ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Η απουσία του κράτους!..
• Αφουγκρασθήκαμε τον συντονιστή των Γιατρών χωρίς Σύνορα να λέει, ότι εκτός από την Αστυνομία εκεί κατά Γευγελή - Ειδομένη μεριά, ουδείς άλλος κρατικός παράγοντας ή φορέας είναι! Πού εξανεμίσθηκε αυτό το προοδευτικό και σοσιαλιστικό ενδιαφέρον για τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες, που μας σέρβιραν σε καθημερινή βάση, προτού συρρεύσουν κατά κύματα, κατά χιλιάδες εξ Ανατολών; Πώς εκδηλώνεται αυτό το δημοκρατικό και σοσιαλιστικό ενδιαφέρον από μέρους τους; Δεν τους είδαμε να ανοίγουν τις πόρτες τους διάπλατα, ώστε να φιλοξενήσουν από μια 5δα έως 10δα για να αποσυμφορηθούν και τα «Ζεστά Σημεία», γιατί αυτό σημαίνουν οι δύο λέξεις HOT SPOT! Αλλά μας αρέσει η αγγλική δήλωση της ταυτότητάς τους γιατί αποκρύπτει και την έννοιά τους!.. Να δούμε σε πόσο χρόνο μεταβάλλονται σε συντηρητικούς και ξενοφοβικούς!..

Τασούλα αφουγκράζεσαι;

• Μετά το πολύ λιάσιμο οι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες ξεθάρρεψαν και πήραν το δρόμο για την Βουλή, όπου ήθελαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για την «ανθρωπιστική» αντιμετώπισή τους από το καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή εκφράζεται από τον πρωθυπουργό, τον ολίγο οιηματία, κατά δική του δήλωση.
Τασία, επειδή έρχεται το καλοκαίρι και η πολλή θερμοκρασία ανάβει τα αίματα, καλό είναι να κατασκευάσετε και σκιάδες, όπως αυτή που είχε χρησιμοποιήσει ο Πέρσης δεσπότης (οι Έλληνες δεν είχαν δεσπότες) στο Αιγάλεω και παρακολουθούσε τη ναυμαχία της Σαλαμίνος, ώστε να μην παραμαυρίσει από τις καυτερές αχτίνες του Ελληνικού ήλιου.

Κυνική δήλωση...

• Μερικά θέματα σπουδαία περνούν απαρατήρητα, όπως η κυνική δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά την οποία: Δεν μπορείς να λύσεις ταυτόχρονα το μεταναστευτικό πρόβλημα και να σώσεις το Ελληνικό Έθνος!
Αυτή, λοιπόν, είναι μια σοβαρή δήλωση, γι’ αυτό και αφουγκραζόμαστε σε καθημερινή βάση ότι οι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που θα καταλήξουν στην χώρα μας, λίαν προσεχώς, θα ανέλθουν σε 50.000, σε 100.000 (Δημ. Αβραμόπουλος), σε 150.000 (Ν. Ξυδάκης) και πρέπει να συμφιλιωθούμε με αυτόν τον αριθμό. Θα μείνουν δε και δύο και τρία και περισσότερα χρόνια (Μουζάλας)!