ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

«Σκόπελος» η αριστεία!

Διαμαρτύρονται και καλώς κάνουν οι απόφοιτοι της Ζωσιμαίας Σχολής, επειδή δεν προκρίθηκε και αυτή ως Πρότυπο Σχολείο. Φαίνεται, ότι δεν έχουν αντιληφθεί την ρήση του τέως – κι αυτός τέως – υπουργού Παιδείας σ. Μπαλντά (όνομα και πράγμα), ότι η αριστεία είναι εξοβελισταίο πράγμα που θυμίζει ναζισμό, γι’ αυτό, άλλωστε και οι εθνοπατρίκιοι της περιοχής μας δεν συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους στην ανακίνηση του θέματος, για τον φόβο των Συριζαίων, μήπως και θεωρηθούν αποΣΥΡΙΖΑίοι!

Σκορποχώρι ο Δήμος!..

Προ μερικών εβδομάδων είδε το φως της δημοσιότητος η είδηση ότι οι υπηρεσίες του Δήμου μας είναι διασκορπισμένες σε 17 (ναι, σε δεκαεπτά κτήρια), δηλαδή στα τέσσερα σημεία του ορίζοντος! Θα μπορούσε ο Δήμος να έλθει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου του άλλοτε Πανεπιστημίου και ή να το αγοράσει ή να το μισθώσει και να συγκεντρώσει εκεί όλες τις υπηρεσίες του, μιας και δεν απέχει και πολύ από το κέντρο της «Μικρής Πόλης» μας και θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι δημότες, που αναγκάζονται τώρα να πηγαίνουν από τον «Άννα» στον «Καϊάφα» για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους. Δύσκολο; Όχι και ακατόρθωτο, για να εκλείψει και η ασχήμια!

Η αγιογράφηση του Μεγ. Αλεξάνδρου

Η αγιογράφηση της μορφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε εκκλησία του Στιπ των Σκοπίων έπειτα από εντολή του Αρχιεπισκόπου της αποσχισθείσης Εκκλησίας των Σκοπίων από την Σερβική Στεφάνου, έδωσε λαβή για σχόλια, ότι «προ Χριστού κ.λπ. δεν υπήρχαν άγιοι, πώς αγιοκατατάχθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος;».
Και όμως για μας τους Έλληνες έγινε αποδεκτό ότι και προ Χριστού υπήρχαν άγιοι λόγω της άψογης διαβιώσεώς τους. Άλλωστε εμείς οι Γιαννιώτες έχουμε απτή απόδειξη αυτής της βιοθεωρίας, την εικονογράφηση του ιερού ναού του αγίου Νικολάου Ντιλίου στη Νήσο, όπου μεταξύ των αγίων της Εκκλησίας μας έχουν εικονογραφηθεί και αρχαίοι φιλόσοφοι και συγγραφείς οι οποίοι διακρίθηκαν για την ανωτερότητά τους. Και επί πλέον όσοι έχουν μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και επισκέφθησαν την Αγία Σοφία, αν ανέβηκαν στον γυναικωνίτη στο δεξιό μέρος του εισερχομένου στον β’ κίονα από την μεριά του ιερού ευρίσκεται σε μη εμφανές σημείο η προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία φιλοτεχνήθηκε στην Ιουστινιάνεια περίοδο. Άρα είχε αναγνωρισθεί η ανωτερότητα του Μεγ. Αλεξάνδρου πολύ πριν κατασκευασθεί η Αγία Σοφία, ώστε να αναληφθεί η πρωτοβουλία για την εικονογράφησή του κατά το χρόνο της κατασκευής του Ιερού ναού της Αγίας Σοφίας!..

Σε αγρανάπαυση!..

Φαίνεται, ότι οι επιλεγέντες για ευρωβουλευτές και, τελικώς εκλεγέντες τη «ευλογία» των αρχηγών των κομμάτων, το έχουν ρίξει στον «καναπέ» και στον «φραπέ», αλλιώς δεν εξηγείται η αδράνειά τους. Εκείνοι που διακρίθηκαν μεταξύ των 750 ευρωβουλευτών είναι ο Χρυσόγονος, 13ος, ο Μαριάς 16ος και οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής στην 4η ενδεκάδα όπως και ο Παπαδημούλης κάπου στο κέντρο, για να αποδείξει ότι το Κέντρο τον τραβάει. Τους δε λοιπούς τους συναντούμε στην αρχή της 8ης εκατοντάδος, μετά, δηλαδή, το αριθμό 700! Και μας υπόσχονταν απαξάπαντες, ότι θα προωθήσουν τα εθνικά μας θέματα ή θα τα τρέξουν στη σύγχρονη ορολογία! Προφανώς από έλλειψη αρτομάντηλων για τον ιδρώτα απέφυγαν αυτό το τρέξιμο!