ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Νωθροί, αργόμισθοι!..

Όταν επρόκειτο να επιλεγεί ο Μάναλης για πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος, ένας βουλευτής στην επιτροπή της Βουλής απαίτησε από τον υποψήφιο να ταρακουνήσει τους εργαζομένους στην ΕΡΤ γιατί επρόκειτο περί νωθρών!.. Φαίνεται, ότι εκτός από νωθροί είναι και αργόμισθοι, αυτό το κατήγγειλε ο Υπ/γός Επικρατείας σ. Ν. Παππάς, κοντοχωριανός μας και αποδείχθηκε κατά την επίσκεψη των τριών ποιμεναρχών του Χριστιανισμού στην Λέσβο, όπου δεν μπορέσαμε να αφουγκρασθούμε την αντιφώνηση του Πάπα προς τον πρωθυπουργό, διότι ο «δαίμων» της ΕΡΤ δεν συνέδεσε το μικρόφωνο του μεταφραστού και ήτο αδύνατο να αφουγκρασθούμε!.. Και το πόπολο καταβάλει το χαράτσι προς την κρατικοδίαιτη ΕΡΤ εκών άκων!.. Μοιραίοι, λοιπόν, νωθροί κι άβουλοι για να θυμηθούμε και τον Βάρναλη.

Η έπαρση του σ. Αλεξάκη!..

Η έπαρση, η οίηση, η αλαζονία, η ψευτοπερηφάνεια είναι γνωρίσματα που δεν κρύβονται, δεν καλύπτονται, εκφράζονται με την αμετροέπεια του ομιλούντος. Γι’ αυτό και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, όπως είπε και ο σ. Αλεξάκης, τόνιζαν ότι «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» και ο λαός μας λέγει: προτού μιλήσεις βούτα την γλώσσα σου στο μυαλό!..
Φαίνεται αυτή τη θυμοσοφία του λαού μας δεν την γνωρίζει ο σ. Αλεξάκης, γιατί έχει ο «τροχός γυρίσματα», σ. Πολάκης εφά και ο λαός λέγει: - Μεγάλην βούκα φάγε, μεγάλη λέξι κε (ουκ) λέγεις. Έτσι, λοιπόν, ο σ. Αλεξάκης, ότι: - Ο Κων. Μητσοτάκης έκανε 25 χρόνια για να γίνει πρ/ργός, ενώ αυτός έγινε στα 45 του με το πρώτο!.. Ο Σόλων έλεγε: - Μηδένα προ του τέλους μακάριζε!.. Και ο νοών νοείτω!..

Ελλάδα - Κίνα, συμμαχία!..

Δεν είναι παράξενο να αφουγκρασθούμε και την ιαχή αυτή: ΕΛΛΑΔΑ - ΚΙΝΑ - ΣΥΜ­ΜΑ­ΧΙΑ. Και τούτο αφού ο Π. Καμμένος ανέθεσε την προμήθεια ειδών ένδυσης των Ενόπλων Δυνάμεων σε κινεζική βιοτεχνία. Τώρα πως θα βρεθούν κατάλληλοι Κινέζοι για την πρόβα των στολών, αυτό είναι μία άλλη ιστορία, αφού οι Κινέζοι διακρίνονται για την μικροσωματική τους διάπλαση. Και δεν περιορίσθηκε ο Υπουργός στην παραγγελία στολών σε κινεζική βιοτεχνία, ανέθεσε σε τουρκική βιομηχανία πυρομαχικών την προμήθεια πολεμικού υλικού επίσης για την κάλυψη αναγκών των Ε.Δ.!.. Μα λείπουν ελληνικές βιομηχανίες για την κατασκευή των στολών, έστω και κάτι ακριβοτέρων, για την μείωση της ανεργίας ή οι Ελληνικές Βιομηχανίες Όπλων δεν είναι κατάλληλες ή οδεύουν προς κλείσιμο, όπως αφουγκρασθήκαμε την Ξιαφά να υποδεικνύει το λουκέτο στις Ε.Β.Ο.;

Και τούτο κινέζικο!..

Είδε το φως της δημοσιότητος, ότι η γειτονική Αλβανία ανέθεσε σε κινεζική εταιρεία την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της! Και φυσικά, οι υδρογονάνθρακες δεν είναι κάτι το σταθερό, μπορεί να συγκοινωνούν οι αλβανικοί υδρογονάνθρακες με αυτούς που ευρίσκονται στα Ηπειρωτικά εδάφη και ώσπου να αποφασίσει το αθηνοκεντρικό κράτος να αναθέσει την εκμετάλλευσή τους να έχουν απορροφηθεί από τις αντλίες που θα τοποθετήσουν οι Κινέζοι για τους Αλβανούς. Φαίνεται, ότι το πάλαι ποτέ σλόγκαν: - Ο Μεγάλος Τιμονιέρης (Μάο Τσε Τουγκ) και ο Μικρός Τιμονιέρης (Ενβέρ Χότζα) δεν εξανεμίσθηκε και προκειμένου οι γείτονές μας και «φίλοι» Αλβανοί υπό την καθοδήγηση του νέου Μικρού Τιμονιέρη σ. Έντι Ράμα δεν χάνουν ευκαιρία να δείξουν τα «φιλογειτονικά» τους αισθήματα!..