ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Λαϊκή κυριαρχία!..

• Αφουγκρασθήκαμε τον πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων να μας καραφλιάζει και να μας κουφαίνει, ότι:
- Χάσαμε εθνική κυριαρχία αλλά κερδίσαμε λαϊκή κυριαρχία…
Το πρώτο είναι οφθαλμοφανές, ότι χάσαμε εθνική κυριαρχία, αφού μας έβαλαν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι, ώστε τη Νέα Συμφωνία (διάβαζε μνημόνιο) που μας επέβαλλαν οι εταίροι μας, οι δανειστές (διάβαζε τοκογλύφοι) αναγκάσθηκαν με το ζόρι να την ψηφίσουν οι εθνοπατρίκιοι μέσα σε 24 ώρες καθεύδοντες και μη, όπως καλή ώρα η Θεανώ Φωτίου που καθόταν στα νώτα του πρωθυπουργού της μεγάλης εμβελείας και του μεγίστου βεληνεκούς και την ώρα που εκείνος μιλούσε αυτή ευρίσκετο στις αγκάλες του Μορφέως. Η επιτυχία, το κέρδος της λαϊκής κυριαρχίας είναι δυσδιάκριτο και μόνον στα καφενεία της γειτονιάς μπορεί ο κάθε Τσίπρας να διαπιστώσει τι κερδήθηκε…

Καπιταλοκομμουνιστές!..

•  Εκτός από τα εύπορα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ κατά τον σ. Καλύβη, όπως είναι ο σ. Παπαδημούλης, ο σ. Μητρόπουλος, ο σ. Σταθάκης, η σ. Βαλαβάνη, ο σ. Τσακαλώτος κ.ά. έχουμε και καπιταλοκομμουνιστές ή για την ακρίβεια καπιταλοκομμουνίστριες, όπως είναι η τέως γ.γ. του Κουκουέ σ. Αλέκα Παπαρήγα και η ετέρα σ. Λιάνα (Γαρουφαλιά) Κανέλη. Όποιος ανοίξει την ιστοσελίδα επιχειρηματίας.gr μένει ενεός (χάνος) βλέποντας την μεν σ. Παπαρήγα να απολαμβάνει σύνταξη από το Ι.Κ.Α. 26.000 ευρώ ετησίως, που σημαίνει, ότι από το νηπιαγωγείο κολλούσε ένσημα το κόμμα στην συντρόφισσα και 15.000 ευρώ από το Ταμείο Συντάξεως Δημοσιογράφων!..
Η δε ετέρα των Καπαδοκισσών Λιάνα Κανέλη απολαμβάνει από το Ταμείο Δημοσιογράφων 29.567 ή περίπου 2.500 ευρώ τον μήνα. Η ερώτηση: Υπάρχουν πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες, οι οποίοι απολαμβάνουν παρόμοιες συντάξεις; Ιδού η απορία!..

Λιγότερο ελληνική...

• Οίστρος (στρέκλας τον λένε στα καμποχώρια) έχει καταλάβει όλους τους εθνοαποδομητές, ποιος περισσότερο θα προκαλέσει ανήκεστο ζημιά στην Πατρίδα μας, στην Ελλάδα μας. Ιδού τι δήλωσε η πρώην ιδιαιτέρα σύμβουλος του περιφερόμενου Βαρουφάκη Έλενα Παναρίτη:
- Δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα και η Ελλάδα πρέπει να καταστεί λιγότερο ελληνική! Τα ανωτέρω δήλωσε στον «GUARDIAN». Μπράβο σου, Έλενα! Να σε χαίρεται και ο ΓΑΠ που πρώτος σε ανακάλυψε και ο νυν προϊστάμενός σου σ. Βαρουφάκης. Μία δεκάδα όμοιοι και παρόμοιοι εθνοαποδομητές και η πατρίς εχάθη… Κανείς δεν υπάρχει να τους μαζέψει αυτούς τους χαλινούς;       

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις...

• Κάτι παραπάνω γνωρίζουν οι Κινέζοι από εμάς που επαιρόμαστε για την πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά μας!.. Ουδείς είχε προβλέψει να μας καταστήσει γνώστες αυτής της μοναδικότητος, ότι μία φωτογραφία (δεν υπήρχαν τότε), ή μία εικόνα (αυτό το προϊόν υπήρχε από ανέκαθεν) εκφράζει όσα χίλιες λέξεις! Και δεν είχαν άδικο. Ιδού η αποστομωτική φωτογραφία του διδύμου Μπαρουφάκη και Τσακαλώτου, ο πρώτος να σκέπτεται , ότι του την έφερε ο Τσακαλώτος, δηλαδή, τον τσαλάκωσε, ο δε δεύτερος, ο γόνος των Τσακαλώτων επηρμένος να του λέει με το μειδίαμά του: -Σου την έφερα, οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν ΟΥΑΟΥ: Θέλουν σοβαρότητα και αυτοεκτίμηση και όχι μπαρούφες τύπου «δημιουργικής ασάφειας»!..