ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Δοκιμάζουν τις αντοχές μας!

Μεταξύ των άλλων ειδήσεων μετέδωσαν τα ΜΜΕ, ότι ο μέσος όρος του φόρου που θα καταβάλλουμε φέτος έστω σε τρεις δόσεις είναι περίπου 1.450 ευρώ!
Ω, της αφελείας! Δηλαδή δεν υπολογίζεται ο φόρος που παρακρατήθηκε και μάλιστα αυτήν την χρονιά αυξημένος σε σχέση με τον περασμένο χρόνο. Και όλοι εν αγαλλιάσει ευχόμαστε: Σε πολλά έτη αφέντη!.. Να ζήσει ο πολυχρονεμένος μας. Το χαμογελαστό παιδί, που γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε, στη σειρά «αποζημιώσεων» μεταξύ των ηγετών της Ε.Ε. είναι ενδέκατος, που σημαίνει, ότι καλώς «αποζημιώνεται» σ’ αντίθεση με την ηθική της Αριστεράς. Ήταν γνωστό ότι η αποζημίωση του σ. Αλεξάκη ήταν μεγαλυτέρα των Κοέλιο, του Ραχόι, του Ρέντσι και αυτού του Κυπρίου που ανακάλεσε την εισφορά αλληλεγγύης, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την παύση των κεφαλαιακών ελέγχων. Φτου να μην βασκαθούμε!..

Επιρρεπείς στην καταστροφή!

Είδα ένα ντοκυμαντέρ στην τηλεόραση και έμεινα με το στόμα ανοιχτό εν είδη χάνου. Έδειχνε τους αλιείς καραβίδων στην περιοχή των Σερβίων, όπου οι κάτοικοι της περιοχής ασχολούνται πολύ με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Στην αρχή ήσαν περί τους 40 και την σήμερον ημέρα έχουν φθάσει τους 115, οι οποίοι προσπορίζονται ένα γερό ημερομίσθιο από την αλιεία περίπου 50 κιλών καραβίδας ο καθένας εβδομαδιαίως! Εδώ τι γίνεται; Μάλλον τις εξαφανίσαμε τις καραβίδες με την μετατροπή της λίμνης σε απέραντο βόθρο από την εποχή του δημάρχου Γόρη Σακκά που επέτρεψε την σύνδεση των οικιακής χρήσης αποχετεύσεως με το υποτυπώδες δίκτυο ομβρίων υδάτων με κατάληξη στην λίμνη. Ή, η αλόγιστη χρήση απορρυπαντικών στις νεροτριβές είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανισθούν τόσο από τον Λούρο, τον Καλαμά όσο και από τον Γορμό. Είδος εν εξαφανίσει πλέον οι καραβίδες. Το καταφέραμε κι αυτό. Και τι τις κάνουν τις καραβίδες οι Κοζανίτες; Τις εξάγουν σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ην. Βασίλειο κ.ά. όπου είναι περιζήτητες! Θυμάμαι τον Αλέκο τον Χατζή να περιέρχεται από την Ντραμπάτοβα, το Νησί, την Κυρά Φροσύνη, τον Τενεκέ, τον Μαλάμο ως τον Κουραμά να διαλαλεί: - Φρέσκιες καραβίδες!

Προνόμια εργατοπατέρων...

Ειπώθηκε και γράφτηκε τις τελευταίες ημέρες, ότι οι εργατοπατέρες στον Ο.Λ.Π. έχουν προνοήσει να πλαισιώνονται από μία σειρά προνομίων, όπως:
- Άμα τη εκλογή των απαλλάσσονται από κάθε υπηρεσία! Τους χορηγείται και ειδικό επίδομα συνδικαλιστικό, το οποίο είναι αρκούντως ικανοποιητικό.
Και γεννάται το ερώτημα:
Οι εργατοπατρίκιοι, γιατί περί πατρικίων πρόκειται, είναι από άλλη πάστα από αυτή των εργαζομένων και πρέπει να απαλλάσσονται της εργασίας και να αμοίβονται έξτρα;
Βεβαίως, αυτό το φαινόμενο δεν εντοπίζεται μόνο στον Ο.Λ.Π. αλλά και σ’ όλο το εύρος στενού και ευρυτέρου δημοσίου τομέα, και πολλές φορές φέρνει σε δύσκολη θέση τους εργαζομένους, όταν οι εργατοπατρίκιοι επικαλούμενοι την συνδικαλιστική τους θέση ζητούν τήρηση της συνδικαλιστικής αδείας αφήνοντας τους συναδέλφους στα κρύα του λουτρού, όπως συνήθως γίνεται στην εκπαίδευση...

Τι Μήτρογλου, τι ΤΡΑΙΝΟΣΕ!..

Δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, αλλά μου κίνησε την περιέργεια ο τίτλος σε αθηναϊκή εφημερίδα, ότι η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ιταλικούς σιδηροδρόμους αντί του ποσού των 45.000.000 ευρώ είναι ίσης αξίας με τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστού Μήτρογλου από ομάδα σε ομάδα και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χαίρονται ως παρδαλά κουτάβια που πέτυχαν αυτό το ποσό!
Άλλοι κακεντρεχείς παραλληλίζουν την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από ιταλική εταιρία με αυτή της μεταγραφής του Κώστα Μανωλά από ομάδα σε ομάδα. Φαντάζομαι τις χαρούλες της σ. Καρακώστα, που στην περίπτωση του Ο.Λ.Π. δήλωσε με πλέρια ικανοποίηση:
- Πετύχαμε κάτι παραπάνω από αυτό που συζητούσε η ΝουΔου!
Τώρα τουλάχιστον της δίδεται και το μέτρο της πωλήσεως αυτό της μεταγραφής του Μήτρογλου και του Μανωλά!..