ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Eπιλεκτική ακοή!..

Άστραψε και βρόντηξε ο Υπουργός Εσωτερικών κ.λπ. σ. Παναγιώτης Κουρουμπλής αφουγκραζόμενος τον παπα Ευλόγιο, που δυσανασχέτησε για την εγκατάσταση στο χωριό του προσφύγων και λαθρομεταναστών, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των κατοίκων και για τον φόβο να αιφνιδιάσουν και την μοναχή που μονάζει σε μονή της περιοχής!..
Αυτά τα αφουγκράσθηκε ο σ. Παναγιώτης, πλην όμως δεν αφουγκράσθηκε μήτε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του χωριού Χέρσου στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κιλκίς για ανάρμοστη συμπεριφορά των προσφύγων και των λαθρομεταναστών, μήτε τις απαιτήσεις άλλων στην Ελευθερούπολη Καβάλας να μην κρούεται η καμπάνα γιατί απαρέσκει σ’ αυτούς, μήτε την απομάκρυνση της εικόνας της Παναγίας από το αθλητικό κέντρο όπου ήταν τοποθετημένη. Αν έτσι βαδίζουμε, δεν αποκλείεται αύριο - μεθαύριο να έχουμε και άλλες απαιτήσεις υπαγόμενες στο οθωμανικό δίκαιο!..

Βομβαρδισμοί από Ρώσους...

Ο εκ Ζαγορίου ορμώμενος σ. Βασίλειος Πριμικύρης, μέλος της Λ.Α.Ε., συμμετέχοντας σε τηλεοπτικό παράθυρο στην Α.Ρ.Τ. τον αφουγκρασθήκαμε να μας καραφλιάζει, ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς Λ, αναγκάζονται να παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς έπειτα από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων και άλλων και αναρωτηθήκαμε και είπαμε:
- Ποιοί είναι αυτοί οι άλλοι, δεν είναι γνωστοί; Άγνωστοι είναι, όπως λέμε αγνώστου πατρός; Δεν έχουν όνομα; Ή, μήπως, πρέπει να ρίξουμε όλο το βάρος για τους βομβαρδισμούς στους Ρώσους και οι άλλοι να αθωωθούν εν είδει λευκής περιστεράς, διότι άρχισαν και χειρων αδίκων. Ίσως!

Ο Φάντης και το ρετσινόλαδο...

Το είδαμε κι αυτό να ανακηρύσσεται επίτιμος διδάκτορας - παρά λίγο να γράψω δικτάτορας - ο σ. Αλεξάκης της Πολιτικής Οικονομίας σε τουρκικό ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Σμύρνης, γνωστού όντως, ότι ο σ. Αλεξάκης, ο «ολίγον οιηματίας», κατά δική του δήλωση, από το βιογραφικό του στη Βουλή, είναι πολιτικός μηχανικός και μετείχε στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ε.Μ.Π. «Πολεοδομία και Χωροταξία».
Ποιο αντικείμενο θα διδάξει ο επίτιμος διδάκτορας σε περίπτωση που θα κληθεί; Εκτός και αν αναπτύξει την χρεοκοπία της χώρας, ως πρότυπο για μελλοντικές χρεοκοπίες χωρών που οδεύουν ολοταχώς προς αυτήν την κατάσταση.
Χαρούλες οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την αναγόρευση αυτή του Αλεξάκη, σε αλλότριο αντικείμενο σπουδών!

Επιλύεται και το δημογραφικό!

Μας το είπε ο πολύς Ξυδάκης, που αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία αντί για FYROM που καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη. Μας τόνισε και ο πολύς Μουζάλας με τα φουλάρια του, το δήλωσε και η Χαρούλα (Χαρά) Καφαντάρη) από τον ΣΚΑΙ, ότι οι πρόσφυγες θα λύσουν το δημογραφικό.
Όμως, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ άλλα δήλωσε, λέγοντας, ότι: - Δεν μπορεί να λυθεί και η μεταναστευτική κρίση και να σωθεί και το Ελληνικό Έθνος!..
Αυτή θα είναι η «λύση» του δημογραφικού που επαγγέλλονται όλοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ: Ξυδάκης, Μουζάλας και Καφαντάρη και μάλιστα χωρίς αιδώ!