ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Σε άγνοια το Γιαννιώτικο κοινό

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την προστασία της Λίμνης από επεμβάσεις και παρεμβάσεις στη Λίμνη, όπως τα αναχώματα και οι επιχωματώσεις. Ενάντια σ’ αυτήν την πρωτοβουλία του Σ.Π.Π. προσέφυγαν τόσο ο τέως δήμαρχος Φ. Φίλιος όσο και ο άλλοτε νομάρχης και νυν περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης. Όμως…

Όμως, το κοινό της πόλεως και των περιχώρων δεν γνωρίζουν τα ελατήρια από τα οποία ωθήθησαν τόσο ο Φ. Φίλιος όσο και ο Αλ. Καχριμάνης και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν. Μήπως, οι δύο αυτοί παράγοντες της «Μ.Π.» μας θα έπρεπε να προβούν σε κάποιες ανακοινώσεις – δηλώσεις, ώστε το κοινό, για το οποίο όλοι τους ενδιαφέρονται να πληροφορηθεί επακριβώς και να ταχθεί είτε με το μέρος του Συλ. Προστ. Περιβάλλοντος είτε με αυτό των δύο παραγόντων της «Μ.Π.» μας; Ιδού η απορία!..

Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι!..

Έγινε και μία σε γενικές γραμμές ενημέρωση – πληροφόρηση για το πως κινήθηκε η σχετική επιτροπή που είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για την ανάδειξη της «Μ.Π.» μας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Από αυτή την πληροφόρηση το μόνο που έγινε γνωστό και χωρίς κανένα σχολιασμό είναι, ότι:

-Τα μεν έσοδα ανήλθαν στο ποσό των 203.227,64 ευρώ και

-Τα έξοδα στο ποσό των 235.905,48 ευρώ! Δηλαδή υπάρχει ένα έλλειμμα 32.677,84 ευρώ για το οποίο κανείς μα κανείς δεν μπήκε στον κόπο ούτε να μας πληροφορήσει πώς προέκυψε αυτό το έλλειμμα, αν καταβλήθηκαν οι σχετικές δαπάνες και από πού θα καλυφθεί. Και εδώ γεννάται το ερώτημα:

-Μόνον με την σύσταση της επιτροπής για την ανάδειξη της «Μ.Π.» μας ως Π.Π. της Ευρώπης προέκυψε αυτό το έλλειμμα, σκεφθείτε να είχε αναδειχθεί τι ελλείμματα θα είχαν προκύψει όπως στη Νύμφη του Θερμαϊκού που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο!..

Παράγοντες επιτυχίας

Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων αμέσως τα παντός τύπου φροντιστήρια προέβαλαν τους επιτυχόντες με τις καλύτερες επιδόσεις. Και όταν ανακοινωθούν και οι βάσεις στις διάφορες σχολές, τότε θα έχουμε νέες ανακοινώσεις και νέα συγχαρητήρια στους μαθητές που παρακολούθησαν φροντιστηριακά μαθήματα. Όμως, αυτοί οι μαθητές που πρώτευσαν και επέτυχαν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις προέρχονται από δημόσια σχολεία, όπου προφανώς οι υπηρετούντες σ’ αυτά καθηγητές ή δεν κατέβαλαν τις προσπάθειες που έπρεπε για κατάρτιση των μαθητών τους ή υστερούσαν σημαντικά, γι’ αυτό πώποτε μέχρι σήμερα διενοήθησαν να συγχαρούν τους μαθητές τους για τις επιτυχίες τους, αφού αυτές οφείλονται στα φροντιστηριακά μαθήματα!

«Γδύνουν τους υπερήλικες…»

Αυτός ήταν ο τίτλος της εφημερίδας μας για τις επιδρομές των κακοποιών στοιχείων σε υπερήλικες και όχι μόνον, όταν η αστυνόμευση είναι ελλιπής και φυσικά όχι από υπαιτιότητα της Αστυνομίας. Είναι γνωστό και πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας ο αριθμός των αστυνομικών που είναι διατεθειμένοι για την προσωπική ασφάλεια των «υψηλών» προσώπων. Πενήντα ο ένας, πενήντα ο άλλος, 30 από εδώ, 30 από εκεί, 4 περιπολικά ο ένας, 4 ο άλλος και πάει λέγοντας. Ακόμη και ο Μαρινάκης έχει πετύχει την απόσπαση μερικών αστυνομικών και έναν από αυτούς απέστειλε να συνοδεύσει την εισαγγελέα προκειμένου να συλλάβουν δημοσιογράφο, που, άκουσον – άκουσον δεν είχε βγάλει στον αέρα την εκπομπή του και εφαρμόζοντας προληπτική λογοκρισία έτρεξαν ασθμαίνοντες και κεκοπιακώτες να του περάσουν τα γνωστά βραχιόλια. Πώς λοιπόν να υπάρχουν αστυνομικοί διαθέσιμοι για την φύλαξη των γερόντων και όχι μόνο…