ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Όραμα: Το νέο, το μεγάλο...

Βλέποντας και αφουγκραζόμενος την πρόεδρο του νέου ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη, έμεινα ενεός (χάνος) από τους οραματισμούς της για το νέο Μεγάλο, Δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα προκύψει από τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του Ποταμιού (2,5%), του ΚΙΔΗΣΟ (1%), του υφισταμένου ΠΑΣΟΚ (4,5%) και όποιου άλλου δημοκρατικού και προοδευτικού σχηματισμού που πλανάται στο κοινοβουλευτικό στερέωμα!..
Η συμπαθής Φώφη που κατά δήλωσή της περιέρχεται ανά τους νομούς και τις επαρχίες της χώρας ενισχύοντας το δημοκρατικό και προοδευτικό φρόνημα των πολιτών, δεν βλέπει τον πάτο στον οποίο βρίσκεται ο ολετήρας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος Γ.Α.Π. ή κατ’ άλλους Τζέφρυ, που μας οδήγησε σιδηροδεσμίους στο Δ.Ν.Τ. και στη συνέχεια περιφερόταν από κράτους εις κράτος δυσφημίζοντας την πατρίδα μας και τον λαό της. Σ’ αυτόν στηρίζει τις ελπίδες της για ένα Νέο, Μεγάλο και Δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ; Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου... Από νεφραμιά πιάστηκε!

Μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ!..

Αφουγκράστηκα και την περίπτωση το γε νυν έχον ΠΑΣΟΚ να μεταλλαγεί σε νέο κόμμα ή κίνημα - τους αρέσουν αυτές οι λέξεις, νομίζοντες, ότι παρουσιάζουν κάτι το νέο, το προοδευτικό και δημοκρατικό! Όμως, αυτή η μεταλλαγή του ΠΑΣΟΚ σε νέο κόμμα, προφανώς με άλλο όνομα και σίγουρα νέο Α.Φ.Μ., απαλλάσσει το παλαιό από τις υποχρεώσεις του προς ό,τι έχει σχέση με την οικονομία και με τα δάνεια που έλαβε από τις τράπεζες υποθηκεύοντας την κρατική χρηματοδότησή του! Έτσι, με μια μονοκονδυλιά θα απαλλαγεί από τα περίπου 150.000.000 ευρώ που έχει δανεισθεί και ουδείς γνωρίζει που διατέθηκαν αυτά τα χρήματα, με κύριο υπαίτιο τον Γ.Α.Π. ή Τζέφρυ, όχι πως όσοι άλλοι διαφέντευσαν στο ΠΑΣΟΚ δεν φέρουν μέρος ευθύνης για την κατασπατάληση αυτών των χρημάτων και ουδείς σκέπτεται να ζητήσει ευθύνες ή να ερευνήσει αυτήν την υπόθεση, αφού το υποζύγιο είναι πρόσφορο να ξεπληρώσει τα οφειλόμενα όπως πάντα!..

Προκλητικά στελέχη...

Την αγανάκτησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝουΔου Κ. Μητσοτάκης για την παρουσία στελεχών του κόμματός του, τόσο στην Μύκονο και σ’ άλλα κοσμοπολίτικα νησιά, όσο και σε κότερα και πολυτελή σκάφη, απολαμβάνοντας πλουσιοπάροχες διακοπές. Η αντίδρασή του και η αγανάκτησή του οφείλεται στο γεγονός πως όταν ο πληθυσμός αυτής της χώρας δεινοπαθεί επί μία 7ετία με 1.500.000 ανέργους και σε καθημερινή βάση κλείνουν επιχειρήσεις και εργοστάσια, (Ηλεκτρονική, Πεντελικόν, Πυρσός κ.ά.), προστιθέμενοι κι άλλοι στη χορεία των ανέργων, είναι πρόκληση να απολαμβάνουν επιδεικτικά τις θερινές διακοπές στελέχη της ΝουΔου.

Τσάμηδες και Ο.Η.Ε....

Διάβασα με πολλή προσοχή τα όσα γράφηκαν για την στάση των Τσάμηδων (Θυάμηδων) κατά τη διάρκεια της Κατοχής, συνεργαζόμενοι με τις στρατιωτικές κατοχικές δυνάμεις και σε ορισμένες υπερβάλλοντες σε θηριωδίες. Τα «κατορθώματα» των Τσάμηδων καταγράφηκαν από την Επιτροπή του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι μερολήπτισε υπέρ της Ελλάδος. Τα πρακτικά αυτής της Επιτροπής έχουν δημοσιευθεί και είναι προσιτά στον κάθε ερευνητή. Εκτός αυτού, υπάρχει και το προηγούμενο των Σουδητών της Τσεχοσλοβακίας τότε, Τσεχίας σήμερα, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα και οι οποίοι αποχώρησαν από την Τσεχοσλοβακία μαζί με την οπισθοχώρηση των ναζιστικών στρατευμάτων, κάτι ανάλογο με τους Τσάμηδες. Και όταν προ 4-5 ετών ετέθη θέμα επιστροφής των στην Τσεχία, οι Τσέχοι αρνήθηκαν, θεωρώντάς τους ως εγκληματίες, κάτι ανάλογο με τους Τσάμηδες. Αυτό θεωρείται ως γεγονός προηγούμενο και για τους Τσάμηδες...