ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Yπερκόπωση...

Άξιος... λύπησης είναι ο υπουργός Υποδομών κ.λπ. σ. Σπίρτζης να δηλώνει από του βήματος της Βουλής, ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει όλες τις ενέργειες του Υπουργείου του, διότι υπάρχουν εκατοντάδες επιτροπές, που σημαίνει, ότι εκεί κλωθογυρίζουν περί τους χίλιους αργόμισθους που τις πλαισιώνουν. Και για να ξεδίνει ολίγον τι εμφανίζεται στα τηλεοπτικά πρωινάδικα και βραδινάδικα, αλλά και συμμετέχει στις ραδιοφωνικές συζητήσεις, για να μην πικραίνει και τον σ. Αλεξάκη, που ζήτησε από τους υπουργούς του να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά. Όπως αφουγκρασθήκαμε είπε: - Δουλειά, δουλειά, δουλειά!.. Και το επανέλαβαν εν χορώ για να το ενστερνισθούν:
- Δουλειά, δουλειά, δουλειά!..
Αλλά να του διαφεύγει, ότι ο κουμπάρος πέτυχε υπέρβαση στην κατασκευή του δρόμου Καλλονή-Σιγρί στη Μυτιλήνη (ή στη Λέσβο, δεν το συγκράτησα) περί τα 12.800.000 ευρώ, ποσό μάλλον ευτελές για τον σ. Σπίρτζη, αποτελεί πρόκληση και μάλιστα σε περίοδο σκληρής λιτότητος!..

Εργασία στους πρόσφυγες...

Μας κούφανε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σ. Μουζάλας, ότι πρόκειται να θεσμοθετηθεί το δικαίωμα στην εργασία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην παιδεία στους πρόσφυγες και στους λαθρομετανάστες. Φαίνεται ότι κομίζει γλαύκα εν Αθήναις, διότι είναι τοις πάσι γνωστόν, ότι οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες, αυτοί που δεν έχουν καταγραφεί κατά την δήλωση του σ. Μουζάλα και τους υπολογίζει σε 6.000 με 8.000 άτομα, δεν «λιάζονται» κατά την προσφιλή έκφραση της συντρόφισσας Τασούλας, αλλά κάπου βολεύονται και στέλλουν και κάποιο έμβασμα κατά Μέση και Άπω Ανατολή μεριά και μάλιστα αφορολόγητο, σ’ αντίθεση με τους Ελληνογενείς που ο σ. Τηλετρύφων τους έχει ξεζουμίσει, δηλαδή τους έβγαλε το λάδι.

Ουδέν κακόν...

Σοφή ρήση από την ακένωτη αρχαία ελληνική γραμματεία, την οποία το’βαλε σκοπό να εξοβελίσει ο μη πτυχιούχος, Υπουργός Παιδείας σ. Ν. Φίλης. Πληροφορηθήκαμε, λοιπόν, ότι στην «φίλη» Τουρκία λειτουργούν περί τα 40 παντουρκικής εμβελείας κανάλια, ήτοι 10 φορές περισσότερα απ’ ό,τι τόβαλε μέτι Μωαμέτι ο σ. Τσίπρας και Σία να επιτρέψουν να λειτουργήσουν στη χώρα μας! Θα πει κάποιος ότι, η τουρκική ατμόσφαιρα στην κυριολεξία και μεταφορικά σηκώνει 40 κανάλια, ενώ στην ελληνική αυτό είναι αδύνατο, προφανώς λόγω των... βραχονησίδων και των οροσειρών που δεσπόζουν στην επικράτειά μας, που εμποδίζουν τα ερτζιανά κύματα να διασχίζουν τους ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛικούς αιθέρες. Είναι και αυτό ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο!

Το νότιο μέτωπο...

Μας τα χάλασε λίγο ο σενιόρ Ρέντσι που πρόλαβε και προσκάλεσε το δίδυμο της Ευρωζώνης, Φράου Μέρκελ και Μεσιέ Ολλαντρέου, για να συζητήσουν θέματα που απασχολούν τον Νότο, αυτό που οραματιζόταν και ο ολίγων οιηματίας και αυταπατώμενος σ. Αλεξάκης. Τώρα γίνεται με τους Νότιους, κάτι που μας θυμίζει τον εμφύλιο Νοτίων Αμερικανών και Βορείων με αφορμή την κατάργηση της δουλείας από τους Βορείους και την διατήρηση από τους Νοτίους. Εδώ το θέμα είναι η σκληρή λιτότητα που έχει επιβληθεί στους Νοτίους, που θεωρούνται δουλοπάροικοι των Βορείων και αυτό μήτε η Φράου Μέρκελ δεν μπορεί να απαλύνει και παρέπεμψε τον Ρέντσι στην Κομισιόν, όπου τον πρώτο λόγο έχει η Φράου υπό το αυστηρό βλέμμα του γερμανικού «Βούδα», δηλαδή του Χερ Σόιμπλε!