ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Index βιβλίων και ασμάτων!..

Στον πρώτο «Μαύρο Πίνακα» (index) βιβλίων και ασμάτων που συνέταξε το Υπουργείο Παιδείας κλπ. του οποίου ηγείται ο σ. Ν. Φίλης, φιγουράρουν οι εξής τίτλοι: Από τα βιβλία σε περίοπτη θέση «Η Πριγκηπέσσα Ιζαμπώ» του Αγγέλου Τερζάκη, ένα βιβλίο που καταπιάνεται με μία πριγκήπισσα του Βυζαντίου! Και καλώς έκαναν εκεί κατά Υπουργείο Παιδείας μεριά, δεν μπορούν πλέον αυτά τα βιβλία να προδιαθέτουν τους συντρόφους σε καταστάσεις απολυταρχίας, μεσαιωνισμού και απολύτου σκοταδισμού. Το άλλο που επίσης φιγουράρει είναι αυτό το δήθεν μου και τάχατες λαϊκό άσμα της περιοχής Πωγωνίου «Βασιλικός θα γίνω στο παραθύρι σου»! Καλώς απηγορεύθη και εντάχθηκε στον index. Σε μια χώρα όπου η ΑριστεροΔεξιά για πρώτη φορά κατάφερε να αναρριχηθεί στην εξουσία αυτά όλα πρέπει να καταργηθούν! Και ορθώς έπραξε ο… χοντρούλης!

Πώς αλλάζουν οι καιροί…

Σήμερα, όποιος αποκαλέσει κάποιον σκουρόχρωμο, μαύρο, αράπη, είναι ποινικό αδίκημα αφού έρχεται σ’ αντίθεση με τον αντιρατσιστικό νόμο! Όμως, μπροστά από 72 περίπου χρόνια, δηλαδή μετά την κατοχή και την άφιξη των δυνάμεων του στρατηγού Σκόμπυ που ήρθε να επιβάλλει την τάξη στην σπαρασσόμενη Αθήνα και όχι μόνον, οι βρεττανικές δυνάμεις αποτελούντο από μία πανσπερμία, μηδέ εξαιρουμένων και σκουροχρώμων Ινδών και όχι μόνον. Τότε κυκλοφόρησε το εξής άσμα από την Αριστερά, το οποίο τιτλοφορείτο «ΝΑΝΟΥ»: -Μας πήραν την Αθήνα, νανού, νανού, νανού / Μας πήραν την Αθήνα μόνο για ένα μήνα / Του Σκόμπυ τα κανόνια γκρεμίσαν τα Κουπούνια / Μαύροι πατούν την γη μας / βάστα Καισαριανή μας» (Κουπούνια τα σημερινά Ιλίσια). Να που οι καιροί ου μενετοί και τα συναισθήματα αλλάζουν και οι μαύροι λιάζονται στην Ομόνοια, αλλά τη νύχτα εκδηλώνουν όλο τον πρωτογονισμό τους…

Σκληρή η γλώσσα μας!

Το αφουγκρασθήκαμε κι αυτό από την ασματοκριτικό Μπέσσυ Αργυράκη, ότι η ελληνική γλώσσα είναι σκληρή και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα άσματα της EUROVISION, όπου την πατήσαμε με την επιλογή που έκανε ο πρόεδρος της ΕΡΤ σ. Τσακνής αναθέτοντας σε δικό του τακίμι (συγκρότημα) να εκπροσωπήσει την Ελλάδα!..
Το 2002 ο Ρακιντζής με το S.A.G.A.P.O. απεκλείσθη μεν από τον τελικό με σειρά 17ος και οι Συριζαίοι πικροσχολίαζαν. Τώρα με τον πλήρη αποκλεισμό μας οι Συριζαίοι τηρούν αιδήμονα σιωπή γιατί η επολογή προήρχετο από δικό τους άνθρωπο, που σημαίνει ότι «ένας βιασμός από ομοϊδεάτη είναι ευχάριστος, αν προέρχεται από ετερόδοξο, τότε πρόκειται περί ασελγίας βδελυράς»!.. Αν ζούσε ο Γκαίτε θα της είχε κόψει τον τάχα!..

Η προσφορά της Εκκλησίας!..

Η Αρχιεπισκοπή της Εκκλησίας της Ελλάδος απέδωσε λογαριασμό για τα πεπραγμένα κατά το έτος 2015 μ.Χ. και εξ’ αυτού πληροφορούμαστε ότι 513.147 άτομα έτυχαν σιτίσεως, φαρμακευτικής περιθάλψεως, φιλοξενίας στα γηροκομεία, όπου φιλοξενήθηκαν άστεγοι και λοιπά! Και, φυσικά, η σίτισή τους δεν περιορίσθηκε στα «γεμιστά» της θείτσας μας Θεανούς και στις μαρμελάδες, γιατί θα παθαίναν σκορβούτο, ούτε στα μακαρόνια του καλοφαγά σ. Φίλη, αλλά σε ποικιλία και σε καθημερινή βάση, κάτι που ήταν υποχρέωση του κράτους. Ιδού λοιπόν γιατί ο σ. Φίλης αποσκοπεί στην κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών, για να μην γίνουν οι πολίτες φιλάλληλοι και καπελώσουν τις αδυναμίες του κράτους!..