ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Δύσκολη η αξιολόγηση!

Παρακολουθώντας την επικαιρότητα, αφουγκράσθηκα τον σ. Λιάκο να μας καραφλιάζει με τις δηλώσεις του σχετικά με τις σκέψεις της Επιτροπής Παιδείας να καταργηθεί η βαθμολόγηση - αξιολόγηση των μαθητών με την καθιερωμένη αριθμητική αλλά με την περιγραφική αξιολόγηση! Και έκανα την σκέψη είναι προετοιμασμένοι οι εκπαιδευτικοί για να εφαρμόσουν αυτή την μεθοδολογία; Γιατί μια τέτοια εξέλιξη απαιτεί οι εκπαιδευτικοί να διαθέτουν αστραγάλους δηλαδή λαϊκά κότσια, πράγμα, ολίγον, σπάνιο! Η πραγματική αξιολόγηση απαιτεί βαθιές γνώσεις ψυχολογίας, εξάσκηση στα ψυχογραφήματα, τα οποία θα προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα στους μαθητές και στους γονείς απ’ ότι η βαθμολογία με την ισχύουσα αριθμητική κλίμακα. Διότι είναι πολύ δύσκολο ο/η εκπαιδευτικός να έχει την διαύγεια πνεύματος, όταν έχει 20-25 μαθητές, να πραγματοποιήσει 20-25 εκτιμήσεις.

Η απεργία των δικηγόρων...

Εδώ και πολύ καιρό ο δικηγορικός κόσμος απεργεί με πολλές δυσμενείς επιπτώσεις και για τους δικηγόρους και για το κοινό. Η απεργία αυτή έχει μερικές ιδιομορφίες επαγγελματικές. Είναι οι μεγαλοδικηγόροι, οι μεσαίοι και οι άγνωστοι στο κοινό, όπως και εκείνοι που εργάζονται παράλληλα με αντιμισθία σε επιχειρήσεις, στο δημόσιο κ.ά. και με παραστάσεις και αυτοί που στηρίζονται μόνον στις παραστάσις. Από τους τελευταίους υπάρχουν δικηγόροι οι οποίοι πραγματοποιούν δεν πραγματοποιούν 10 με 15, άιντε 20 και όπως αντιλαμβάνεται ο πάσα εις φυτοζωούν και δεν αντέχουν παράταση της απεργίας, σ’ αντίθεση μ’ αυτούς που εργάζονται με αντιμισθία, χωρίς καν την άδεια του Δικηγορικού Συλλόγου! Και γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε, σοβαρές είναι οι επιπτώσεις και στους πολίτες, οι υποθέσεις των οποίων αναβάλλονται επ’ αόριστον. Βάλτε τα λοιπόν κ. δικηγόροι με το κράτος, όταν γίνουν εκλογές μην παρουσιάζεσθε στα εκλογικά τμήματα! Όχι με τους πολίτες.

Πολύχρονη η λιτότητα!..

Ο περιφερόμενος από καναλίου εις καναλίων, σ. Βέττας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μας πληροφόρησε ότι το θέμα αυτό, φορολογικό - ασφαλιστικο, θα μας βασανίζει για πολλά χρόνια. Δηλαδή, η δική μας γενιά, αυτή των παιδιών μας, των εγγονών μας, των δισέγγονών μας ίσως σε μερικές περιπτώσεις και των τρισέγγονών μας και αυτό συλλήβδην οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το θεωρούν λύση. Αν και πολλοί - πάμπολλοι συμπολίτες μας αναζητούν κάτι φαγώσιμο στους κάδους των απορριμμάτων και εθνοπατρίκιοί μας «αποζημιώνονται» τριπλάσια από αυτούς της Ισπανίας, η οποία βγήκε από την επιτήρηση και ως χορτάτοι οι δικοί μας δεν πιστεύουν τον νηστικό!

Ξεθωριάζουν οι αποδείξεις!

Απ’ τον Τρύφωνα διαταγή και τα σκυλιά δεμένα: Οι αποδείξεις θα κρατώνται επί μια 5ετία! Μάλιστα, σ. Τρύφωνα, θα τις κρατούμε επί μια 5ετία. Εσείς, σ. Τρύφωνα, τις κρατάτε; Τις ελέγξατε ποτέ αν στη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος διατηρούνται διαυγείς και ευανάγνωστες ή έχουν λευκανθεί λόγω ηλικίας και δεν είναι ευδιάκριτοι οι αριθμοί και οι ημερομηνιες; Μήπως θα ήταν προτιμότερο αντί της 5ετίας δειγματικά να καλούνται καθ’ εκάστην άμα τη υποβολή της δηλώσεως και ένας αριθμός φυρολογουμένων, 5-10 να προσκομίσουν τις αποδείξεις και να μην αισθάνονται αυτο το άγχος επί μία 5ετία;