ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Πάρτυ σε υπηρεσίες!..

Στο ΥΠΕΞ υπάγεται η Γ.Γ.Α.Ε. ήγουν τουτέστιν, η Γεν. Γραμ. Αποδήμου Ελληνισμού. Αυτή η Υπηρεσία στελεχώνεται από 11 προϊσταμένους, 5 δ/ντές σε ένα σύνολο προσωπικού 34. Για την λειτουργία της ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσόν των 3.000.000 εκ. ευρώ, των οποίων 1.000.000 αμοιβές του προσωπικού και μένουν από 2.000.000 ευρώ. Φαίνεται, ότι αυτά τα 2.000.000 ευρώ δεν καλύπτουν βασικές ανάγκες, αλλά κάπου-κάπου εξ αυτών δ/ντές, προϊστάμενοι και λοιπό προσωπικό, απολαμβάνουν τη χλιδή, όπως, π.χ. ποσόν 96.000 ευρώ διετέθη για την φιλοξενία αποδήμων στη μαγευτική Ρόδο, τόπο καταγωγής του δ/ντού, 30.000 ευρώ για το περίπτερο στη ΔΕΘ το 2016, αυξημένη κατά 45% σε σχέση με το 2015, ταξιδάκι στην Ιταλία από 29/5-6/6/15 μελών της Γ.Γ.Α.Ε. 8.988,23 ευρώ στη Γερμανία 5.374,44 ευρώ και πάλι στη Γερμανία Αναπλ. Γεν. Δ/ντής μόλις 1.314,75 ευρώ, στη Ρίγα της Λεττονίας Γεν. και Αναπλ. Δ/ντές 2.220,37 ευρώ. Καλές οι επισκέψεις των βουλευτών μας στις Δ/νσεις Εκπαιδεύσεως, αλλά να οσμίζονται και τις σπατάλες στο δημόσιο τομέα!..

Μπράβο Υπουργός!..

Ώστε τον υποκατώτατο μισθό τον πρότεινε στους θεσμούς (διάβαζε QUARTETO), ο πρώην Υπουργός Εργασίας, ο και μαντηλάκιας επονομαζόμενος σ. Κατρούγκαλος; Μπράβο, υπουργός και μάλιστα με κομμουνιστικές ρίζες, όπως ο ίδιος αυτάρεσκα αποκαλείται, χωρίς ίχνος εντροπής! Αυτή την πληροφορία έφερε στο φως της δημοσιότητος ο κ. Κορκίδης, όπως την αποκάλυψαν οι εταίροι μας, να μην αβασκαθούμε!
Σύντροφε Κατρούγκαλε κι εσύ κυρία Αχτσιόγλου, όταν μειώνετε ή περικόπτετε μισθούς και συντάξεις στους πληβείους προβαίνετε σε μειώσεις «αποζημιώσεων» ταυτόχρονα και σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε πρωθυπουργό, σε υπουργούς και σε αναπληρωτές υπουργούς, σε υφυπουργούς, σε γ.γ. και ε.γ και στους εθνοπατέρες και στις μητέρες ή αυτοί καλύπτονται από κάποιο είδος μεταφυσικής οντότητος; Ενδιαφέρον θα ήταν να πληροφορηθούμε ποιοι είναι τα υποζύγια και ποιοι εξαιρούνται!

Πελαργοχώρι!..

Τους επαίνους απέσπασε από την NATURA, ένα χωριό στη Θράκη και συγκεκριμένα στο Δήμο Μεταξάδων (καμία σχέση με τον αείμνηστο πρωθυπουργό Ι. Μεταξά), γιατί ο Δήμος απεφάσισε να εντάξει το χωριό αυτό στο Δίκτυο της NATURA και να το μετονομάσει σε Πελαργοχώρι, λόγω της ενδημίας κατά τους θερινούς μήνες πολλών ζευγαριών πελαργών, που το προτιμούν, για λόγους που δεν είναι ανεξήγητοι. Έχουν στήσει πολλές φωλιές σε στύλους της ΔΕΗ, περιόρισαν την χρήση φυτοφαρμάκων, δεν διοχετεύουν βοθρολύματα στα νερά του Έβρου κ.λπ. Και για να αποδείξουν την αγάπη τους προς το άκακο αυτό πτηνό, έχουν ζωγραφίσει στις στάσεις των οχημάτων πελαργούς, για να του δείξουν την αγάπη τους που μας φέρνει την άνοιξη. Και στην «Μικρή Πόλη» μας είχαμε πολλά ζεύγη πελαργών, που φώλιαζαν: Στο κωδωνοστάσιο της Αγίας Μαρίνας, στο Τζαμί της Καλούτσιανης, στο κωδωνοστάσιο του Αρχιμανδρείου, στη νέα Ζωσιμαία Σχολή, στον Πύργο του Κάστρου, στο Δημαρχείο, σε δύο έλατα ένα στην είσοδο του Ξενία και ένα απέναντι, στον πύργο της Ακαδημίας και σ’ άλλα σημεία αλλά αφανίστηκαν!

Σύγχρονοι καισαρίσκοι!..

Παρότι ο θεσμός του καίσαρος από πολλών ετών έχει εκφυλισθεί και δεν υπάρχει, τον συναντούμε σε μερικούς υπουργούς, αν. υπουργούς, υφυπουργούς, γ.γ., ε.γ. και λοιπούς αξιωματούχους. Αφουγκρασθήκαμε τον πρόεδρο των αστυνομικών στον ΣΚΑΙ να μας καραφλιάζει, ότι ο αρμόδιος υπ/γός για να αποδεχθεί την απόφαση του Σ.τ.Ε. (Συμβουλίου της Επικρατείας) από το 2014 μ.Χ. που εξέδωσε ευνοϊκή κρίση για τους αστυνομικούς δεν τους δέχεται! Βρε τον υψηλόφρονα. Ούτε ο Καίσαρ της Ρώμης να ήταν δεν θα αρνιόταν μία αφούγκραση ενός πολίτη! Διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη (Πράξεις των Αποστόλων κεφ. ΚΣΤ’ στ. 31-32) όπου ο βασιλεύς Αγρίππας απευθυνόμενος προς τον τετράρχην Φήστον του λέγει: - Ο άνθρωπος ούτος ηδύνατο να απολυθεί εάν δεν είχε επικαλεσθεί τον Καίσαρα όπου και τον απέστειλαν συνοδεία φρουράς»! Οι σύγχρονοι καισαρίσκοι αρνούνται...