ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Όταν η θάλασσα δεν έχει σύνορα...

Όλοι οι απλοί πολίτες αυτής της έρμης χώρας θυμούνται την αμετροέπεια του σ. Αλεξάκη, που ευρισκόμενος στην μεριά της αντιπολίτευσης έλεγε με το γνωστό του πλέριο χαμόγελο:
- Μα έχει η θάλασσα σύνορα;
Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι αποδείχθηκεν, ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και επιβεβαιώθηκε ο σ. Αλεξάκης με τις πυκνές συχνές ροές προσφύγων και λαθρομεταναστών. Αλλά τώρα τρέχει και δεν φθάνει, σε σημείο που έδωσε εντολή να μην προωθούνται οι μάζες των ροών αυτών προς τον Πειραία γιατί δεν αισθάνεται άνετα ο σ. Θοδωρής!

Οι «Τζιχαντιστές»...

Άλλος αμετροεπής κι αυτός που απειλούσε το Βερολίνο, ότι αν κλείσουν τα σύνορα, θα στείλει τους τζιχαντιστές του. Και να τα σύνορα έκλεισαν από τα Σκόπια και παραμένουν από Ειδομένη μεριά χιλιάδες οι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες και κανείς δεν βρίσκεται εκεί για να συντονίσει το έργο, όπως κατήγγειλε ο συντονιστής των Γιατρών χωρίς Σύνορα. Υπάρχουν μόνον αστυνομικοί για την τήρηση της τάξεως και εκπρόσωποι ΜΚΟ, αλλά από μέρους του κράτους ούτε ένας για δείγμα!.. Αυτή είναι η κυβερνητική πολιτική.

Καυστικός ο Σημίτης!..

Στην Αριστερά ισχύει ακριβώς όσα η λαϊκή θυμοσοφία έχει αποθησαυρίσει. Και ιδού τι μας κληρονόμησε: «όταν ο Θεός έπλαθε τον άνθρωπο, ο Διάβολος έπλαθε τον συνάδελφο, τον σύντροφο»! Ποιος θα περίμενε από τον σ. Σημίτη να εκφρασθεί με τόσο κυνικό και καυστικό τρόπο για την Αριστερά λέγοντας:
- Η παράλογη και χωρίς έρμα Αριστερά. Πρόσωπα ανόητα που θεωρούν από εδώ, από την Ελλάδα, ότι μπορούν να αλλάξουν το καθεστώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση!..
Αν η ταπεινότης μου εκφραζόταν παρομοίως για την Αριστερά, το λιγότερο που θα μου πρόσαπταν θα ήταν: Ακροδεξιός, φασίστας. Το είπε, όμως, ο «Κινέζος» που άνοιξε το δρόμο για ευχαριστίες προς τον Μπιλ Κλίντον και το συνεχίζει τώρα ο σ. Αλεξάκης με την ολίγιστη οίηση, που περιφερόταν από την Παταγονία (το άκρον της Αργεντινής), Βραζιλία, Βενεζουέλα, όπου αποδείχθηκε και κατσικοπόδαρος αφού μας άφησε χρόνους ο Ούγκο Τσάβες, πήγε στην Κούβα και κατέληξε στο Τέξας, όπου έλαβε και τις εντολές για την προσαρμογή του στο καπιταλιστικό σύστημα!

Τα «σιδερόφραχτα» Γιάννινα!

Την περίοδο της γερμανοϊταλικής Κατοχής τα Γιάννινα είχαν την κακοτυχία να υποστούν τον ασφυκτικό εναγκαλισμό από την περίφραξη που κατασκεύασε η τότε γερμανική στρατιωτική διοίκηση της Αυστριακής Μεραρχίας Entelveis τοποθετώντας πυκνό συρματόπλεγμα όπως αυτό που βλέπουμε στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Είχαν αφήσει μερικές εισόδους-εξόδους όπως στη συμβολή Αγίου Κοσμά και Δωδώνης, Άρη Βελουχιώτη, Εφύρας και αλλού. Το πυκνό αυτό συρματόπλεγμα περνούσε στο πίσω μέρος του Οικοτροφείου Θηλέων και ο μόνος κερδισμένος μετά τον πόλεμο ήταν ο Τσιλίκης, αφού αυτός ο «φράχτης» περνούσε μέσα από το δικό του οικόπεδο και το διαιρούσε σε δύο μέρη.