ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Αποπληρωμή με δανεικά!

•  Το επίσημο κράτος καταβάλλει μια προσπάθεια να ελαφρύνει τους πολίτες από το δυσβάστακτο βάρος των δανείων και των φόρων μετά των προστίμων και προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί με διαγραφές μέρους ή και του όλου, όπως έγινε με την Τράπεζα Πειραιώς για ποσά μέχρι 20.000,00 ευρώ. Όμως, οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους (συνεταίρους) της Νέας Τρόικας γίνονται για νέες χρηματοδοτήσεις, διάβαζε δανειοδοτήσεις, προκειμένου με τα νέα αυτά δάνεια να αποπληρωθούν τα παλαιά. Έτσι έχουμε φθάσει στο υπέρογκο ποσόν των 435.000.000.000,00 ευρώ, ποσό το οποίο είναι αδύνατον να αποπληρωθεί μέχρι και τρίτης γενεάς! Το κράτος θα έπρεπε να ποντάρει στην ανάπτυξη και δι’ αυτής στην αποπληρωμή. Όταν 1.500.000 συνάνθρωποί μας είναι άνεργοι πώς μπορεί να εξοφληθεί ή να μειωθεί το τεράστιο αυτό χρέος με μηδέν ανάπτυξη; Ιδού η απορία...

Περί λοταρίας...

•  Φαίνεται, ότι έχει καταστεί έμμονη ιδέα στον Γιάνη η καθιέρωση της λοταρίας ως ελκυστικού παράγοντα για την πάταξη της φοροδιαφυγής! Γιάνης είναι και δικαιολογείται, ενώ υπάρχει τρόπος να παταχθεί αυτή η γάγγραινα για την οικονομία, αλλά το κράτος θέλει να διαιωνίζεται, προφανώς για να επιβάλλει την δυναμική του κυριαρχία, με την προσαύξηση του φόρου με πρόστιμα δυσβάστακτα!.. Άλλωστε, το ίδιο το κράτος από άλλους δέχεται τις αποδείξεις (μισθωτούς, συνταξιούχους) και από άλλους δεν τις δέχεται (ελεύθεροι επαγγελματίες). Ιδού η απλή λύση: όλες οι αποδείξεις μέχρι που να καλύπτουν όλο το εισόδημα και, αν δεν καλύπτεται όλο, όσο ποσό μένει ακάλυπτο να φορολογείται. Αλλά ασχολούνται με πράσινα άλογα...

Ρηξικέλευθος πρόταση...

•  Ρηξικέλευθος και θετική θεωρείται η πρόταση των Δημάρχων για τα αποθεματικά των Δήμων. Όχι μόνον να τα καταθέσουμε τα αποθεματικά στην Τ.τ.Ε. αλλά και τους μισθούς των δημάρχων, αλλά πρέπει ο πρωθυπουργός μας να δηλώσει, ότι η πατρίδα μας βρίσκεται εν κινδύνω. Και να προβούν σε παρόμοια χειρονομία και το πολιτικό προσωπικό της χώρας, πρωθυπουργός, υπουργοί, αναπλ. υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, γεν. γραμματείς, να καταθέσουν τις «αποζημιώσεις» τους για την σωτηρία της Πατρίδος!
Όμως, «σιγή ασυρμάτου» επικρατεί τόσο από πλευράς κυβερνήσεως αλλά και από σύμπαντα τα κόμματα, τα οποία ή δεν αφουγκράσθηκαν τις δηλώσεις της Κ.Ε.Δ.Ε., ή το’παιξαν: «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα», εφαρμόζοντας τη σύσταση του παπά προς την παπαδιά που έδωσε το ένα ράσο σε φτωχό για να μην κρυώνει:
- Παπαδιά, αυτά που άκουσες στο κήρυγμα τα είπα για τους άλλους και όχι για εμάς!..

Η «μπέμπα» δεν έμεινε ορφανή!

•  Τη «μπέμπα», τη γνωστή B.M.W. του τέως αντιπροέδρου της κυβερνήσεως Σαμαρά, Ευάγγ. Βενιζέλου, αυτή την αλεξίσφαιρο και αλεξίβομβο κουρσάρα, αξίας 750.000,00 ευρώ της οποίας ένα και μόνον σέρβις στοίχιζε περί τις 25.000,00 ευρώ το προνοιακό μας κράτος δεν την άφησε ορφανή και την ανέθεσε στον νυν αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως σ. Γιάννη Δραγασάκη! Ήταν κι αυτό μία από τις κωλοτούμπες που κάνει ο πρωθυπουργός μας, γιατί δήλωσε, ότι οι δύο αλεξίσφαιρες BMW (η αντιπροεδρική και η πρωθυπουργική) θα καταβληθεί προσπάθεια να πωληθούν, εκτός και αν ισχύει η κυνική δήλωσή του, ότι:
- Έτσι τα βρήκαμε και αν χρειασθεί να αλλάξουν θα τα αλλάξουμε!..