ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Πενόμενοι εθνοπατρίκιοι...

Αναζητώντας κάτι ενδιαφέρον στο Internet έπεσα επάνω στο εντευκτήριο της Βουλής των Ελλήνων και έπεσα από τα σύννεφα βλέποντας τις τιμές στις οποίες απολαμβάνουν αναψυκτικά, νερά, τοστ, σάντουιτς και διάφορες πίτσες. Ιδού οι τιμές και οι αντίστοιχες σε Κ.Ψ.Μ. στρατιωτικών μονάδων. Οι πρώτες αναφέρονται το εντευκτήριο και οι δεύτερες σε Κ.Ψ.Μ.: ελληνικός μονός 0,10 ευρώ - 0,50 ευρώ, ελληνικός διπλός 0,20 ευρώ - 0,65 ευρώ, στιγμιαίος μονός 0,10 ευρώ - 0,80 ευρώ, νερό 500 ml - 0,20 ευρώ - 0,30 ευρώ, μεγάλο 0,40 ευρώ - 0,75 ευρώ, τοστ ζαμπόν 1,20 ευρώ - 1,55 ευρώ, μηλόπιττα 0,90 ευρώ - 0,95 ευρώ, στην πίτσα κάπου πλησιάζουν. Αυτό θα πρέπει να δει ευνοϊκά και η Αρχιεπισκοπή, στην δικαιοδοσία της οποίας ανήκει και η Βουλή και να συνδράμει στο συσσίτιο των εθνοπατρικίων, που... ταλανίζονται από την καταραμένη λιτότητα! Προφανώς, σ’ αυτό αποσκοπούσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Τσίπρα στον Αρχιεπίσκοπο, όπου και συνέφαγε προκειμένου να βρεθεί τρόπος σιτίσεως των βουλευτών μας!

«Αδελφοί» και συνεργάτες!..

Μπουτάρεια φιλοσοφία πρέπει να χαρακτηρισθεί ο ορισμός του πρώτου πολίτη της Νύμφης του Θερμαϊκού, όσα εξέφρασε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σμύρνη, συνοδευόμενος από το δικό μας πρώτο πολίτη. Ιδού τι εξήλθε του έρκους των οδόντων του:
- Με τους Τούρκους αισθάνομαι αδελφός και με τους Ευρωπαίους συνεργάτης. Όμως, κ. Δήμαρχε, όμως... ο θυμόσοφος λαός και για τους δύο έχει πολλές χαρακτηριστικές παροιμίες, ιδού δύο από αυτές:
- Ποιος σου έβγαλε το μάτι; Ο αδελφός! Α! Γι’ αυτό είναι βαθιά βγαλμένο!.. Και η άλλη:
- Όταν ο Θεός έπλαθε τον άνθρωπο, ο Έξω από εδώ έπλαθε τον συνεργάτη! Δήμαρχε, θέλω να πιστεύω, ότι το ολίσθημα αυτό περί αδελφών, αυταδέλφων, ετεροθαλών, εξ υιοθεσίας κ.λπ. δεν προέρχεται από άγνοια αλλά λόγω της ηλικίας!

Ηλεκτρονικές πινακίδες...

Γράφτηκε στον «Π.Λ.» ότι στη συμβολή 28ης Οκτωβρίου και Κοραή υπάρχει φωτεινή διαφημιστική πινακίδα που δεν λειτουργεί. Και φυσικά, ασχημίζει την μέλλουσα να ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης «Μικρή Πόλη» μας! Παρόμοιες πινακίδες υπάρχουν και στη νησίδα της πλατείας Ολυμπιάδος, παρότι απαγορεύεται από το Νόμο και περιβάλλουν ασφυκτικά το προσφερθέν άγαλμα της Ολυμπιάδος! Αυτά δεν έχουν πέσει στην αντίληψη ουδενός εκ των παροικούντων στο Δημαρχείο ή προσδοκούν με την συστράτευση που επιδιώκουν να θεραπευθούν όλα εν ριπή οφθαλμού; Θέλει ανασκούμπωμα αυτή η επιδίωξη! Εκτός αν βολεύονται με τη σκέψη και στη Θεσσαλονίκη τίποτε δεν έγινε με την ανάδειξή της σε Π.Π.Ε.!

= Προνοητικός πρώην (όχι ο πρώην) Πρώτος Πολίτης της «Μικρής Πόλης» μας, αφού μπάζωσε την μικρή λιμνούλα - πισίνα στα Λιθαρίτσια, την οποία είχε κατασκευάσει ο αείμνηστος Φρόντζος και η οποία έδινε κάποια άλλη μορφή στο πάρκο των άλλοτε στρατώνων!
Και λέμε ότι είχε την προνοητικότητα ο πρώην δήμαρχος, γιατί προ ημερών ζεύγος Λαρισαίων επισκέφθηκε το εκεί πάρκο και ενώ ησχολείτο με το ένα εκ των διδύμων του, το άλλο διέλαθε της προσοχής και έπεσε στην εκεί λιμνούλα, προφανώς απολαμβάνοντας τις πάπιες και τα άλλα υδρόβια πουλιά που κολυμπούσαν! Εμείς προνοητικοί τα μπαζώνουμε, τα σφραγίζουμε και πέρα βρέχει!