα Ελένη, αν και δεν ήσαν δικοί τους αυτοκράτορες), τον οποίο οι βοσκοί της περιοχής κατέστρεψαν κάπου εκεί στο 1942-1943. Έκτοτε κανείς μα κανείς δεν προβληματίστηκε για την επανανοικοδόμησή του. Πέρασαν από τότε 74 χρόνια, κάποιος πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία για την κατασκευή νέου Ιερού Ναού. Αυτός μπορεί να είναι η Ιερά Μητρόπολις, κάποιος ευεργέτης που δεν γνωρίζει την περίπτωσή του, οι κάτοικοι αυτών των τριών χωριών, γιατί κάποιοι δικοί τους ποιμένες προέβησαν σ’ αυτήν την επίμεμπτη πράξη, που δεν έχει αποσβεσθεί από τη μνήμη των κατοίκων. Άλλωστε, αυτός ο ναός δεν κατεστράφη μήτε από την επιδρομή των ξένων στρατευμάτων ούτε από τον εμφύλιο σπαραγμό. Κάποιοι από τον περίγυρό τους προέβησαν σ’ αυτήν την ανόσια πράξη και πρέπει να εξαλειφθεί το άγος!..

«Σύντομα κοντά σας»!..

Παρακολουθώντας την ΕΡΤ, βλέπουμε στην οθόνη ή κατράν, όπως νεοελληνιστί επικράτησε, την ενημέρωση «Σύντομα κοντά σας»! Πόσο σύντομα θα είναι αυτό δεν μας πληροφορεί, γιατί από σχετική παρακολούθηση αυτό διαρκεί πάνω από μισή ώρα, επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια σχετικά με το πρόγραμμα 2016-2017, με τον κινηματογράφο στο σπίτι και άλλες σχετικές εκπομπές της ΕΡΤ. Το εκνευριστικό είναι ότι παρεμβάλλεται και μία εκνευριστική μουσική που σε μας τους Γιαννιώτες υπενθυμίζει τη μουσική του Κατσάνου που κι αυτός ο Διάβολος εκνευρίστηκε και προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει τον Κατσάνο από τα Γιάννινα στο Καλέντζι χωρίς να επαναλάβει το τραλλαλαλαλαλα! Αυτό το σκέλος του προγράμματος δεν εκνευρίζει τους ταγματάρχες και λοιπούς «βαθμοφόρους» της Ε.Ρ.Τ.; Δεν είχε λοιπόν δίκιο ο σ. Ξυδάκης που την χαρακτήρισε τριτοκοσμική και πρωτόγονη;

«Εν φυλακή ήμην...»!

Είναι τοις πάσι γνωστόν, ότι ο τέως Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος, είναι έγκλειστος σ’ ένα κελί στον περιβάλλοντα χώρο του Πατριαρχείου, όπου από το 2008 βρίσκεται σε αυστηρή απομόνωση! Στα Ιεροσόλυμα ο πρωθυπουργός μας, καλή του ώρα, μετέβη αρκετές φορές για λόγους μάλλον προβολής, μια και δεν δηλώνει Χριστιανός Ορθόδοξος, και παρά τις εθιμοτυπικές εμφανίσεις με τον νυν Πατριάρχη Θεόφιλο, απαξίωσε να επισκεφθεί τον έγκλειστο Ειρηναίο, παρά τις εισαγγελικές συστάσεις και υποδείξεις, όπως: Γυμνός και με ενεδύσατε, ησθένησα και με επισκεφθήκατε, εν φυλακή ήμην και ήλθατε προς με! Πόσο υπερήφανος μπορεί να αισθάνεται ο σ. Αλεξάκης, που δεν άφησε Πατριάρχη για Πατριάρχη και πάπα για πάπα που δεν επισκέφθηκε για το θεαθήναι, αλλά τον έγκλειστο Ειρηναίο απέφυγε και να τον αφουγκρασθεί;