ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Aριστερογραδόμετρα...

Το αφουγκρασθήκαμε κι αυτό ως φυγέν έπος εκ του έρκους των οδόντων του σ. Αλεξάκη, ίσως, λόγω της αυταπατήσεώς του είτε ως προϊόν της οιήσεώς του!
- Εγώ είμαι περισσότερο αριστερός από τον σ. Σκουρλέτη!..
Αυτή η πρωθυπουργική ρήση με ενέβαλλε σε ανησυχία να ερευνήσω και να αναζητήσω που πωλούνται και αν υπάρχουν αριστερογραδόμετρα! Σε όσους αριστερούς και αν αποτάνθηκα, κανείς δεν μπόρεσε να με βοηθήσει, αφού, άλλωστε, γιατί να το κρύψωμεν, όλοι οι αριστεροί από ερυθροχίτωνες, ροζοχίτωνες, ιριδοχίτωνες (αυτοί που έχουν τα χρώματα της ίριδος) εξέφραζαν την απορία τους, γιατί κι αυτοί για πρώτη φορά το αφουγκραζόταν αυτό το μαραφέτι που γραδομετράει την αριστεροφροσύνη των πολιτών, των συντρόφων, να ‘ούμε!..

Τρελά πράγματα!..

Πολλές φορές μου έρχεται να πετάξω την εμβάδα (παντόφλα) στο βοθροκάναλο με τα τρελά πράγματα που μας σερβίρουν, κυρίως, όσοι βγαίνουν για να μας διαφωτίσουν, όπως πρόσφατα ο συμπαθής κατά τα άλλα σ. Μπάρκας, βουλευτής Πρεβέζης, από το έρκος των οδόντων του οποίου εξήλθε το εξής έπος:
Το ’18 βγαίνουμε από τα μνημόνια, δεν διευκρίνισε αν πρόκειται από τα απλά ή τα «plus» και την επιτροπεία!
Φαίνεται ότι ο συμπαθής αυτός νεανίας ζει στον κόσμο του, αφού η επιτροπεία θα διαρκέσει 99 συναπτά έτη, όχι έναν αιώνα ή τέσσερις που ζήσαμε κατά την σ. Άννα Βαγενά επί οθωμανοκρατίας!..
Αυτές τις δηλώσεις του ο σ. Μπάρκας τις πιστεύει ή τις αμολάει ως πομφόλυγες για το πόπολο το αριστερό, που συναναστρέφεται και με δεξιούς για να αισθάνεται σιγουριά πλέρια;

Πρώτα η οικογένεια!

Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης συνέβη πρόσφατα ένα συνταρακτικό γεγονός, κατά το οποίο σε τροχαίο τέσσερα νεαρά άτομα έχασαν τη ζωή τους και ένας χαροπαλεύει. Τα νεαρά αυτά άτομα αφού διασκέδασαν στην περιοχή των Λαδάδικων, απεφάσισαν στις 3.30’ να επιστρέψουν στα σπίτια τους εποχούμενοι. Ως εκείνη την ώρα ουδείς από τους γονείς ανησύχησε για την απουσία των παιδιών τους! Όλοι εκάθευδον αμέριμνοι. Ουδείς τηλεφώνησε στο παιδί του, δεδομένου ότι όλοι έχουν τουλάχιστον από ένα σύγχρονο κινητό, να πληροφορηθούν που βρίσκονται, όταν μάλιστα την επομένη επρόκειτο να μεταβούν στα σχολεία τους. Δεν ήταν ούτε 10 μ.μ., ούτε 11 μ.μ., ούτε 12 μεσάνυχτα, αλλά 3.30 π.μ.! Κανείς δεν προβληματίσθηκε; Τι να κάνει η σχολική αγωγή σ’ αυτές τις περιπτώσεις; Παιδονόμοι θα γίνουν οι εκπαιδευτικοί; Την πρώτη μεγάλη ευθύνη την έχει η οικογένεια και ακολουθούν όλοι οι άλλοι παράγοντες: Σχολείο, κράτος, εκκλησία κ.λπ..

Τα «καραβούλια»...

Συμπολίτες μας που μένουν εκτός Ιωαννίνων και επισκέπτονται την «Μικρή μας Πόλη», παραπονούνται και διερωτώνται, γιατί τα καραβούλια περιορίζουν τα δρομολόγιά τους Μώλος – Νησί! Τα καραβούλια είναι όπως τα ταξί ή τα mini bus δημοσίας χρήσεως και θα έπρεπε, όπως παλαιότερα οι «βενζίνες», να εκτελούν τα δρομολόγιά τους Μώλος – Νησί – Ντραμπάτοβα (Κρυονέρι)! Θα έπρεπε επίσης να δρομολογήσουν καραβάκια και Μώλος – Πέραμα ώστε να διευκολύνονται όσοι θέλουν να επισκεφθούν το Σπήλαιο και Μώλος – Καστρίτσα για όσους επιθυμούν να μεταβούν στο Μοναστήρι. Παλαιότερα γινόταν αυτό το δρομολόγιο, αλλά με το πέρασμα του χρόνου έχει καταργηθεί. Τι είδους τουρισμό οραματίζονται, όταν ούτε αυτό της Καστρίτσας του θρησκευτικού τουρισμού δεν μπορούν να υλοποιήσουν;