ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Οι φλύκταινες του Φίλη...

Όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος, τα ρίχνει στη «φίλη» και «σύμμαχο» Τουρκία για την γενοκτονία την οποία προκάλεσαν οι Νεότουρκοι τόσο στους γενναιόψυχους Ποντίους όσο και στους Μικρασιάτες Έλληνες και τους Ανατολικοθρακιώτες και ζητά από την σημερινή Τουρκική ηγεσία να αναγνωρίσει την γενοκτονία που προκάλεσαν οι πρόγονοί τους και να ζητήσουν συγγνώμη από την Ελλάδα. Αυτό βεβαίως, από τον σημερινό υπερφίαλο Τούρκο σουλτάνο είναι ανέφικτο. Όπως, δεν βλέπουμε και τον κακή τη μοίρα υπουργό Παιδείας σ. Νίκο Φίλη να αλλάζει γνώμη για την θέση που έχει πάρει, ότι δεν πρόκειται για γενοκτονία αλλά για εθνοκάθαρση και φαντάζομαι, αφουγκραζόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει την γενοκτονία και να ζητήσει συγγνώμη θα βγάζει φλύκταινες!

«Αξιοπρεπής διαβίωση...»

Σε ερώτηση δημοσιογράφων προς τον σ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, γιατί δεν φορολογείται η βουλευτική αποζημίωση, ο πάντα ετοιμόλογος υπουργός, απάντησε:
- Οι βουλευτές πρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια!..
Ήγουν τουτέστιν, οι εθνοπατρίκιοι και εθνοπατρίκιες πρέπει να απολαμβάνουν και τα μπάνια τους σε περίοδο οικονομικής κρίσεως και να προκαλούν με τις πόζες τους τους ψηφοφόρους τους. Πάντως, από αυτή την αξιοπρεπή διαβίωση πρέπει να απέχουν οι ψηφοφόροι, αφού το επιτελείο του σ. Τσακαλώτου βρήκε τρόπο να εξοικονομεί πόρους καθιερώνοντας τέλος χαρτοσήμου στα επιδόματα των πολυτέκνων και τριτέκνων, επιβάλλοντας κράτηση 3,6%, στο επίδομα που μέχρι τώρα ήταν απηλλαγμένο αυτού του τέλους.

Δήμας και Σακοράφα...

Η «Αυγή» μία μεγάλη σε κυκλοφορία εφημερίδα, η οποία καλύπτει πανελλαδικά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με 1.260 έως 1.500 φύλλα, κατά το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα έβαλε με τον Πύρρο Δήμα, ο οποίος πρόβαλλε και ανέδειξε την Ελλάδα κατ’ επανάληψη τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και σ’ άλλες αθλητικές συναντήσεις. Την ίδια προβολή της Ελλάδος έκανε και η σ. Σακοράφα, αλλά γι’ αυτήν σιγή ασυρμάτου από την λαλίστατη ΑΥΓΗ. Γιατί; Μα ο Πύρρος Δήμας εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ, η δε σ. Σακοράφα εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και έφτασε να αναδειχθεί ευρωβουλευτής, όπου τηρεί μία στάση υποταγής σ’ αντίθεση με τον Π. Δήμα που εκφράζει την πασοκική του θέση. Να γιατί η «σιγή ασυρμάτου» της Αυγής, που δεν την είχε ακούσει μήτε και η Στεφανίδου, η μητέρα της οποίας είναι εντεταγμένη στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη πεινώντων!

Είναι απόλαυση να αφουγκράζεται ο τηλεθεατής τους ΣΥΡΙΖΑίους να λογοδιαρροούν από την τηλετύφλα, στην προσπάθειά τους να στηρίξουν τα αστήρικτα του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως η πανταχού παρούσα συντρόφισσα Χαρούλα Καφαντάρη, η οποία άφησε να διαφύγει του έρκους των οδόντων της,  ότι: - Εμείς στηρίζουμε την κοινωνία των πεινώντων!.. Αλλά την αποστόμωσε η του ΠΑΣΟΚ Ζέφη Δημαδάμα, η οποία της τα έριξε λέγοντας:
- Η γιαγιά μου δεν πηγαίνει να πάρει την κάρτα σίτισης που χορηγεί φακές και φασόλια, τουρσί και μουστάρδα, γιατί δεν θέλει να θυμάται εικόνες από την κατοχή! Αλλά η συντρόφισσα Χαρούλα επέμενε: - Χρειάζονται και τα συσσίτια! Τα έλεγε αυτά εν πλήρει γνώσει ότι γινόταν αντιληπτή, πώς τις διακοπές της τις έκανε με πλέρια άνεση και αυτό το πρόδιδε το μελαμψό χρώμα που απέκτησε από τα μπάνια των βουλευτών!..
Σημ.: Τη Χ.Κ. διακρίνει μία πηγαία και αυθόρμητη συμπάθεια προς τους ανέργους, αφού κατάφερε να τοποθετήσει και τον σύζυγό της Αργ. Αργυρίου σε θέση ανύπαρκτης δημόσιας εταιρείας, όπως λέμε «Εταιρία Φάντασμα»!