ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Το δράμα της Ειδομένης...

Όποιος δεν έζησε έστω και για λίγο στην περιοχή της Ειδομένης, δεν γνωρίζει ποιες συνθήκες επικρατούν εκεί και μάλιστα σε περίοδο χειμωνιάτικη. Έτυχε στην περιοχή αυτή να λάβω μέρος σε δύο στρατιωτικές ασκήσεις, μία τέτοια εποχή και την άλλη αρχές φθινοπώρου. Το τι κατεβάζει το όρος Κερκίνη, γνωστό και ως Μπέλες, δεν μολογιέται! Το κρύο είναι τόσο διαμπερές που και σε σκηνή μέσα να ευρίσκονται οι άνθρωποι το αισθάνονται στο πετσί τους. Νέοι είμασταν στην ηλικία, κληρωτοί, και τα βράδια μέσα σε σκηνή ήταν αδύνατο να κοιμηθούμε. Στη σκηνή του διοικητή του Συντάγματος εκτός από την θερμάστρα καυσοξύλων, είχαν στρώσει και ένα παχύ στρώμα από άχυρο για να μετριάσουν το κρύο. Όμως, αυτό διαπερνούσε και εξαφάνιζε το τυχόν αποτέλεσμα από το κλειστό περιβάλλον της σκηνής! Μάλιστα, εκεί που στρατοπεδεύσαμε στην φθινοπωρινή άσκηση ήταν βαρκό, δηλαδή, κάτι ανάλογο με αυτό της Ειδομένης και είχαμε τις σκηνές σε υγρό έδαφος, από όπου έρρεαν νερά είτε της βροχής, είτε ρυάκια. Αλλά αυτό για δύο-τρεις ημέρες, όσο κρατούσε η άσκηση και η ηλικία μας δεν ήταν επιρρεπής σε ευαισθησίες νοσηρότητος.
Σήμερα, όμως, εκεί στοιβάζονται περί τις 13.000 (5/3) ανθρώπων διαφόρων ηλικιών, από νεογέννητα μέχρι τρίτης ηλικίας και δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να «στεγασθούν» έστω και σε ατομικές σκηνές, με αποτέλεσμα να προσβάλλονται από διάφορες επιδημίες που κάνουν την εμφάνισή τους τον χειμώνα...

«Πρέπει να σοβαρευτούμε...»

Αφουγκρασθήκαμε και αυτό το κουφό από τον Θοδωρή τον Δρίτσα, που δεν είχε... πληροφορηθεί, ότι το λιμάνι του Πειραιά είχε πωληθεί στην Cosco!
- Εάν σοβαρευτούμε μπορούμε να πετύχουμε πολλά!
Και ποιος κερατάς εμποδίζει τους Συριζαίους να σοβαρευτούν;
Να τον καταγγείλουν. Αν είναι ακροδεξιός να τον στείλουν στην... Μακρόνησο. Αν είναι φασίστας, να τον στείλουν στο Λακκί της Λέρου. Αν είναι διαφθορέας να τον στείλουν στη Σπιναλόγκα. Αν όμως προέρχεται από τους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τότε να διαπομπευθεί ανά τας οδούς και τας ρίμας για παραδειγματισμό και των λοιπών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που τόβαλαν μέτι Μωαμέτι να δυσφημίσουν την Α’ φορά ΑριστεροΔεξιά κυβέρνηση!

Θιασώτες της «ρετσινιάς»!

Ευτυχώς μας συνδράμουν οι ξένοι!.. Είδαμε με πολλή συμπάθεια την ερώτηση του βουλευτού του «Ποταμιού. Γ. Αμυρά να συμπεριληφθεί και το Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής στα Πρότυπα, κάτι που διέφυγε από τους δικούς μας Συριζαίους βουλευτές. Εκτός κι αν θεωρούν τα πρότυπα σχολεία ρετσινιά, απότοκο του ναζιστικού παρελθόντος, όπως, άλλωστε, γιατί να το κρύψωμεν, τόνισε ο το όνομα και πράγμα Υπουργός Πολιτισμού Μπαλτάς!
Έστω και αυτή η συμπαράσταση ενέχει τα θετικά της και ίσως αφυπνισθεί η τετρακτύς, κατά τον Πυθαγόρα, των Συριζαίων και ταρακουνήσουν τον κακή τη μοίρα υπουργό Πολιτισμού!..

Τόση συμπαράσταση...

Το είδαμε κι αυτό. Να προτείνει ο σ. Βούτσης, πρόεδρος της Βουλής, ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των πνιγέντων προσφύγων και μεταναστών!
Μία εβδομάδα νωρίτερα είχε «καταπέσει» το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, με αποτέλεσμα να βρουν οικτρό θάνατο τρεις λεβέντες του στη νήσο Κίναρο υπό αδιευκρίνιστες προς στιγμήν συνθήκες κάτι παρόμοιο μ’ αυτές στα Ίμια, αλλά ουδείς συγκινήθηκε να προτείνει ενός λεπτού σιγή στην Ολομέλεια. Εκτός αν στο διάστημα αυτό δεν συγκλήθηκε σε Ολομέλεια η Βουλή ή μερικοί απολαμβάνουν τον φραπέ των εν ώρα Ολομελείας!.. Δύο μέτρα λοιπόν και δύο σταθμά!