ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Αποκλείστηκαν οι εκκρεμείς συντάξεις!.

Θρυλείται γαρ, ότι 130.000 απόμαχοι της εργασίας έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις τους για την συνταξιοδότησή τους, αλλά η χορήγησή τους καρκινοβατεί στοιβαγμένες στα χρονοντούλαπα των καλενδών!..
Αυτοί, λοιπόν, οι απόμαχοι της ζωής δεν διαθέτουν ούτε ένα ευρώ, σε σχέση με τους χαμηλοσυνταξιούχους, που λίγο – πολύ εισπράττουν έστω και χαμηλή σύνταξη. Όπως και οι άνεργοι που όσοι βρίσκονται σε μακροχρόνια ανεργία πάνω από 5-6 έτη, διαβιούν είτε τα παιδιά από την στοργή των γονιών τους είτε οι γονείς από την δυνατότητα των παιδιών τους. Αυτούς ούτε που το σκέφτηκε μήτε το οικονομικό επιτελείο της Α’ – Β’ φοράς κυβερνήσεως της ΑριστεροΔεξιάς αλλά ούτε και ο σ. Αλεξάκης, που κατηφής και σύνοφρυς μας ανήγγειλε το βαρυσήμαντο αυτό γεγονός της χορηγήσεως της 13ης sic συντάξεως!..

Δυναμική πυγμή του σ. Αλεξάκη!..

Εντολή έδωσε ο σ. Αλεξάκης, να περατωθεί το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση!
Φαίνεται, ότι απευθύνει αυτήν την εντολή εις επήκοον των χαχόλων, ώστε να σχηματίσουν την γνώμη, ότι κάτι κινείται εκεί κατά Μαξίμου μεριά!..
Μα είναι δυνατόν ένα χρόνο και λίγο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 να παρατηρείται αυτή η αδράνεια από μέρους των υπουργών, αναπλ. Υπουργών, υφυπουργών και λοιπών παραγόντων και να ζητείται μεγιστοποίηση της κινητικότητας των διαφόρων οργάνων, ώστε να φθάσουν στο τέρμα της προσπάθειας;
Μήπως ζει σ’ άλλον πλανήτη ο σ. Αλεξάκης, όπου η αυταπάτη και η οίησις είναι κυρίαρχοι παράγοντες!..

Πόσο αδικήθηκε ο σ. Βέττας!..

Τον αφουγκράσθηκα τον λαλίστατο σ. Βέττα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να καταβάλλει προσπάθεια να αποσπάσει από τον Βαρβιτσιώτη την συγκατάθεσή του, ότι η Ν.Δ. θα συστρατευθεί στην προσπάθεια να απεμπλακούμε από την μέγγενη του χρέους!.. Όμως, σ. Βέττα, πρέπει να γνωρίζεις, ότι συστράτευση σημαίνει συνενοχή, συνυπευθυνότητα και οι καιροί δεν επιτρέπουν παρόμοια παιχνίδια, όταν είναι γνωστή η τακτική της κυβίστησης που εφαρμόζει ο σ. Αλεξάκης. Δεν είναι αυτός που ορύετο: -Έξω οι φονιάδες των Λαών!.. Και όμως μετελάγησαν σε επιστήθιους φίλους, ευπρόσδεκτους, με κόκκινα χαλιά, με παράτες, με αγήματα στρατιωτικά να τους αποτίουν τις δέουσες τιμές και με τις στρατιωτικές μπάντες να παιανίζουν τον αμερικανικό εθνικό ύμνο!
Με τέτοιες κυβιστήσεις είναι δυνατόν να συστρατευθούν τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως; Αλλά ας μας πει ο σ. Βέττας, πότε συστρατεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ σε παρόμοιες περιπτώσεις, για έξοδο της Χώρας μας από την κρίση; Ιδού η απορία!..

MEA CULPA ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!..

Η Εφημερίδα των Συντακτών εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΑΥΓΗ, για να μην πω και κάτι περισσότερο. Απ’ αυτή αλιεύσαμε και την δημοσκόπηση, κατά την οποία το 61% «συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων»! Έτσι, ορισμένες αλήθειες προβάλλονται και από τους εκφραστές της σημερινής Α’ – Β’ φοράς ΑριστεροΔεξιάς κυβερνήσεως, η οποία επιμένει να αρνείται την λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στη Χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας!.. Η ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων εκτός από το γεγονός, ότι θα αποτρέψει πολλά Ελληνόπουλα να καταφεύγουν σε πανεπιστήμια τόσο της Βαλκανικής όσο και της Ευρώπης, θα δώσει εργασία σε πολλούς επιστήμονες που θα τα στελεχώσουν, σε διοικητικούς υπαλλήλους, σε εργάτες και θα συμβάλλει στην εισαγωγή συναλλάγματος αφού θα φοιτούν και πολλοί ξένοι φοιτητές. Όμως αυτό το πανεπιστημιακό πείσμα δεν επιτρέπει το MEA CULPA…