ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

«Ο κάλος» των πολιτικών...

Ο κάλος είναι ένα σωματικό πρόβλημα, το οποίο παρουσιάζεται στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και τόσο με την ύπαρξή του όσο και αν τον πατήσει κάποιος είτε επίτηδες είτε από απροσεξία, ο πόνος που προκαλείται είναι πολύ οδυνηρός.
Φαίνεται ότι οι πολιτικοί μας έχουν τον κάλο στον... εγκέφαλο, ο οποίος τους περιορίζει την διαύγεια την πνευματική στις αποφάσεις τους. Απόδειξη οι συνεχείς αυξήσεις στα καύσιμα, με την προϋπόθεση περισσοτέρων εσόδων για τα κρατικά ταμεία, η οποία αποβαίνει σε αντίθετα αποτελέσματα.
Όπως και η σκέψη επιβολής νέας αυξήσεως ώστε να επιβαρύνονται όσοι πραγματοποιούν περισσότερα χιλιόμετρα, θα σπρώξουν και άλλους παραμεθορίους στην μετάβασή τους στις γειτονικές χώρες, όπου η βενζίνη είναι κατά 0,50 με 0,60 ευρώ φθηνότερη. Και τότε δεν φτάνει που χάνουμε τα έσοδα από προμήθειες καυσίμων από ξένους που επισκέπτονται την χώρα μας, αλλά και από Έλληνες που θα φουλάρουν επισκεπτόμενοι Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία. Πέντε βόδια, δυο ζευγάρια για τους οικονομολόγους και τους οικονομολογούντες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Βαγένεια μπαρούφα!..

Απεφάνθη και η Άννα Βαγενά και μας φώτισε με την μπαρούφα της, πως «εμείς ζήσαμε 400 με 500 χρόνια σκλάβοι στους Τούρκους και δεν θα αντέξουμε μόλις 99 χρόνια;».
Αυτή η μπαρούφα πρέπει να ενταχθεί στις άλλες μπαρούφες, όπως της σ. Ρεπούση περί «συνωστισμού», του Καμπουράκη, ο οποίος ανερυθρίαστα στο βιβλίο του γράφει  «την εποχή της οθωνομανοκρατείας Αρμένιοι, Χαλδαίοι, Ασσύριοι, Κούρδοι [αυτοί οι τελευταίοι άργησαν να απαλλαγούν από τον λήθαργο], Βούλγαροι, Σέρβοι, Έλληνες, Αλβανοί και λοιποί περνούσαν καλά, αρκεί να μην εναντιώνονταν στο Ισλάμ! Εδώ είναι απαραίτητο το θαυμαστικό.
Σήμερα, παρότι οι ταγοί μας δεν εναντιώνονται τόσο στον Ολάντ όσο και στην Άγκελα Μέρκελ, απαξάπαντες κατέστησαν Γερμανοτσολιάδες και ο Ελληνικός λαός τραβά του λιναριού τα πάθη!

Χάθηκαν τα Σάββατα;

Χθες, Τετάρτη, οι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας Εκπαιδεύσεως έκλεισαν τα σχολεία τους, προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων! Εύγε για την προθυμία τους αυτή να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, αλλά χάθηκαν τα Σάββατα να πραγματοποιήσουν το συνέδριό τους; Δεν σκέφτηκαν που θα κλωθορυγίζουν οι μαθητές τους αν και οι δύο γονείς τους εργάζονται; Τότε τα δήθεν μου και τάχατες παράπονα για περιορισμό ή και κατάργηση των ολοήμερων σχολείων βρίθουν υποκρισίας και φαρισαϊσμού...

Οι νέοι Χρυσοχοΐδηδες...

Οι έχοντες κάποια ηλικία που ασχολούνται με την παρακολούθηση των πολιτικών γεγονότων, θα ενθυμούνται την περίπτωση του Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ομολόγησε ότι δεν είχε διαβάσει το πρώτο μνημόνιο!
Σήμερα έχουμε όχι μια πλειάδα (δηλαδή μόλις επτά) αλλά 152, που με ελαφρά τη καρδία ψήφισαν τον σχετικό νόμο που επιτρέπει την συμμετοχή των πολιτικών στις offshore εταιρίες που έχουν την έδρα τους σε χώρες συνεργάσιμες με την χώρα μας! Έτσι θα μας προκύψουν και οι υπόλοιποι 9 «Παπασταύροι» που οραματιζόταν ο Αντωνάκης, λέγοντας, μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρους. Τώρα δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει και ο σ. Αλεξάκης τους υπόλοιπους 9 και να επαίρεται από οίηση και όχι από αυταπάτες!