ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

H Eλλάδα που αναγεννάται!..

•Σε πείσμα όλων όσων μηχανεύονται την εθνοαποδόμηση της πατρίδος μας, υπάρχουν συνέλληνες που βάζουν το λιθαράκι τους για την αναγέννησή της. Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγει όποιος πληροφορήθηκε την πρωτοβουλία του μητροπολίτη Ξάνθης, που πρόσφατα επισκέφθηκε την Κινσάσα του Κογκό, όπου προέβη στα εγκαίνια του εκεί ελληνικού σχολείου, προσφορά της Μητρόπολης Ξάνθης. Στο σχολείο αυτό φοιτούν, φυσικά, Κογκολεζάκια, τα οποία διδάσκονται από δασκάλους προερχομένους από την Ελλάδα και αφιλοκερδώς προσφέρουν τις παιδαγωγικές τους γνώσεις και υπηρεσίες στην εκπαίδευση και μόρφωση των ιθαγενών αλλά και στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και όλων όσων έχουν σχέση με την ελληνική παιδεία. Αυτό όμως είναι μία σταγόνα στον ωκεανό, διότι υπάρχουν και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες αν όχι και ανώτερες και πολυτιμότερες και φυσικά δαπανηρότερες.

Εξωτερική ιεραποστολή

• Από το 1963 έχει ιδρυθεί στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του αειμνήστου Παναγιώτη Παπαδημητρακοπούλου, ε.α. στρατιωτικού γιατρού, η οργάνωση «Φίλοι της Ουγκάντας», η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε στην Εξωτερική Ιεραποστολή με πολύ πλουσία δραστηριότητα τόσο στην Αφρική όπου το πρώτο άρχισε τη δραστηριότητά της αλλά σχεδόν και σ’ όλη την υφήλιο, όπου στοχεύει στην ίδρυση και λειτουργία σχολείων, ανόρυξη φρεάτων, ανέγερση εκκλησιών, ίδρυση νοσοκομείων και νοσηλευτηρίων, συμβολή στην αξιοποίηση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και σε πολλούς άλλους τομείς και όλα αυτά με την συνεισφορά των μελών της οργανώσεως Εξωτερική Ιεραποστολή, τα οποία προσφέρουν τόσο από το υστέρημά τους όσο και το περίσσευμά τους. Όπως βλέπουμε στο 198ο τεύχος του περιοδικού που εκδίδει η Ιεραποστολή, υπάρχουν τρεις σελίδες με τις προσφορές οι οποίες συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων, τους οποίους βλέπουμε σ’ αυτό το τεύχος και είναι: Θεμελίωση του Ι.Ν. της Μεταμορφώσεως, εγκαίνια Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης, εγκαίνια β’ τάξης Δημ. Σχολείου «Κώστας Παλαμιώτης, δωρεά γεωργικού ελκυστήρα σε περιοχή του Κογκό, βαπτίσεις στην Ζιμπάμπουε, διανομή ρουχισμού, Ι.Ν. του Αγίου Βασιλείου περιοχή Νιαμίττη, Νηπιαγωγείο «Παναγία Σουμελά», ομαδικές βαπτίσεις στην Τανζανία, προσφορά γεωργικού ελκυστήρα, ανέγερση Ι.Ν. στο Καμερούν, διανομή γραφικής ύλης σε σχολείο Β. Καμερούν, λιτανεία Κλήρου και Λαού στο Κολουέτζι, Ι.Ν. της Αγίας Αικατερίνης στη Γκάνα, ομαδικές βαπτίσεις στη Γκάνα, εργασίες για αποπεράτωση του Ι.Ν. της αγίας Μακρίνας, πρόγευμα σε μαθητές σχολείου της Γκάνας, διανομή ρουχισμού και τροφίμων κ.ά.
Και όλα αυτά με τις συνδρομές των μελών και φίλων της Ιεράς Εξωτερικής Ιεραποστολής που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (Μακενζί Κιγκ 6) και οι οποίες κυμαίνονται από το υστέρημα 5 ευρώ μέχρι 65.653 ευρώ από ανώνυμους που συντρέχουν το έργο της Ιεραποστολής.

Σ’ όλη την υφήλιο!..

• Αυτό που πρέπει να τονισθεί σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι η άοκνη δραστηριότητα τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και των μελών, που επί μία 53ετία και πλέον συνεχίζουν το έργο το οποίο ξεκίνησε ως μία απλή συνεισφορά στην Ουγκάντα και επέξετεινε την δράση της σ’ όλη την υφήλιο, αφού συνδράμει από την Ν. Κορέα μέχρι την Κεντρική Αμερική (Μεξικό) και καλύπτει όλη την Αφρική και μέρος του Ειρηνικού Ωκεανού. Αυτή η προσπάθεια θα καλύψει ό,τι στην Ελλάδα αποδομείται, γιατί στα σχολεία που ιδρύονται διδάσκεται το ελληνοχριστιανικό πνεύμα, απότοκο της ελληνικής φιλοσοφίας και του χριστιανισμού, διδάγματα για αλληλεγγύη και συνεισφορά, αυτό που θεωρείται από το προοδευτικό «ιερατείο» ως πισωδρόμηση, θέλοντας να συμβαδίσουν με τον Δυτικό ουμανισμό, τα αποτελέσματα του οποίου βιώνουμε κατ’ αυτάς!