ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Μισθά και συντάξεις...

•  Όλοι τους, απαξάπαντες οι πολιτικοί μας, από του νυν πρωθυπουργού και του τέως και πολλών πολιτικών απ’ αυτούς που συχνάζουν στα τηλεπαράθυρα μας εφησυχάζουν, ότι:
- Τα μισθά και οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν, δεν πρόκειται να υποστούν νέες περικοπές, δεν το ανέχεται αυτό κανένας από τους πολιτικούς ταγούς μας. Και, φυσικά, μισθούς εννοούν απαξάπαντες τις αμοιβές στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Όμως, τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα, εκεί που μόνο «Μανωλάδες» υπάρχουν, αφού είτε οι εργαζόμενοι είναι αδήλωτοι, είτε αμείβονται με μειωμένο μισθό και μεροκάματο, είτε εργάζονται με πάνω από 5μηνη καθυστέρηση αμοιβής; Βεβαίως, δεν γίνεται λόγος για τους ανέργους, που εγγίζουν το 1.500.000 άτομα. Αυτοί είναι παιδιά ενός άλλου κατωτέρου Θεού! Αυτοί, όμως, έριξαν το δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου και δεν αποκλείεται να καταστήσουν το σημερινό κυβερνητικό σχήμα αριστερά παρένθεση! Ο καιρός έχει γυρίσματα!

Γαλαντόμο κράτος!..

•  Μετά την δυστοκία 4 και πλέον μηνών, το γαλαντόμο και σοσιαλιστικό κράτος έλαβε την μεγάλη και τολμηρή απόφαση να έλθει άρωγο στους συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν από την ανθρωπιστική κρίση, η οποία ανελέητα έπληξε την ελληνική κοινωνία. Έτσι, το οικονομικό επιτελείο της κυβερνήσεως αποτελούμενο από τους σ.σ. Βαρουφάκη, Δραγασάκη, Βαλαβάνη, Τσακαλώτο, Σταθάκη, Μάρδα και Σία, αποφάσισε να ενισχυθούν οι πεινώντες και διψώντες με 70 ευρώ το μήνα τουλάχιστον για ένα ξεροκόμματο, άντε και για ένα πράσσο για προσφάι. Άραγε να μην το πληροφορήθηκαν οι εθνοπατρίκιοι, που για συμμετοχή και μόνο σε επιτροπή της Βουλής αποζημιώνονται με 75 ευρώ και το κουπόνι ενός εξαθλιωμένου συμπολίτη μας διαρκείας ενός μηνός είναι μόλις 70 ευρώ;

«Μικροί Υπουργοί»...

•  Το αφουγκρασθήκαμε κι αυτό από τα χείλη του πρωθυπουργού σ. Τσίπρα, ότι «οι Περιφεριακοί Διευθυντές Παιδείας είναι οιονεί Μικροί Υπουργοί, με τους οποίους μπορεί να συνεννοείται η κυβέρνηση. Άλλωστε αυτό το καθεστώς βρήκαμε! Και αν χρειασθεί να το αλλάξουμε θα το αλλάξουμε».
Αυτή ήταν η ωμή απάντηση του πρωθυπουργού για την διατήρηση του πελατειακού κράτους προς τον επερωτώντα πρόεδρο του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος έκανε λόγο για 400 υποψηφίους εκπαιδευτικούς για τις 13 θέσεις των Π.Δ.Π. απ’ όπου επελέγησαν 11 του κλίματος του ΣΥΡΙΖΑ και 2 των ΑΝ.ΕΛ. Οπαδοί των άλλων απεκλείσθησαν λες και το πνεύμα επεφοίτησε μόνον ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και ΑΝΕΛληνες!.. Εύγε, σ. Τσίπρα!

Άγνοια ή σκοπιμότητα

•  Παρακολουθώ την εκπομπή του Γ. Αυτιά τα Σάββατα για να «ενημερωθώ» για τα τεκταινόμενα, αλλά και για να περάσει η ώρα, όμως πολλές φορές απογοητεύομαι από την άγνοια ή την σκοπιμότητα αυτής της εκπομπής, όπως πρόσφατα όταν αφουγκράσθηκα: «Η Αθήνα έχει συνασπισθεί σε μια γραμμή Μαζινώ»!
Φαίνεται, ότι ο Γ. Αυτιάς ή έχει άγνοια ή σκόπιμα προβάλλει τη γραμμή Μαζινώ στα γερμανογαλλικά σύνορα, η οποία δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε ένα 24ωρο την πίεση των γερμανικών στρατευμάτων και υποχώρησε παρά την άρτια συγκρότηση των γαλλικών στρατευμάτων. Γιατί δεν αναφέρθηκε ή δεν παραλλήλισε την αντίσταση των Αθηνών έναντι των δανειστών με τη γραμμή Μεταξά, όπου οι αμυνόμενοι ανάγκασαν τους επιτιθέμενους Γερμανούς να παρουσιάσουν όπλα στους υπερασπιστές του Ρούπελ, Παλιουριώνα, Λύσσε, Περιθωρίου κ.λπ. οχυρών;