ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ο κάλος των πολιτικών!

• Ο κάλος είναι μία παραμόρφωση που εμφανίζεται στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και είναι αρκούντως οχληρός και επώδυνος. Όμως, κάλος εμφανίζεται και στους πολιτικούς μας, όχι στον δάχτυλο του ποδιού, αλλά στον εγκέφαλο, αλλιώς δεν εξητείται αυτή η φορολαίλαπα που εφαρμόζουν, όπως π.χ. η επιβολή πρόσθετου φόρου στα καύσιμα. Με την τακτική αυτή κάτοικοι παραμεθορίων περιοχών θα μεταβαίνουν σε γειτονικές χώρες για προμήθεια καυσίμων, μειώνοντας έτσι την εσωτερική κατανάλωση, άρα τα κέρδη του κράτους από την επιβολή νέου φόρου. Αυτο δεν το αντιλαμβάνονται οι περί τα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών παροικούντες και δεν είναι λίγοι. Δεν γνωρίζουν, ότι «εν τη καταναλώσει το κέρδος»; Τόση άγνοια οικονομικών έχουν;

Ξεχνάει ο Νάσος...

• Όσοι έχουν ηλικία πάνω από 60 έτη θα γνωρίζουν από πρώτο χέρι τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, Νάσο Αθανασίου, που επί χούντας ήταν ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου της ΥΕΝΕΔ, η οποία, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, μετέδιδε ό,τι ετοίμαζε ο Γεωργαλάς και ο Σάββας Κωνσταντόπουλος, εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου»! Αυτός λοιπόν προσπάθησε πρόσφατα να πείσει τους ακροατές, ότι επί προηγουμένων κυβερνήσεων έγιναν περισσότερες μειώσεις στις συντάξεις!
Ξεχνά προφανώς την κατάργηση του ΕΚΑΣ που ισοδυναμεί με πολλές οριζόντιες μειώσεις, όπως ξεχνά και τις αυξήσεις των φόρων, την μείωση του αφορολογήτου, την αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου κ.ά. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ο συγχρωτισμός μέχρι πρότινος με τον Στάθη Παναγούλη, που επί χούντας έχασε τον αδελφό του Γιώργο και μετά τον άλλο αδελφό Αλέκο. Ευτυχώς που γρήγορα το κατάλαβε και κατέστη ανεξάρτητος!

Φιλοϊσλαμική προπαγάνδα...

• Παράξενο, ίσως, θα φανεί, ότι στα σχολικά βιβλία έχει εμφιλοχωρήσει η φιλοϊσλαμική προπαγάνδα και επισήμως, όπως ο φιλοαναγνώστης μπορεί να διακριβώσει στο βιβλίο της ΣΤ’ Δημοτικού «Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ». Εκεί το επίσημο κράτος διά του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, επιζητεί από τους μικρούς μαθητές που δεν έχουν διαμορφώσει ακόμη σαφή εικόνα της κρατούσης καταστάσεως να προβούν σε γραπτές εισηγήσεις με την καθοδήγηση των δασκάλων τους που μεταβάλλονται σε ινστρούχτορες για τη βελτίωση των συνθηκών διαβιώσεως των μεταναστών και προσφύγων! Δεν αναρωτήθηκε το Π.Ι. ή το Υπουργείο Παιδείας υπό ποίες συνθήκες διαβιούν εκατοντάδες χιλιάδες συνέλληνες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας!..

Η Κρήτη εκτός επικράτειας!..

• Προφανώς η Νήσος Κρήτη, αυτή η λεβεντογέννα θεωρείται από μερικούς, ότι δεν αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού κράτους, αλλά κάτι ως ενσωματωμένη αλλότρια περιοχή, άλλως δεν θα μας καράφλιαζε ο Υπουργος σ. Μουζάλας με την πρότασή του:
- Θα θέλαμε η Κρήτη να δεχθεί 2.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες! Αυτή του η αποστροφή επιβεβαιώνει το απόφθεγμα του διδασκάλου του Γένους Κων/νου Κουμά, ο οποίος σε σύγγραμμά του τονίζει: - Ουδείς αν είη των γραμματικών μωρότερος ει μη των Ιατρών υπαρχόντων!.. Και ο νοών νοείτω!..