ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Μετριόφρων και ολιγαρκής!

• Μετριόφρων και ολιγαρκής προβάλλεται ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων σ. Αλέξης, αφού δηλώνει, ότι μία οκταετία αρκεί για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα που πέρυσι είχε ανακοινώσει στη Θεσσαλονίκη.
Συνήθως οι Αριστεροί δείχνουν να επιζητούν κάτι παραπάνω από μια 8ετία. Απόδειξη ο σύντροφος της Βορείου Κορέας που διαδέχθηκε τον πατέρα του κι αυτός τον δικό του πατέρα, «σόι πάει το βασίλειο στη Βόρειο Κορέα». Γιατί να μην επιδιώξει κάτι παραπάνω, ας πούμε μια γενιά, κάπου 25-30 χρόνια; Θα ήταν σύμφωνο και με τις σοσιαλιστικές αρχές και αξίες κατά τον σ. Μητρόπουλο!

Η φορολογία στο τσίπουρο...

• Ζητεί η Κομισιόν την επιβολή ειδικού φόρου επί του παραγομένου τσίπουρου, όπως παρόμοιος φόρος επιβάλλεται στο ουίσκι, στην βότκα και σε άλλα αλκοολούχα ποτά. Καμία αντίρρηση.
Όμως, να μειωθεί και ο ΦΠΑ επί των γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως γίνεται στην χώρα του ουίσκι, τουτέστιν την Αγγλία, όπου ο ΦουΠουΑ επί των γαλακτοκομικών και επί των ζωοτροφών είναι 0%! Γι’ αυτό και μας καραφλιάζουν όσοι πηγαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αγοράζουν γιαούρτι ελληνικό φθηνότερο από ό,τι στην Ελλάδα.
Καλώς, λοιπόν, να αυξηθεί ο φόρος επί του τσίπουρου, της ρακής και της τσικουδιάς, αλλά να εξισωθούν κάποιοι άλλοι φόροι με αυτούς που επιβάλλονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χώρα πολυνομίας!..

• Η χώρα μας είναι γνωστό, ότι έχει ένα πλέγμα πολυνομίας, που δίνει την ευχέρεια στα «σαΐνια» να εκμεταλλεύονται αυτό το πολυνομικό σύστημα και να καλύπτουν την παρανομία των αβρόχοις ποσί.
Κάπου εκεί στηρίχθηκε και ο νέος υπουργός Παιδείας, ο σ.  Νίκος Φίλης και παραβαίνοντας τον Ν.4 285/2014 (Αντιρατσιστικός Νόμος) ώστε να χαρακτηρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων, των Μι­κρασιατών και των Ανατολικοθρακιωτών ως εθνοκάθαρση. Κάτι που δεν διώκεται με την αυτή αυστηρότητα που διώκεται η γενοκτονία.
Εδώ και τώρα, που κατέχει το θώκο του υπουργείου Παιδείας να δηλώσει αν εμμένει στην δήλωσή του, ότι δεν πρόκειται για γενοκτονία αλλά για εθνοκάθαρση, οπότε το λόγο έχει η Βουλή των Ελλήνων για να του άρει την βουλευτική του ασυλία και να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Καιρός είναι οι εθνοπατρίκιοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να οδηγούνται δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι από την κομματική πειθαρχία!..

Άδαρτοι κλαίνε!...

• Αφουγκράσθηκα τον σ. Τρύφωνα να μεταφέρει στην τηλετύφλα τα παράπονα των φοροτεχνικών, γιατί αυτή η καθυστέρηση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τους εμπόδισε να κάνουν τα μπάνια του λαού…
Αμπανιάριστοι, λοιπόν, οι φοροτεχνικοί, όπως και η σ. Τασούλα, κατά τον σ. Φλαμπουράρη, που νοιαζομένη τους (λαθρο)μετανάστες που λιάζονταν, δεν έκανε κι αυτή τα μπάνια του λαού.
Όμως, σ. Τρύφωνα, πόσοι από αυτούς που υπέβαλαν τις φορολογικές δηλώσεις τους, μέσω φοροτεχνικών, μπόρεσαν να κάνουν έστω και ένα μπάνιο; Αυτό το πληροφορήθηκε ο σ. Τρύφωνας ή πέρασε απαρατήρητο;