ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Νόμιμο ναι, ηθικό ΟΧΙ!..

•  Η συγκυβέρνηση Σοσιαλο-καπιταλιστών σκέφτεται να νομιμοποιήσει τις καταθέσεις των φοροφυγάδων, χρήματα που προέρχονται από πάσης φύσεως παράνομες πηγές, όπως διακίνηση ανθρώπων,  ναρκωτικών λαθρεμπορία καυσίμων και λοιπών παρομοίων ενεργειών, αρκεί οι φοροδιαφεύγοντες να καταβάλλουν ένα ποσοστό της τάξεως του 15% ή του 20%. Μετά... αθώες περιστερές!
Μπορεί αυτό, όπως είχε ισχυρισθεί και ο Γιώργος Βουλγαράκης να είναι νόμιμον, αφού θα καλύπτεται από ψήφιση νόμου!
Όμως αυτό είναι και ηθικόν; Ιδού η απορία!

Βαρουφάκειος ασάφεια...

•  Θέλω να πιστεύω, ότι το πόπολο δεν έχει ξαστοχήσει την μπερτοδούλειο αποστροφή του ναρκισσευομένου υπ/γού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη περί δημιουργικής ασάφειας! Αυτή λοιπόν την δημιουργική ασάφεια πληρώνουμε επί τετράμηνο νηστεύοντες και μη! Διότι ο σ. Γιάνης στο αρχοντικό του διαπιστώνει την τράπεζα να γέμει από καλούδια, σε σημείο που την πρόβαλλε και το Paris Match, προκαλώντας την θυμηδία των εμφρόνων Ελλήνων, που κακή τη μοίρα από νοικοκυραίοι κατήντησαν επαίτες, προστρέχοντες στα συσσίτια της Εκκλησίας για ένα πινάκιο φαγητού. Ευτυχώς, που βρέθηκε και η Εκκλησία αρωγός στις δύσκολες αυτές στιγμές, που για όσους έχουν κάποια ηλικία, που έλεγε και ο αλήστου μνήμης Μένιος Κουτσόγιωργας, ούτε την περίοδο της κατοχής δεν ζήσαμε την αβεβαιότητα αυτή και τον καθημερινό βομβαρδισμό περί περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και επιβολής νέων φόρων. Πράγματι, καταστροφική ασάφεια επέλεξε ο Γιάνης και όχι δημιουργική.

«Έτσι τα βρήκαμε...»

•  Ιστορική θα μείνει η αποστροφή του πρωθυπουργού μας σ. Αλέξη στην τοποθέτηση των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης ή μικρών υπουργών, όπως συμπλήρωσε. Και δεν έχει άδικο. Έτσι τα βρήκαν και στην άρνηση των υπουργών, αν. υπουργών, υφυπουργών να δέχονται πολίτες ή ομάδες πολιτών για να εκφράσουν τις απόψεις τους ή τα παράπονά τους ή και τα προβλήματα που τους απασχολούν. Τρανό παράδειγμα πρόσφατο άρνηση και του σ. Στρατούλη και του άλλου σ. και σακκιδιοφόρου Σκουρλέτη να δεχθούν τους με σύμβαση απασχολουμένους στον ΟΑΕΕ. Σ’ αντίθεση ο σ. Κατρούγκαλος δέχθηκε και παραδέχθηκε τις καθαρίστριες και ο σ. Παππάς τους διαθεσίμους της άλλοτε ΕΡΤ. Έτσι, λοιπόν, τα βρήκαν και έτσι τα συνεχίζουν, αλλά αυτός ο δρόμος είναι ολισθηρός και οδηγεί στην πτώση, όρα την συγκυβέρνηση ΝουΔου-ΠΑΣΟΚ. Και στην προκειμένη περίπτωση συγκυβέρνηση έχουμε, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!

«Έτσι δεν τα βρήκε...»

•  Νταούλια, βιολιά και λύρες ήχησαν πρόσφατα στην Πλατεία Συντάγματος για να προβληθεί η κάνναβη!
Αυτό, όμως, δεν το βρήκαν! Κάτι πήγε να κάνει ο ΓΑΠ ή Τζέφρυ με την παρότρυνση να καλλιεργούν σε γλάστρες και γλαστρίδια οι μερακλήδες κάνναβη στα σπίτια τους για ατομική χρήση, αλλά αυτό δεν πέρασε. Έρχεται, λοιπόν, ο Mr. Alexis και επιτρέπει στο κεντρικότερο σημείο των Αθηνών την προβολή της κάνναβης, γνωστής και ως χασίς, η οποία από τους θιασώτες της προβάλλεται ως φαρμακευτική και ισχυρίζονται, ότι η φύση δεν παρανομεί!
Και παρανομεί υπούλως και δολίως, όπως συμβαίνει με τα μανιτάρια από τα οποία άλλα είναι ακίνδυνα και φαγώσιμα και άλλα άκρως επικίνδυνα και προφανώς μη φαγώσιμα και αλί και τρις αλί για τον ανίδεο που θα τα δοκιμάσει, όπως αλί και για εκείνον που θα του χορηγηθεί το γνωστό από τον Σωκράτη κώνιο. Θάπρεπε προτού να έχει ζητήσει άφεση αμαρτιών... Άρα και η φύσις παρανομεί και μάλιστα υπούλως!..