ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Eξουσία των... ολίγων!

Στον ΣΚΑΙ ο σ. Κουτσούμπας προσπαθεί να πείσει τους τηλεθεατές, ότι σήμερα επικρατεί η εξουσία των ολίγων. Και ενθυμούμαι την απεργία των εργαζομένων στον τηλ/κό σταθμό «902 Αριστερά», οι οποίοι είχαν απολυθεί αφού τον είχε πωλήσει το πρεζίντιουμ του Περισσού και τους απαγορευόταν η είσοδος στο «Ερυθρό Κρεμλίνο»! Εκεί σ’ αυτή την περίπτωση δεν ίσχυε η εξουσία των ολίγων; Ή αυτά που λέμε τα λέμε για τους άλλους και όχι και για εμάς τους εκπροσώπους του Κόμματος του λαού;

Ελάτε στη θέση...

 Μας καράφλιασε ο γαλάζιος βουλευτής και τέως Υπουργός Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας, λέγοντας ότι η τακτική αυτή των επικρίσεων, όσων βολεύονται στο δημόσιο και μάλιστα με ευνοϊκό τρόπο όπως ο διευθυντής της ΔΕΣΦΑ και η ιδιαιτέρα του σ. Μουζάλα είναι ένα είδος κανιβαλισμού!
Σύμφωνοι, κύριε βουλευτά, αλλά έλα στη θέση αυτών που επί 6 και πλέον έτη είναι άνεργοι, όχι με δική τους υπαιτιότητα, ή αν αυτοί συγκατοικούν σε μια πολυκατοικία, όπου άλλοι συγκάτοικοι ή είναι άνεργοι ή έχουν δικά τους πρόσωπα άνεργα, πώς δέχονται αυτές τις μεροληπτικές και λίαν σκανδαλώδεις μεταχειρίσεις, όταν οι ίδιοι αδυνατούν ακόμη και το ηλεκτρικό ρεύμα να πληρώσουν και οι κολλητοί των κυβερνώντων αμείβονται πλουσιοπαρόχως; Οι αρχαίοι μας πρόγονοι μας κληροδότησαν το εξής: «Κρείττον το σιγάν του λαλείν» ή οι Σπαρτιάτες μας άφησαν το εξής: «Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν»! Και η νεώτερη θυμοσοφία: «Των φρονίμων ολίγα». Εκτός και αν ο χορταμένος δεν πιστεύει τον νηστικό!..

Τι έγιναν τα πουλιά;

  Όπως πληροφορηθήκαμε από την εφημερίδα «Γνώμη» της Αλεξανδρουπόλεως, οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων, γιόρτασαν την «Ημέρα των Υγρότοπων» στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου. Και άξιζε μία τέτοια γιορτή στον Έβρο όπου βρίσκουν καταφύγιο χιλιάδες διάφορα πτηνά, αφού με βάση καταμέτρηση που έγινε, βρέθηκαν περί τις 85.000 πάπιες διαφόρων ειδών, 1.500 ερωδιοί ή φοινικόπτεροι, εκατοντάδες πελεκάνοι και πολλά άλλα πουλιά. Αυτό μου θύμισε την περίοδο της Κατοχής και μετά από αυτή που η Λίμνη μας έσφυζε από πάπιες, χήνες, καναβά, γέσιους, φαλαρίδες που πολλούς συμπολίτες και κατοίκους των γύρω χωριών έσωσαν από την πείνα όπως και η αφθονία των ψαριών. Τι έγιναν όμως όλα αυτά; Κατά ομολογία του άλλοτε προέδρου των κυνηγών Ιωαννίνων Θωμά Κράβαρη η εξόντωσή τους οφείλεται στους ντουφεκάδες που αλώνιζαν στη Λίμνη χωρίς κανείς και να ενοχλείται και να τους ενοχλεί. Αποτέλεσμα η εξαφάνιση τόσο των πτηνών όσο και των ψαριών!..

Αγραμματοσύνη στο φόρτε!..

 Στην επιτροπή της Βουλής για την Υγεία νάτος και ο σ. Ξανθός, που έλαβε το λόγο για να αποκαταστήσει την αλήθεια για τους νέους διοικητές των Νοσοκομείων και τον αφουγκρασθήκαμε να μας καραφλιάζει λέγοντας:
- Ο τάδε διοικητής που επελέχθη (sic) είναι αμέμπτου ήθους και διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα.
Όμως, σ. Ξανθέ μου, βασιλικέ σγουρέ και τροφαντέ, το ρήμα επελέχθη είναι αδόκιμο, το σωστό είναι επελέγη, έχουμε το ρήμα επιλέγω, που στους άλλους χρόνους κάνει επέλεγον, επιλέξω, επέλεξα και στη μέση φωνή έχουμε: επιλέγομαι, επιλεγόμην, επιλέξομαι και επιλεχθήσομαι, επελέγην εγώ, επελέγης εσύ σ. Ξανθέ, επελέγη ο σ. Πολάκης! Λίγη εντρύφηση με την γλώσσα δεν βλάπτει...