ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Η «νεφραμιά» του Γ.Α.Π.!

Η καημένη η σ. Φώφη τόβαλε «μέτι Μωαμέτη» να ανασυγκροτήσει και το κέντρο και το ΠΑΣΟΚ προσκαλώντας γνωστούς και φίλους και πρώην ομοϊδεάτες να ενταχθούν στο περιβάλλον της για ανασύσταση του. Και μεταξύ αυτών και τον Γ.Α.Π. ή Τζέφρυ, τον γνωστό ωλετήρα, αυτόν που όχι μόνο κάλεσε το Δ.Ν.Τ. να μας σώσει από την κατρακύλα όπου μας είχε οδηγήσει, αλλά και περιφερόμενος από πανεπιστημίου εις πανεπιστήμιον κάνοντας διαλέξεις αντί αδροτάτης αμοιβής, δεν παρέλειπε να τονίσει ότι «η Ελλάδα είναι μία διεφθαρμένη χώρα και οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι». Σ’ αυτόν τον ωλετήρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες στηρίζουν τις ελπίδες τους τόσο η Φώφη όσο και η ΔΗ.ΜΑΡ.; Μωραίνει ύιος οία βούλεται απωλέσαι!
Νεφραμιά: Παλαιότερα οι πολίτες αγόραζαν από τα σφάγια το μέρος εκείνο που είχε το νεφρό και τούτο, γιατί στο νεφρό συγκεντρώνεται πολύ λίπος για να καλύψει τις ανάγκες του φαγητού σε λιπαρά.

Ο ανιστόρητος Ερντογάν!..

Για μνημεία και ιστορία στα νησιά του Αιγαίου κάνει λόγο ο πρόεδρος της «φίλης» Τουρκίας, την παρακαταθήκη των προγόνων του, που την άφησαν εκεί οι κακοί προκάτοχοί του. Φαίνεται, όμως, ότι ο «ιστοριοδίφης» Ερντογάν δεν επισκέφθηκε την Έφεσο, όπου ο πλούτος των αρχαίων μνημείων ξεπερνά και αυτά των Αθηνών. Τρία θέατρα μεγάλα, που εκστασιάζεται ο επισκέπτης από την καλλιτεχνική δομή όλων αυτών των έργων που κατασκευάσθηκαν τουλάχιστον 1.500 χρόνια προτού κάνουν την εμφάνισή τους οι Σελτζούκοι Τούρκοι στην Ελληνικότατη Ιωνία. Και εμείς εφησυχάζουμε με την απλοϊκότητα στη σκέψη, ότι «Υπάρχουν Διεθνείς Συνθήκες, που δεν επιτρέπουν στην Τουρκία να πραγματοποιήσει τα όνειρα του Ερντογάν»! Πράγματι αυτές οι Συνθήκες απεδείχθησαν πολύ «αποτελεσματικές» και στην εισβολή στην Κύπρο και «απέτρεψαν» τον εποικισμό της από εισβολείς της Ανατολίας!.. Ω, της ακράτου αφελείας!..

Τρίτωσε το κακό!..

Ο σ. Νίκος Φίλης κατέστη αιώνιος φοιτητής μη μπορώντας να αποκτήσει το πολυπόθυτο ή και μη θέλοντας πτυχίο της Νομικής!..
Ως διευθυντής της «Αυγής» κατέστη αδύνατον να αυξήσει την κυκλοφορία της εφημερίδας, παραμένοντας στάσιμη στα 1.250-1.300 φύλλα! Και το κακό τρίτωσε!
Τρίτωσε με την κατεδάφιση του γιαπιού του ελληνικού σχολείου στο οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Ανοβέρου για ανέγερσή του, αφού όρος βασικός ήταν αυτό να αποπερατωθεί εντός τετραετίας! Αυτό κατέστη αδύνατο και, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, σ’ αυτό ευθύνονται άπαξ άπαντες οι Υπουργοί Παιδείας από το 2000 μέχρι σήμερα, μηδέ και αυτής των φωτοτυπιών και των λοιπών! Όπως ο σ. Πέτρος Ευθυμίου με το γνωστό του υπεροπτικό ύφος! Αποδεικνύοντας απαξάπαντες, ότι κατέστησαν αναξιόπιστοι για Υπουργοί!

Αθυρόστομοι Συριζαίοι!..

Αξιωθήκαμε επιτέλους να το αφουγκρασθούμε κι αυτό από τα στόματα των Συριζαίων, που στην απόγνωσή τους τι θα αποφασίσει το Σ.τ.Ε. άλλος μας καράφλιασε, ότι: «η καταψήφιση του νόμου Παππά για τα βοθροκάναλα αποτελεί προσβολή για την Δημοκρατία (Ν. Παππάς) και άλλος: Δεχόμαστε τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. αλλά δεν τις σεβόμαστε» (Λ. Κρέτσος)! Απαξάπαντες, λοιπόν, θέτουν εαυτούς υπεράνω του Σ.τ.Ε. και μπορούν να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις του. Τότε τι παράδειγμα δίνουν στο πόπολο έστω για τις αποφάσιες του Ειρηνοδικείου ή του Πλημμελειοδικείου, ή του Εφετείου αναλόγως της περιπτώσεως;