ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Γιατί δεν άλλαξε;

Εξομολόγηση εκ βαθέων του σ. Γ. Κυρίτση, συντονιστή του προσφυγικού, ο οποίος με δήλωσή του, μας πληροφόρησε, ότι στις 14/7/15, που ψήφισε ΝΑΙ στην «Συμφωνία», αισθάνθηκε παρόμοια ντροπή όπως όταν κατουρήθηκε όντας μαθητής Γ’ Δημοτικού! Και μετά; Αφού αισθάνθηκε ντροπή από το ΝΑΙ γιατί δεν άλλαξε τακτική; Δεν γνωρίζει το αρχαίον ρητό - το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού; Το να συνεχίζει την ίδια τακτική δεν τον τιμά, όταν το εξομολογείται και ο ίδιος. Εκτός και αν είναι εντεταγμένη αυτή η συμπεριφορά στο ιδεολόγημα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχουμε και την περίπτωση της σ. Κατριβάνου, που ναι μεν καταψήφισε δύο άρθρα και παραιτήθηκε από βουλευτής, παραμένει όμως στο κόμμα! Τέτοιου είδους κωλοτούμπα ούτε επιδέξιος κλόουν σε τσίρκο δεν την κάνει!

Απλήρωτοι γιατροί...

Ο πολύς και «Αριανός» υπ/γός Υγείας σ. Πολάκης με τα τρία μέτρα, προφανώς «αποζημιώνται» τακτικότατα, χωρίς καθυστερήσεις, με όλα τα προνόμια που απέκτησαν «αγωνιζόμενοι» για τα δίκαια αιτήματά τους. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, όπως και άλλοι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του 2016 μ.Χ. Αυτό λέγεται Κοινωνική Δικαιοσύνη; Αν προβούν, όπως απειλούν σε επίσχεση εργασίας, αυτή για τους σ.σ. Πολάκη και Ξανθο μπορεί και να είναι αδιάφορη, αλλά για τους ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την υγεία τους, για την οποία για τους προαναφερθέντες συντρόφους πέρα βρέχει. Εκτός και αν προσφέρει στους γιατρούς θέαμα, προβάλλοντας την φωτογραφία του Άρη!

Προστασία περιβάλλοντος...

Διάβασα με προσοχή πρόσφατη ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης και έμεινα ενεός (χάνος) με την απαίτηση να μάθουμε εμείς πρώτα να σεβόμαστε το περιβάλλον και στη συνέχεια θα ενστερνισθούν κι αυτοί αυτόν τον σεβασμό! Δηλαδή, αυτό είναι σχήμα πρωθύστερον! Αντί οι Φορείς να ηγούνται των προσπαθειών και των πρωτοβουλιών απαιτούν από το Κοινό αυτήν την διαδικασία. Τελικά, δεν είναι σίγουροι, πως ό,τι εισηγούνται αποβλέπει στην προστασία του περιβάλλοντος;

«Σκοτώθηκε ακαριαίως...»

Η προχειρότητα και η άγνοια των ρεπόρτερ «εκτροχιάζουν τραίνο» όπως μας έλεγαν, στραβάδια όντες, τις πρώτες ημέρες ως νεοσύλλεκτοι. Αφουγκρασθήκαμε, λοιπόν, σε δελτίο ειδήσεων, ότι Βραζιλιάνος οδηγός σε Φόρμουλα, άγνωστο πως, προσέκρουσε σε τοίχο και σκοτώθηκε ακαριαίως! Σκοτωμός, όμως, ολίγον κατ’ ολίγον δεν γίνεται. Άλλος, στο ίδιο δελτίο ειδήσεων μας πληροφόρησε, ότι απεβίωσε μετά δίωρον στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε τραυματισμένος! Ποιον από τους δύο να πιστεύσει ο τηλεθεατής; Ιδού η απορία!