ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Μία ορθή σκέψη!..

Φιλοξενήθηκε από τις στήλες του «Π.Λ.» η επιστολή του συμπολίτη μας Φωκ. Καψάλη, με την οποία προτείνει να επαναδοθεί στην Κάτω Πλατεία το όνομα του Κωνσταντίνου Ελευθερωτού, ο οποίος, ως γνωστόν, απελευθέρωσε τα Γιάννινα και οι «ανθρωπάρεσκοι» και «εθελόδουλοι» το άλλαξαν, δίνοντας το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, που δεν προσέφερε τίποτε στα Γιάννινα και στην Ήπειρο! Αλλά στην προσπάθειά τους να κολακεύσουν τον τότε πρωθυπουργό μετονόμασαν την πλατεία σε Ανδρέα Παπανδρέου. Τώρα που άρχισε ο καυγάς μεταξύ των δύο συζύγων του και βγαίνουν τα άπλυτα στη φόρα, καιρός είναι να επανέλθει το πρότερον και αρχικώς δοθέν όνομα σ’ αυτή!

Το Ηρώο στη θέση του!

Επίσης, πρέπει να επανατοποθετηθεί το Ηρώον Μπιζανομάχων στην προτέρα του θέση απ’ όπου αφαιρέθηκε και καταχωνιάστηκε στο πάρκο των Ηρώων! Το Ηρώον με την επιβλητικότητά του και την μοναδικότητά του έδινε άλλη αίγλη στην Πλατεία Πύρρου σ’ όλη την πόλη όσο «Μικρή» και αν ήταν αυτή. Εκτός αυτού, δίνεται η ευχέρεια σε περισσοτέρους συμπολίτες μας και επισκέπτες να παρίστανται και να μετέχουν κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για τις καταθέσεις στεφάνων προς τιμήν των Ηρώων! Ενώ εκεί που έχει μεταφερθεί και με την αφαίρεση μέρους του βάθρου του, το κόντυναν και δεν γίνεται ευδιάκριτον όσο πρέπει κατ’ αντιδιαστολή με τα άλλα γλυπτά που κοσμούν το πάρκο!..
Καιρός είναι να αποκατασταθεί η αρχική απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου που ώρισε θέση του Ηρώου έναντι της περιφερείας στην Πλατεία Πύρρου!..

Τέλος σε φοιτητές...

Ο πρώτος πολίτης της Νύμφης του Θερμαϊκού Γιάννης Μπουτάρης, έκανε πρόταση πρόσφατα να επιβληθεί τέλος περί τα 500 ευρώ ετησίως σε κάθε φοιτητή, ώστε να αντιμετωπισθούν δαπάνες όπως φωτισμού, θερμάνσεως, καθαριότητος κ.λπ. Αναρωτιέμαι και λέγω, αντί να προτείνει αυτήν την εισφορά ο συμπαθής Μπουτάρης δεν θα ήταν καλύτερο να συστήσει να περιορίσουν τον φωτισμό πανεπιστήμια, περιφέρειες, δήμοι κ.λπ. υπηρεσίες στον απαραίτητο, να προσέχουν την καθαριότητα, γιατί τα πανεπιστήμια μοιάζουν με... χοιροστάσια, να περιορίσουν την θέρμανση στην ανεκτή, ώστε να υπάρξει κάποιο νοικοκύρευμα, προτείνει σε έχοντες και μη τέλος πανεπιστημιακό 500 ευρώ; Άλλο και τούτο για πρώτο πολίτη και μάλιστα της Νύμφης του Θερμαϊκού!

«Εν φυλακή ήμην...»

Από Πατριάρχη σε πάπα, σε μακαριώτατο, σε αρχιραβίνο και δεν συμμαζεύται ο σ. Αλέξης βρέθηκε τελευταίως στα Ιεροσόλυμα, όπου μεταξύ των άλλων επισκέφθηκε και τον μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο, ο οποίος τον παρασημοφόρησε με τεράστια ερυθρά ταινία, με την οποία ο σ. Αλέξης καμάρωνε ως άκρως θρησκευόμενος παρότι άθεος!
Όμως, εκεί στα Ιεροσόλυμα εκτός από τον εν θρόνω καθήμενον κ.κ. Θεόφιλο ευρίσκεται στη φυλακή επί 8 συναπτά έτη και ο έκπτωτος τέως Πατριάρχης κ.κ. Ειρηναίος, τον οποίον ο σ. Αλέξης δεν επισκέφθηκε, παρότι έχει καλές σχέσεις με κρατουμένους και μάλιστα του κοινού πολιτικού δικαίου (τρομοκράτες), παραβαίνοντας και την δική του ιδεοληπτική πρακτική αλλά και την χριστιανική εντολή:
- Εν φυλακή ήμην και ήλθατε προς με! (Ματ. ΚΕ’ 36). Αυτό ως μη χριστιανός και φιλόθεος μπορεί και να μη το γνώριζεν, αλλ’ έπρεπε να του το εμφυσήσει ο νυν Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος ως χριστιανική υποχρέωση!