ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

«Ισχυρά επιχειρήματα...»

Όταν κατέφυγαν στη Χώρα μας οι 8 Τούρκοι φυγάδες, ο αν/τής υπουργός ΕΘΑΜ σ. Δημήτρης Βίτσας μας καράφλιασε με την απόφασή του ότι «η Τουρκία έχει ισχυρά επιχειρήματα προς εκζήτησή τους»!
Όμως, ο Άρειος Πάγος που εξέτασε την υπόθεσή τους, απεφάνθη ότι αν εκδοθούν στη γείτονα χώρα κινδυνεύουν να μην τύχουν δίκαιης δίκης. Και για τον λόγο αυτό δεν θα εκδοθούν!
Να αφουγκράσθηκε αυτήν την ετυμηγορία ο σ. Βίτσας που μου θυμίζει με τις ατάκες του τον μπάρμπα Τάκη τον γκαβό τον τσαγκάρη, γιατί κι αυτός κάτι τέτοιες κοτσάνες έλεγε και χασκογελούσαν οι γνωστοί του!

Και Οθωμανικό Δίκαιο!

Μετά την εντολή του Υπ/γού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όπως οργανωθεί στα γυμνάσια, δηλαδή σε μαθητές 12-15 ετών, εβδομάδα με βιωματικά εργαστήρια και βιωματικές έμφυλες ταυτότητες προκειμένου να βιώσουν οι μαθητές τις ομοφυλόφιλες και τρανσεξουαλικές ιδιομορφίες, δεν αποκλείεται μετ’ ου πολύ να εισαχθεί στα γυμνάσια και στα λύκεια και το οθωμανικό δίκαιο, ώστε ο σ. Γιαβρόγλου να αποσπάσει την εύφημο μνεία «αφερίμ γιαβρούμ, αφερίμ κοζούμ» (μπράβο σου παιδί μου, μπράβο σου κορίτσι μου)!
Να ρωτήσουμε τον σ. Γιαβρόγλου, ζήτησε και έλαβε την έγκριση των γονέων, ώστε να εισάγει αυτές τις «καινοτόμες ιδέες στα σχολεία»; Διότι, ακόμη και στην τηλεόραση, στα «βοθροκάναλα» κατά τον άλλο σ. Πολάκη, βλέπουμε ότι για να παρακολουθήσει ένα ανήλικος μία εκπομπή (ανήλικοι είναι οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου) απαιτείται η γονική συναίνεση. Αφερίμ!

Περί ξεβράκωτων!..

Αφουγκρασθήκαμε την φράση «sans culottes» η οποία αναφέρεται στους κλωσσάρς των Παρισίων που ως άστεγοι κατοικία τους είναι οι γέφυρες του Σηκουάνα και οι οποίοι πλαισίωσαν τους επαναστάτες κατά την γαλλική επανάσταση! Όμως, οι κλωσσάρς των Παρισίων δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με τους συντρόφους του ΣΥ­ΡΙΖΑ όπως το σ. Παπαδημούλη με τα 1.500.000 ευρώ, τον Σταθάκη με τα 2.000.000 ευρώ και τα 51 ακίνητα, τον Παπαδημητρίου με τα 3.000.000 ευρώ, τον Αμανατίδη με τις 550.000 ευρώ, τον κομμουνιστή Τσακαλώτο με τις 540.000 ευρώ, τον σ. Φλαμπουράρη με τις χιλιάδες ευρώ και τόσους άλλους που η στήλη δεν έχει χώρο να τους αναφέρει. Αν αυτοί είναι οι ξεβράκωτοι που αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τότε οι λέξεις έχουν αλλάξει έννοια και σημασία!

Μνήμη και αχαριστία...

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινωνία έκανε το καθήκον της με την τέλεση μνημοσύνου για τα θύματα της Εβραϊκής Κοινότητος που υπέστησαν φοβερά εκτελεστικά μέτρα στους θαλάμους των αερίων από το χιτλερικό καθεστώς την περίοδο 1941-1944. Την εποχή εκείνη σημαίνοντες Έλληνες όπως ο αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός, ο αστυνομικός διευθυντής Αθηνών Άγγελος Έβερτ, ο γενικός ληξίαρχος του Δήμου Αθηναίων και άλλοι πολλοί έσωσαν Ελληνοεβραίους χορηγώντας αστυνομικές ταυτότητες με ελληνοχριστιανικό όνομα θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους. Και παρά ταύτα οι σημερινοί Εβραίοι δεν δείχνουν τα οφειλόμενα αισθήματα ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας προς τους Χριστιανούς, όπως ο ραβίνος Μαρδοχαίη Φριζής, γιος του Ιακώβου Φριζή, που γλύτωσε τα κρεματόρια με την συμπαράσταση Ελληνοχριστιανού που δεν τον κατέγραψε στους καταλόγους αποστολής και αυτός καταφέρεται λέγοντας ότι εμείς σκοτώσαμε τον Άγιο Κοσμά! (Pentapostagma).