ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Οι Εθνοπατρίκιοι στα Α.Τ.Μ.!

*  Απόλαυση ήταν την εβδομάδα από 29/6 έως 3/7 να βλέπει ο πολίτης τους/τις εθνοπατρικίους/ες να συνωστίζονται στα… Α.Τι.Μα της Βουλής για να «σηκώσουν» την αποζημίωσή τους. Μεταξύ των άλλων, είδαμε και τον σύντροφο του ΣυΡιζΑ Νίκο Φίλη που απεχθάνεται τα μακαρόνια. Εκείνο που δεν είδαμε και δεν μάθαμε είναι πόσα «σήκωσαν». Αν «σήκωσαν» όλη την «αποζημίωσή» τους ή εφαρμόστηκε και σ’ αυτούς περιοριστικός όρος των 60+60 ευρώ για τις 2 ημέρες. Ή οικειοθελώς περιορίστηκαν στο ίσο ποσό των υποζυγίων εφαρμόζοντας την αντίδραση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όταν στην έρημο της Γεδρωσίας βρέθηκε λίγο νερό και οι στρατιώτες του πρόσφεραν, αυτός ερώτησε: «Υπάρχει για όλο το στρατό;» Η απάντηση αρνητική. Και ο Μ.Α. το έχυσε, υποφέροντας από δίψα, όπως όλο το στράτευμα!

Τα Σκόπια και ο Καραμανλής...

* Αφουγκράσθηκα πολλές αναλύσεις για τα συμβάντα τελευταίως στα Σκόπια, αλλά όλες πολύ απέχουν από το να σκιαγραφούν την πραγματικότητα. Εδώ θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πώς έπεσε ο Κώστας Καραμανλής; Είναι γνωστόν, ότι επεδίωκε την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς (Πύργος) – Αλεξανδρουπόλεως. Όμως οι υπερατλαντικοί φίλοι μας Αμερικανοί δεν ήθελαν να βρουν διέξοδο τα ρωσικά πετρέλαια στη Μεσόγειο γιατί τους χαλούσε την «μανέστρα»! Έτσι μεθόδευσαν με τον Γιωργάκη την πτώση του Καραμανλή με το «λεφτά υπάρχουν».

Εδώ και τώρα μεθοδεύεται η κατασκευή του αγωγού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέσω Σκοπίων, Σερβίας, Σλοβενίας, Αυστρίας προς την Ευρώπη. Ευήκοον ους στην προκειμένη περίπτωση μπορούν να τείνουν μόνον οι Αλβανοί, που ονειρεύονται την Μεγάλη Αλβανία. Είναι γνωστόν ότι οι Αλβανοί των Σκοπίων δεν περνούν και τις καλύτερες ώρες υπό τον Γκρουέφσκι. Άμ’ έπος άμ’ έργον, οι Αμερικανοί τους υπέδειξαν πώς να δράσουν για να ανακοπεί η κατασκευή του αγωγού SOUTH STREEM μέσω Σκοπίων, οπότε δεν γίνεται και αυτός όσον αφορά τη διέλευση από την Ελλάδα και έτσι χάνουμε και την μπροστάντζα του Πούτιν προς τον σύντροφο Άλεξ, όπως αφουγκρασθήκαμε ότι πέτυχε ο Πρωθυπουργός μας.

Ό,τι έκαναν προκειμένου να ρίξουν τον Καραμανλή οι Αμερικανοί κάνουν και στην περίπτωση του Γκρουέφσκι…

Ανέμελοι ή ανέμυαλοι;

*  Οι ψηφοφόροι που προσήλθαν στα εκλογικά Τμήματα να εκτελέσουν το ύψιστο προς την Δημοκρατία καθήκον είδαν να ηλεκτροφωτίζονται όλες οι αίθουσες των Τμημάτων και όλα τα φώτα αναμμένα και ο ήλιος να πυρακτώνει με τη φλογερή ακτίνα του! Δικαστικοί και λοιποί έτσι ανάβουν τα φώτα στα σπίτια τους σε μια περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης, όταν συμπολίτες μας έχουν κομμένο το ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής και γνωστού όντος ότι δεν έχομε επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας;

* Μπορεί να στεγάσει...

Όσοι περνούν από την οδό Δομπόλη κουνούν με θλίψη την κεφαλή τους όταν αντικρύζουν το κτίριο όπου στεγαζόταν το Πανεπιστήμιο σε κατάστασι ερειπώσεως, σωστός ερειπιώνας! Αυτό το κτίριο δε θα μπορούσε να στεγάσει την Αρχιτεκτονική, ώστε να επισκευασθεί, να καταστεί λειτουργικό και να μην προκαλει η εγκατάλειψή του; Τόσα χρήματα έχουν διατεθεί για την ανέγερσή του και τόσο πολύ χρησιμοποιήθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Και τώρα που αποκτήσαμε καινούργια υποδομή το εγκαταλείψαμε. Και μη χειρότερα!