ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Tελευταίοι!..

Αλήθεια, οι υπουργοί Γεωργίας με τι ασχολούνται; Το μόνο γνωστό στους απλούς –προφανώς υπάρχουν και διπλοί ή και πολλαπλοί- πολίτες είναι η αλλαγή του ονόματος του Υπουργείου στο οποίο διαφεντεύουν. Διότι η Ολλανδία με έκταση το 1/3 της Ελλάδος καλλιεργεί 45.000.000 στρέμματα και αποδίδει το κάθε στρέμμα 1.700 ευρώ! Το Ισραήλ με πολύ μικρότερη έκταση καλλιεργεί 37.000.000 στρέμματα και η απόδοση είναι 1.290 ευρώ ανά στρέμμα και η Ψωροκώσταινα ή ΣΥΡΙΖΑστάν μόλις 5.800.000 στρέμματα με απόδοση πάλι μόλις 190 ευρώ/στρέμμα. Αλήθεια, πως τα καταφέρνουμε και έχουμε αυτή την τρομερή «ανάπτυξη» και πάντα βρισκόμαστε τελευταίοι; Μπορεί κάποιος που ασχολείται με τη γεωργία να μας δώσει σαφή, όχι καθαρή, απάντηση;

Φάμελλος και Χαρούντ...

Ο σ. Φάμελλος είναι γνωστός, αφού μετά από τόσες εμφανίσεις στα... «βοθροκάναλα» και στηρίζοντας τις θέσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ανεδείχθη σε αν. Υπουργό Περιβάλλοντος. Ο δε Χαρούντ αλ Ρασίντ, ηγεμόνας της Βαβυλώνος ενεδεδύσκετο λαμπρώς ευφραινόμενος επίσης λαμπρώς. Ο πρώτος ενεφανίσθη πρόσφατα σε βοθροκάναλο περιχαρής για τα επιτεύγματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χασκογελώντας όπως και το αφεντικό του για την ευτυχία των πολιτών. Ο δεύτερος ρακένδυτος περιεφέρετο τα βράδια από χαμετυπίου εις χαμετυπίον αφουγκραζόμενος τα δεινά των Βαβυλωνίων. Δεν εφαρμόζει αυτήν την τακτική και ο σ. Φαμέλλος, να αφουγκρασθεί την κατάντια στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες; Γιατί μετά τον ίδιο τον λόγο έλαβε ο σεξολόγος Ασκητής, που περιέγραψε με τα μελανώτερα των χρωμάτων την ένδεια, την κατάθλιψη και τις στερήσεις των πολιτών, απότοκα των δεινών μέτρων που εφαρμόζονται από την Α’ – Β’ φορά ΑριστεροΔεξιά κυβέρνηση.

Χάσαμε την πρωτιά!

Πάει και ο μύθος «Γιάννινα πρώτα στα γρόσια, στα άρματα και στα γράμματα», αφού τον επίζηλο αυτό τίτλο τον κατέκτησε η μητρόπολη της Θεσσαλίας Λάρισα, στην οποία απενεμήθη βραβείο από την UNESCO, μαζί με άλλες 15 πόλεις ανά την Υφήλιο για την επιτυχία της στην εκπαίδευση ενηλίκων από την Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Είχε γίνει και στην «Μικρή Πόλη» μας κάποια προσπάθεια με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο επί ΠΑΣΟΚάρας αλλά αυτό εκφυλίστηκε σιγά-σιγά γιατί έλαβε χαρακτήρα κομματικό. Μεταξύ των πόλεων διακρίναμε από το Καμερούν, την Ινδονησία, την Γουινέα και φυσικά Ευρωπαϊκές. Εμείς μείναμε με τον θρύλο: - Γιάννινα πρώτα στα άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα. Και τον έπαινο τον πήρε ο Δήμαρχος της Λαρίσης!

Ανεξήγητος εφησυχασμός!

Από το 2011 μ.Χ. υποβόσκει ένας ανεξήγητος αγώνας εξοβελίσεως του μαθήματος των Θρησκευτικών (ΜΘ) από τα σχολεία με τον σαθρό λόγο, ότι είναι δογματικό και ομολογιακό και θέλουν να το αντικαταστήσουν με θρησκειολογικό μάθημα. Μάλιστα, έχει εκπονηθεί και Πιλοτικό Σχέδιο, που προβλέπει αυτή την μετάλλαξή του.
Όμως, η μετάλλαξη αυτή του μαθήματος σε θρησκειολογικό θα επιφέρει την αλλοίωσή του και θα δοθεί βάρος περισσότερο στα άλλα θρησκεύματα με αποτέλεσμα την νόθευσή του και την επιβάρυνση των μαθητών με ξένες και εν πολλοίς άσχετες ιδέες, προς όσα επιτάσσει και το ισχύον Σύνταγμα, το οποίον ορίζει την τόνωση της τε εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως. Αυτό δεν το έχουν προσέξει οι διδάσκοντες θεολόγοι, ώστε να ενημερώσουν την Κοινή Γνώμη, για να μην πέσει εν καιρώ από τα σύννεφα, ή άλλοι θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα;