ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Πληθώρα Υπουργών!...

• Λείπουν γιατροί από τα νοσοκομεία, τα ακριτικά νησιά και τα ορεινά χωριά; Ε, και;
Λείπουν νοσηλευτές από τα νοσοκομεία και δεν λειτουργούν οι Μονάδες εντατικής θεραπείας; Ε, και;
Λείπουν εκπαιδευτικοί και από τα ακριτικά νησιά, ακόμη και από της Κρήτη; Ε, και;
Συνεπής ο πρωθυπουργός του 57% (43% ήταν η αποχή) έχρισε 10 υπουργούς κατά την προεκλογική του δέσμευση και για να ελαφρύνει το δύσκολο έργο τους, τους πλαισίωσε με αναπληρωτές υπουργούς και αυτούς με αναπληρωτές των αναπληρωτών υπουργών και για να τηρηθεί η παράδοση έχρισε και υφυπουργούς, έτσι για να τεταρτώσει η υπόσχεση. Πού σημαίνει ότι μπορεί οι εταίροι και οι θεσμοί να απαγορεύουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών κ.λ.π., αλλά για τον λόγο των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών και των υφυπουργών καμία δέσμευση!
Άρα, λεφτά υπάρχουν!

Πώς χρονίζουν τα προβλήματα...

• Μεταξύ των άλλων σοφών που μας κατέλειπε ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι και η εξής ρήση:
-Θέλεις να τρενάρεις ένα πρόβλημα και να μην λυθεί στον αιώνα τον άπαντα; Σύστησε μια επιτροπή.
Και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζενίθ της κρίσης, στα μέσα Αυγούστου συνέστησε μια επιτροπή για την ιεράρχηση των χρηματοδοτήσεων από τις τράπεζες προς τις εξαγωγικές-εισαγωγικές επιχειρήσεις: Πολλά «κουφά» είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως προτεραιότητα στις χρηματοδοτήσεις ηλεκτρικών συσκευών, αλλά δεν χρηματοδοτήθηκαν εισαγωγικές επιχειρήσεις, φερ’ ειπείν, υλικών συσκευασίας αυγών και έτσι φρέναραν οι εξαγωγές αυγών προς την Ιταλία…
Ελλάς το μεγαλείο σου δεν έχει τέλος…

Αμυχές χωρίς τσιρότο!

• Ο πρωθυπουργός σ. Αλέξης μας κούφανε πρόσφατα με τις δηλώσεις του, ότι έδωσε σκληρές μάχες, τόσο σκληρές που του  προκλήθηκαν και αμυχές.
Αμυχές από σκληρή μάχη πρώτη φορά αφουγκράζομαι. Έπειτα από μια μάχη θα υπάρξουν τραυματίες διαφόρων διαβαθμίσεων από τραύματα επιπολής, τραύματα σοβαρά και επικίνδυνα, τα οποία χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Προφανώς, ο σ. Αλέξης, που ως ναύτης υπηρέτησε στο τάγμα του Τετραγώνου, δεν γνωρίζει όχι από μάχες, αλλά ούτε από ασκήσεις, για αυτό μιλάει για σκληρές μάχες με αμυχές.
Και οι ουλές πού είναι ως τεκμήρια;     

Αγραμματοσύνη…

• Στις 18 του παρελθόντος μηνός παρακολουθώντας τις ειδήσεις στο πρωινό δελτίο της ΕΡΤ, αφουγκράσθηκα «εκλεκτή καλεσμένη» να ισχυρίζεται, ότι υπάρχουν μαθητές της Στ’ τάξεως που δεν γνωρίζουν πρόσθεση ακεραίων!
Να λοιπόν γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν αποδέχονται τον έλεγχο και την αξιολόγηση, γιατί θα αποδειχθεί η εκπαιδευτική γύμνια τους. Η απορία είναι η εξής:
Ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε δεν αφουγκράζεται την ΕΡΤ και να ανατρέψει αυτές τις δηλώσεις που μειώνουν τον κλάδο των εκπαιδευτικών ή γνωρίζει από πρώτο χέρι την αγραμματοσύνη πολλών δασκάλων πού τον ανέδειξαν σε πρόεδρο και δεν τολμά να βγει στην τηλεόραση για να τις διαψεύσει;