ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Κόλαση - Παράδεισος...

Αφουγκραζόμαστε, ότι η Ελλάδα θα γίνει «αποθήκη ψυχών»! Είναι γνωστόν, ότι οι ψυχές μετά τον αποχωρισμό τους από το φθαρτό σώμα κατευθύνονται είτε προς την κόλαση, το σιγουρότερο, είτε προς τον παράδεισο. Κατά την άποψη, λοιπόν, του σ. Αλεξάκη, η χώρα μας, η Πατρίδα μας θεωρείται ως χώρος καθαρτήριος των ψυχών, ενώ στην πραγματικότητα μεταβάλλεται σε ένα απέραντο χώρο συγκεντρώσεως μεταναστών και προσφύγων, ένα στρατόπεδο τύπου είτε Άουσβιτς είτε Νταχάου!..

Χώρος φιλοξενίας...

Από άλλο επίσημο στόμα αφουγκρασθήκαμε, ότι στη χώρα μας φιλοξενούνται 33.320 πρόσφυγες και μετανάστες!.. (Βίτσας 7/3). Δεν πιστεύω να θεωρείται φιλοξενία αυτή στην πλατεία Βικτωρίας και πολύ περισσότερο ο καταυλισμός των προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη, όπου οι συνθήκες δεν διαφέρουν και πολύ από ένα απέραντο χοιροστάσιο χωρίς τη φροντίδα της σιτίσεως, της στεγάσεως, της ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως, της θερμάνσεως, της αποχετεύσεως, γιατί όχι και της υδρεύσεως; Όταν λείπουν αυτά τα υλικά αγαθά, τότε για ποια φιλοξενία κάνουν λόγο;

Ελλιπής αστυνόμευση...

Ο αν/τής υπουργός Προπό, σ. Ν. Τόσκας απαντώντας σε διαμαρτυρίες για τα αίτια της ελλιπούς αστυνομεύσεως και πόσοι αστυνομικοί προστατεύουν τους πολιτικούς μας και όχι μόνον, έδωσε την εξής απάντηση:
Σε προστασία πολιτικών προσώπων και λοιπών απασχολούνται 2.465 αστυνομικοί, 343 οχήματα και 125 μοτοσυκλέτες! Για τα πολιτικά πρόσωπα (ΠτΔ, Πρωθυπουργό, υπ/γούς, υπ/γών, υφυπουργούς, βουλευτές κ.λπ.) 1.828 αστυνομικοί, για τους λοιπούς (εφοπλιστές, δημοσιογράφους κ.λπ.) 637 αστ. Για δύο πολιτικούς αρχηγούς 10 αστ., 4 οχήματα και 4 μοτοσυκλέτες. Οι πρώην πρωθυπουργοί αστυνομεύονται με 194 αστ., 23 οχήματα και 11 μοτοσυκλέτες. Μητσοτάκης, Καραμανλής, Σαμαράς 111, αστ. 14 οχ. και 7 μοτοσ. Σημίτης και ΓΑΠ 21 αστ. 2 αυτ. και 1 μοτοσ. Σε πρώην υπουργούς 228 άστ. 18 αυτ. και 10 μοτοσ. Ο Κυρ. Μητσοτάκης απασχολεί 50 αστ. Η Φώφη Γεννηματά 30 αστ. Συλλήβδην οι πολιτικοί αρχηγοί 130 αστ., οι νυν υπουργοί 510 αστ. 62 οχήμ. και 52 μοτοσυκλ., οι βουλευτές 233 αστ., οι ευρωβουλευτές 29 αστ. και οι πρώην βουλευτές και ευρωβ. 54 αστ. Και ο κόσμος, οι πολίτες αυτής της χώρας που στέγνωσαν από την σκληρή φορολογία για να καλύπτουν και τα έξοδα αστυνόμευσης όλων των παραπάνω, αναρωτιέται και λέγει: - Γιατί λείπει η αστυνόμευση; Μα γιατί οι αστυνομικοί φυλάττουν τους παραπάνω δημιουργώντας τείχος απροσπέλαστο για τους κακοποιούς!..

Λάθος τα’πε!

Αφουγκρασθήκαμε από τον σ. Αλεξάκη να δηλώνει στην μαρτυρική Σμύρνη, ότι υφίσταται και το Casus Belli από μέρους της «φίλης» και «συμμάχου» Τουρκίας, κατάλοιπο της 10ετίας του ‘60!..
Αυτό οφείλεται σε εσφαλμένη πληροφόρηση του πρωθυπουργού από μέρους του ΥΠΕΞ ή από άγνοια και αδιαφορία να διαβάσει τις σημειώσεις του ΥΠΕΞ από μέρους του ολίγον οιηματία Αλέξη;
Διότι το Casus Belli είναι αποτέλεσμα της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θαλάσσης του 1982, την οποία δεν υπέγραψε η Τουρκία και ετέθη, όταν το 1995 η τότε ελληνική κυβέρνηση απεφάσισε να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, όπως προέβλεπε η Συνθήκη του 1982! Και όταν λέμε 10ετία του ‘60 εννοούμε την περίοδο 1951-1960!