ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Αν παραδώσει...

• Ο Σουλτάνος της γείτονος χώρας ζητά επιτακτικώς την παράδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών φυγάδων που κατέφυγαν στη χώρα μας και έτρεξαν κάποιοι πρόθυμοι να δηλώσουν ότι ο επικρατήσας δικτάτωρ της Τουρκίας έχει ισχυρό επιχείρημα!
Μα ισχυρό επιχείρημα θα έχει και ο αυταπατώμενος οιηματίας πρωθυπουργός μας αν ζητήσει την παράδοση των δολοφόνων των δικών μας πιλότων α’ Σαλμά, β’ Ηλιάκη, γ’ του Ισαάκ και δ’ του Σολωμού που οι δύο τελευταίοι έχουν δολοφονηθεί αγρίως από τους γκρίζους λύκους του Έρτογαν! Αν ενδώσει, που δεν θα ενδώσει, ο νέος σουλτάνος στην παράδοση των δολοφόνων αυτών των ηρωικώς πεσόντων Ελλήνων στρατιωτικών, τότε, επ’ αμοιβιότητι, οφείλουμε κι εμείς να του παραδώσουμε τους φυγάδες, άλλως να εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα που δικαιούνται και να παύσουν οι δήθεν μου και τάχατες υπερασπιστές των «ισχυρών» επιχειρημάτων της Τουρκίας να ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Καθένας στο πόστο του και μόνον

Συριζανελικός ρατσισμός...

• Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη! Στην προσπάθειά του ο σ. Αλεξάκης να διασώσει ό,τι είναι να διασωθεί και να διατηρήσει τον πρωθυπουργικό του θώκο προτείνει όπως καθιερωθεί ψήφος και στους 17ρηδες! Δηλαδή και όσοι είναι 16 ετών και μιας ημέρας αν προκηρυχθούν εκλογές την 2α Ιανουαρίου. Όμως, στερεί το δικαίωμα στην ψήφο σε όσους εκόντες-άκοντες πήραν των ομματιών τους ένεκα της οικονομικής κρίσης και απεδήμησαν στην εσπερία, προκειμένου να εξασφαλίσουν τον επιούσιο, αφού στην Ψωροκώσταινα όπως κατάντησαν τη χώρα μας, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑϊστάν, όπου για την ώρα οι άνεργοι ανέρχονται σε 1.500.000 άτομα και λένε το ψωμί-ψωμάκι και η νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν βολευτεί με το τσιπραϊκό σκεπτικό «έτσι τα βρήκαμε». Ε, αυτό οι Έλληνες δεν το αντέχουν. Ψηφίζουν για αλλαγή και όχι για επανάληψη της πεπατημένης.

Το κακό συνεχίστηκε!

• Πρόσφατα η τακτική συνεργάτις του «Π.Λ.» Μαίρη Κωστή, πληροφόρησε τους αναγνώστες, ότι εν έτει 1932 μ.Χ., τέτοια εποχή, ληστές που λυμαίνονταν την περιοχή και όχι μόνον, κατέσφαξαν τον ηγούμενο της Ι.Μ. Καστρίτσας, μακαριστό Δωρόθεο, όσο και τον μονάζοντα αδελφό του μακαρίτη Κωνσταντίνο. Φαίνεται, ότι ο τελευταίος πηγαίνοντας στα Γιάννινα από το μοναστήρι, στο καΐκι που τους μετέφερε άφησε να εννοήσουν οι συνεπιβάτες, ότι σκοπός του ήταν η ανάληψη χρημάτων από την Τράπεζα. Αυτό έφτανε για να πληροφορηθούν οι ληστές και να δράσουν αναλόγως. Έτσι συνέβη το αποτρόπαιο έγκλημα της σφαγής τους γι’ ασήμαντο ποσόν, γιατί τι χρηματικό ποσό θα ανελάμβανε ο μακαρίτης Κωνσταντίνος από την Τράπεζα; Ποιες άλλωστε οι οικονομικές δυνατότητες του μοναστηριού; Μετ’ ου πολύ ο ηγούμενος της Ι.Μ. Δουραχάνης, σε συζήτησή του είπε, ότι γνωρίζει τους ληστές. Αυτό έφτανε για να συνεχίσουν το «θεάρεστο» έργο τους οι ληστές σφάζοντάς τον όπως και ένα καλογεροπαίδι και έναν αγωγιάτη που διανυκτέρευσε στη Μονή εκείνη τη νύχτα!
Οι σφαγέντες στην Ι.Μ. Καστρίτσας δεν είχαν στενούς συγγενείς, αφού η αδελφή τους και γιαγιά μου είχε πεθάνει και ο πλησιέστερος ήταν ο χρυσοχόος εκείνη την εποχή Βασίλειος Ντάφλος, ο οποίος μετέβη στην Ανωτέρα Διοίκηση Χωροφυλακής, τότε, για να υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων, αλλά τον απέτρεψαν γιατί δεν είχε έννομο συμφέρον!.. Αλλά δεν κινήθηκε και αυτεπαγγέλτως, ώστε να συλληφθούν ταχύτατα οι δράστες, προτού προβούν και σε νέα εγκλήματα, όπως και συνέβη. Αυτό αποδεικνύει, δηλαδή η αποτροπή, την διαχρονική διαπλοκή, του διοικητού να κατατεθεί μήνυση έστω και κατ’ αγνώστων! Και το κακό συνεχίστηκε...

Ο Δήμος να τιμήσει...

• Όταν λέμε Δήμος Ιωαννιτών, εννοούμε το σύνολο των πολιτών - δημοτών που κατοικούν και υπόκεινται τόσο σε υποχρεώσεις όσο και σε δικαιώματα. Από ετών ο Δήμος Ιωαννιτών τελεί επιμνημόσυνη τελετή στο σημείο όπου έγινε η εκτέλεση της ομάδος Ευτυχίας Πρίντζου και των συντρόφων της, στον τόπο της εκτελέσεως, εκπληρώνοντας μία υποχρέωση κοινωνική, θρησκευτική, πολιτική κ.λπ., προς αυτούς και τις οικογένειές τους. Όμως, εκείνη την εποχή εκτός από την ομάδα Πρίντζου που δρούσε ανατρεπτικά, πολλοί συνδημότες μας (Γραμμενιάτης, Μπασογιάννης, Τζουμάκας, Καραΐσκος και λοιποί) έδωσαν τη ζωή τους για να μην καταστεί η Ελλάδα δορυφόρος της ΕΣΣΔ, που θα ήταν πολύ περισσότερο «υποτελής» από ό,τι οι γειτονικές μας χώρες Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία, που διατήρησαν πολλά από τα εθνικά τους σύμβολα σ’ αντίθεση μ’ εμάς που τα προσφέρουμε όλα, παραιτούμαστε από όλα. Μήπως, ο Δήμος Ιωαννιτών θα έπρεπε να προβεί σε μια τελετή - επιμνημόσυνη που να τιμά και τους μεν και τους δε; Ο Δήμος των Ιωαννιτών είναι, τουτέστιν όλων των δημοτών!