ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

O Στέλιος, ο Αλέκος και ο Τάσος...

Από αρχαιοτάτων χρόνων μας προκύπτει και μια Τρόικα. Όπως η Τριανδρία επί Βενιζέλου, έτσι και τώρα έχουμε τους: Στέλιο, Αλέκο και Τάσο. Ίσως οι δύο τελευταίοι να συγχρώνται μεταξύ τους και να διαφοροποιείται ο πρώτος, αλλά στα χούγια τους ταυτίζονται. Ιδού πώς: Όταν επικράτησε η 21η Απριλίου επισκέφθηκε την Πρέβεζα ο Στυλιανός Πατακός συνοδευόμενος από δύο ακραιφνείς Πρεβεζιάνους κομμουνιστές και μεταξύ των άλλων μας καράφλιασε λέγοντας: «Απ’ όπου και αν περνώ μου φιλούν το χέρι οι άνθρωποι για την Εθνοσωτήρια Επανάσταση»!
Κάτι παρόμοιο μας είπε και ο σ. Αλέκος Φλαμπουράρης ότι «απ’ όπου περνώ οι πολίτες μου τονίζουν: -Κρατάτε!».
Να και ο σ. Τάσος Πετρόπουλος που δεν απομακρύνεται από τα λεγόμενα των δύο παραπάνω: «Τρέχουν και μου λένε, ευτυχώς που βρεθήκατε εσείς και δεν θα πληρώσουμε εισφορές».
Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα, ότι τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται!

Τσακαλώτειος οδηγός...

Κυκλοφόρησε από το κεντρικό πρακτορείο Τύπου ο «Τσακαλώτειος Οδηγός Αλληλογραφίας», τον οποίο ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να τον προμηθευθεί ακόμη και από τα περίπτερα. Σ’ αυτόν υπάρχουν οδηγίες για το πώς θα απευθύνεται ο πολίτης προς κάθε εξέχουσα προσωπικότητα, όπως ας πούμε, όταν θέλει να στείλει μία επιστολή προς τον εξοχώτατο Κλωντ Γιούνκερ, ή στον επίσης εξέχοντα Νταϊσελμπλουμ, ή στον πωγωνάτο Σουλτς ή σ’ όποιον αντικαταστήσει αυτόν. Έτσι, είδαμε να προσφωνείται ως «Αλησμόνητε Νταϊσελμπλουμ» ή ο πωγωνάτος «Ευειδέστατε Σουλτς»! Ήταν μία παράλειψη, που επί τόσα χρόνια ουδείς είχε φροντίσει να πληρώσει αυτό το κενό και ευτυχώς το επεσήμανε ο εκ Πρεβέζης οικονομικός εγκέφαλος και γόνος των Τσακαλώτων Ευκλείδης! Καλά κέρδη!

«Ακάθαρτα πνεύματα»!..

Ο Υπουργός Ψηφιακής πολιτικής σ. Ν. Παππάς σε συνέντευξή του τόνισε, ότι «κάποιοι πονηροί καθυστερούν την β’ αξιολόγηση»!
Ο Υπουργός, ο οποίος διακρίνεται για την προσαρμοστικότητά του, αφού και ερυθρά, κατακόκκινη γραβάτα έβαλε σε πείσμα του πρωθυπουργού σ. Αλεξάκη, που αρνείται πεισματικά να φορέσει, δεν μπορεί να ζητήσει την βοήθεια της Αρχιεπισκοπής ώστε να τον προμηθεύσει ένα «ιερατίκ», όπου θα βρει την ευχή εξορκισμού των κακών και ακαθάρτων και πονηρών πνευμάτων, προκειμένου αυτά να εμφιλοχωρήσουν σε αγέλη χοίρων, όπως έγινε και με τους χοίρους στη λίμνη των Γεργεσινών, όπου τα κακά πνεύματα του δαιμονισμένου εκεί εισχώρησαν και ακάθεκτα κατεπνίγησαν; Μία ευχή, λοιπόν, σ. Παππά και όλα σιάζουν.
Αμήν!

Aγραμματοσύνη...

Το αφουγκρασθήκαμε κι αυτό από την Επιτροπή της Βουλής για την έρευνα για τους Υδατικούς Πόρους, όταν η προεδρεύουσα αυτής, η οποία έδωσε τον λόγο «στον Ξενοφών ΣΤ...». Και ανερωτήθηκα και είπα:
Η εθνοπατρικία αυτή δεν εδιδάχθη στο γυμνάσιο την Κύρου Ανάβαση του Ξενοφώντος; Δεν έχει αφουγκρασθεί για το Συμπόσιο του Ξενοφώντος, δεν άκουσε για τον Οικονομικό του Ξενοφώντος; Τα ελληνικά ονόματα όλα είναι κλιτά και θα έπρεπε να δώσει τον λόγο στον κ. Ξενοφώντα, γιατί έχουμε ακούσει και για το Φοίνιξ της Φλώριδα, για την επίθεση των τζιχαντιστών και τις καταστροφές στην Παλμύρα χωρίς «ς», καταστρέφοντας την ελληνική γλώσσα τελείως ξεδιάντροπα!