ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Συνωστισμός Εθνοπατρικίων!..

 Όταν είδα αυτή τη φωτογραφία στον ημερήσιο Τύπο, έκανα το σταυρό μου και ανερωτήθηκα: -Τόσος συνωστισμός στην Ολομέλεια της Βουλής είναι πρωτοφανής! Ας μην συνωθούνται τόσο, γιατί μπορεί να συμβεί και κανένα ατύχημα, και τότε είναι που θα μας προβάλλουν με τα μελανώτερα των χρωμάτων τα «βοθροκάναλα» όπως τα αποκαλεί και ο αν. Υπ. σ. Πολάκης! Και αφού πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός δεν καθιερώνεται με το υπό συζήτηση και αναθεώρηση νέο Σύνταγμα η μείωση του αριθμού των Εθνοπατρικίων στους 150 και πολλοί είναι όταν η Γερμανία των 80.000.000 κατοίκων έχει μόλις 587 και η γειτόνισσα Τουρκία με ανάλογο πληθυσμό έχει περίπου τους αυτούς βουλευτές! – Έτσι και θα βρίσκουν έδρανα να κάθονται και δεν θα προκαλείται ανεπιθύμητος συνωστισμός, αλλά και θα γίνονται αισθητοί ποιοι το ρίχνουν στο σκασιαρχείο, ώστε να τους περικόπτεται η αποζημίωση!..

Όλα ρόδινα στο ΣΥΡΙΖΑ!..

Παρακολουθώ την εκπομπή στο «Ε», με παρόντες τους δημοσιογράφους Αν. Πετρόπουλο της «Αυγής» και Δημ. Μαρκόπουλο του «Πρώτου Θέματος». Ο πρώτος, άλλωστε... Ανδρέας, τα βλέπει όλα ρόδινα, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και, απλώς, η αντιπολίτευση τα μεγαλώνει! Σε λίγο ο Ευαγγελάτος φιλοξενεί μία μητέρα με τον 13χρονο γιο της μαθητή Γυμνασίου, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Και όμως το παιδί που κέρδισε 500 ευρώ σε διαγωνισμό εκθέσεως ιδεών, «σκέφτομαι και γράφω», σκέφτεται από τα 500 που κέρδισε να δώσει τα 50 ευρώ σε παιδιά που πεινάνε!.. Αυτό το φαινόμενο το αντιλήφθηκε ο 13χρονος και δεν το έχουν αντιληφθεί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες. Γιατί και ο σ. Υπουργός Φαμέλος τα είδε όλα ρόδινα, ίσως και... ροζέ, στην εκπομπή των «Αταίριαστων»!.. Δεν υποδύονται οι ΣΥΡΙΖΑΙοι τον Χαρούν αλ Ρασίντ, για να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι την καταθλιπτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας!..

Δημοσιογραφική άγνοια ή προχειρότητα;

 Αφουγκρασθήκαμε με τον χιονιά, ότι: -Επιστρατεύτηκε ελικόπτερο της Π.Α. για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων στην Κύμη!.. Το ελικόπτερο δεν επιστρατεύεται αλλά χρησιμοποιείται!..
Αφουγκρασθήκαμε ότι το Caterpilar θα απομακρύνει τα χιόνια! Μα τι είναι αυτό το Caterpilar; Τρώγεται; Caterpilar είναι εργοστάσιο το οποίο κατασκευάζει βαρέα οχήματα οδοποιητικά μεταξύ των οποίων γαιοπροωθητές (μπουλντόζες), ισοπεδωτές (γκρέιντερ), εκσκαφείς (τσάπες), φορτωτές, αεροσυμπιεστές (κομπρεσέρ) κ.λπ. Όπως υπάρχουν και άλλες εταιρίες. Ας μην μας βομβαρδίζουν με αερολογίες!..
Αφουγκρασθήκαμε, επίσης, ότι είχαμε 8 νεκρούς στην Ιταλία!.. Εμείς τους είχαμε τους νεκρούς ή οι Ιταλοί; Στην Ιταλία μέτρησαν για την ώρα οκτώ νεκρούς από το ψύχος και στην Πολωνία 40! Δεν τους είχαμε εμείς! Και πολλά άλλα μαργαριτάρια!.. Είναι κομμάτι δύσκολη η ελληνική γλώσσα, αλλά είναι και ωραία!

Χαρούλες μαθητές και εκπαιδευτικοί

 Χαρούλες είχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, που έκλεισαν τα σχολεία λόγω του χιονιά. Οι μεν πρώτοι θα γλύτωναν το διάβασμα, οι δε δεύτεροι την προσέλευσή τους στα σχολεία για να διδάξουν την διδακτέα ύλη!
Έτυχε αυτές τις ημέρες να βρεθώ στη γειτονική Βουλγαρία για να παραστώ στο μνημόσυνο του Γιαννιωτολάτρη μητροπολίτου Βράτσης, πλησίον του Δουνάβεως και παρατήρησα ότι με χιονόπτωση 0,50 – 0,60 μ. τα σχολεία λειτουργούσαν και οι παιδικοί σταθμοί το ίδιο και ούτε που πέρασε από το μυαλό να κλείσουν λόγω χιονιού. Αυτή η απέχθεια προς το σχολείο μας κατέταξε στον πάτο μεταξύ 45 χωρών με πρωτεύουσες τις χώρες Ινδονησία, Βιετνάμ και άλλες. Και για να το κρύψωμεν άλλωστε σε ερωτήσεις δημοσιογράφου, με αφορμή το άφθονο χρήμα του Σώρρα, πόσα δισεκατομμύρια έχει το τρισεκατομμύριο και πόσα εκατομμύρια το δισεκατομμύριο σε νέους και νέες 15-20 ετών ουδείς και ουδεμία απήντησαν! Εύγε σ’ όλους μαθητές και εκπαιδευτικούς!..