ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Δεν ωριμάσαμε!

• Αφουγκρασθήκαμε τον σ. Κουρουμπλή να λέει ότι δεν ωρίμασε ακόμη το θέμα για επιστολική ή ηλεκτρονική ή αυτοπρόσωπη ψήφο των Ελλήνων της Διασποράς. Αφουγκραζόμενοι και την εκπομπή του Ρ.Ι.Κ. (Ραδιοφωνικό Ίδρυμα της Κύπρου), πληροφορηθήκαμε ότι η Κυπριακή Βουλή απεφάσισε να παράσχει δικαίωμα ψήφου στους Κυπρίους της διασποράς με επιστολική ή ηλεκτρονική ψήφο, που σημαίνει, ότι οι αδελφοί μας Κύπριοι, που ως τώρα ψήφιζαν στα κατά τόπους προξενεία και πρεσβείες, αποκτούν το δικαίωμα της ηλεκτρονικής και επιστολικής ψήφου, που σημαίνει, ότι είναι πιο ώριμοι από τους Ελλαδίτες. Αυτό πόσο τιμά την πρώτη φορά ΑριστεροΔεξιά Κυβέρνηση, που δεσμεύτηκε για την καθιέρωση της τε απλής αναλογικής και την ψήφο στους Έλληνες της Διασποράς ή Ομογενείς;

Συνομιλητής Ηγετών!

• Σε δηλώσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ μας πληροφόρησε, ότι ο σ. Αλέξης κατέστη δυναμικός συνομιλητής των τριών μεγάλων ηγετών, όπως του Ομπάμα, του Κινέζου και του Ρώσου, ένα γεγονός, το οποίο όλοι οι Έλληνες το έχουν διαπιστώσει και το γνωρίζουν. Όμως, όλοι οι Έλληνες έχουν διαπιστώσει ότι μπορεί με τους μεγάλους ο οιηματίας να τα πηγαίνει καλά και να συζητά, οι μικροί όμως μας έχουν γράψει κανονικά. Π.χ. ο γείτονάς μας ο Έντι Ράμα, άμα τη ανόδω του στον πρωθυπουργικό θώκο της Αλβανίας ακύρωσε την υπογραφεία συμφωνία για την οριοθέτηση της οριογραμμής της Α.Ο.Ζ.. Το ίδιο και ο άλλος γείτονας ο Γκρουέφσκι, μας φασκέλωσε κανονικά, όχι μόνον με το κλείσιμο των συνόρων, αλλά και με την είσοδο των Σκοπιανών εντός του ελληνικού χώρου, καταδιώκοντας πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Ο Ισραηλινός Νετανιάχου που συνυπέγραψε και με τον Κύπριο πρόεδρο για την μεταφορά των υδρογονανθράκων μέσω Ελλάδος άλλαξε ρότα και θα τους μεταφέρει μέσω Τουρκίας και έπονται και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις ων ουκ έστιν αριθμός.

Το «κεραμιδαριό» των κομμάτων!

• Αφουγκράσθηκα την σ. Φώφη να μας διαβεβαιώνει, ότι εργάζεται με μεγάλη προσπάθεια για την συνένωση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, για την δημιουργία ενός Νέου, Μεγάλου, Δημοκρατικού και προοδευτικού φορέα, που θα αναλάβει να σώσει τη χώρα από την καταστροφή. Και έκανα τη σκέψη:
Το ΠΑΣΟΚ, όπως και όλα τα κόμματα, αποκόμματα, κινήματα και παραφυάδες αυτών, δεν μπόρεσαν να νοικοκυρέψουν τα του οίκου τους. Αφού προσέλαβαν στρατιές κομματόσκυλων, για να τα βολέψουν προσωρινά και να τα χρησιμοποιήσουν για αφισσοκολητές, στη συνέχεια έμειναν άνευ αντικειμένου αργόσχολοι στα γραφεία των κομμάτων, απλήρωτοι, φθάνοντες στο σημείο να κηρύττουν στάσεις εργασίας για να εξαναγκάσουν την εργοδοσία τους (ηγεσία του κόμματος), να τους καταβάλλει αποδοχές πολλών μηνών. Αυτές οι ηγεσίες τώρα υπόσχονται να σώσουν και τη χώρα και τον πληθυσμό της από τα δεινά που οι ίδιες επεσσώρευσαν.

Hot Spot και για Έλληνες!

• Άνθρωπός τις Ελληνογενής Ιθαγενής έλαχε να έχει ένα ακίνητο στο Γουδή, εμβαδού 60,2 τ.μ. και του το είχε γραπτό η μοίρα να είναι και δανειολήπτης, αλλά, χρόνοι δύστηνοι, αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς την τράπεζα την δανειοδοτούσα. Έτσι, το ακίνητό του εκπλειστηριάστηκε και έχασε την πρώτη του κατοικίας παρά τις δεσμεύσεις του οιηματία πρωθυπουργού όλων των Ελλήνων. Έκτοτε κατέστη άστεγος και παρά τις φροντίδες για τους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες για στέγαση, ο Ελληνογενής είναι άστεγος και οσονούπω έρχεται και ο χειμώνας. Λέγεται, ότι η πρώτη φορά ΑριστεροΔεξιά κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατασκευή Hot Spot και για τους Ελληνογενείς αστέγους, αν, βεβαίως, τους το επιτρέψει ο Βερολινέζος!