ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Αγνώμονες και «ευγνώμονες»!..

•  Ο τακτικός συνεργάτης του «Π.Λ.» Χρ. Τσέτσης μας πληροφόρησε εσχάτως για τους δωρητές και ευεργέτες που συνέδραμαν στην ενίσχυση του Ορφανοτροφείου «Γεώργιος Σταύρος». Και προ καιρού ο άλλος τακτικός συνεργάτης του «Π.Λ.» Κων. Κουλίδας μας ενημέρωσε για την ονομασία των Σχολείων, όντας τα περισσότερα προσφορά των Μεγάλων Ευεργετών.
Όμως, στο διδακτήριο της Μαρουτσαίας Σχολής, ή το Γ’ Δημοτικό Σχολείο, αφαιρέθηκε η επιγραφή «Μαρούτσειο» και παρέμεινε μόνον η αρίθμηση ...«3ο Δημοτικό Σχολείο»! Η αγνωμοσύνη σ’ όλη της την έκφανση!
Όμως, παρότι αγνώμονες για τους Ευεργέτες, εκφράσαμε όλη μας την «ευγνωμοσύνη» προς τον τύραννο της «Μικρής μας Πόλης» και όχι μόνον αλλά και της Ηπείρου και της Βορειοδυτικής Ελλάδος Αλή πασά, τον καταστροφέα του Σουλίου, που του χαρίσαμε την επωνυμία στο Μουσείο στο νησάκι, όπου τον εξολόθρευσε ο εντολοδόχος του σουλτάνου Χουρσίτ πασάς και φυσικά μετά την εξόντωσή του από τους ομόδοξούς του, τους ομοθρήσκους του, τους ομογαλάκτους του οι ορδές του Χουρσίτ δεν άφησαν τίποτε ως ενθύμιο. Και «αντί της χολής μάνα» και με την συγκατάθεση ή την ανοχή και της Μητροπόλεως, αφού το κελί είναι περιουσιακό στοιχείο, του «Άη Παντελεήμονα» της Μονής του Αγίου Παντελέημονος!..
Ίσως, αυτή η «ευγνωμοσύνη» προς τον Αλή να οφείλεται και στην εξόντωση του οπλαρχηγού Παπα-Βλαχάβα, το οποίο τεμάχισε σε τέσσερα τεταρτημόρια, που ανήρτησε σε ισάριθμα δένδρα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα!

Σε ρόλο Νεστραδίν!..

•  Η σ. Παναρίτη, η Έλενα, η άλλοτε Αριστίνδην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επί ΓΑΠ αλλά και σύμβουλος του Περουβιανού προέδρου Φρ. Φουτζιμόρο, ο οποίος καταδικάσθηκε σε 25ετή κάθειρξη για ατασθαλίες επί προεδρίας του, μας καράφλιασε με τις εισηγήσεις της, τις οποίες, μεταχρονολογημένες τις απέδωσε πριν από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία! Και τι είπε...
Η σ. Παναρίτη, Μανιάτισσα, δήλωσε ότι μπορεί να μείνουν χωρίς μισθό και σύνταξη οι Δ.Υ. και οι συνταξιούχοι επί δίμηνον, ώστε με τα χρήματα αυτά να εξοφληθούν υποχρεώσεις μας προς το Διεθνές Νομισματικό ταμείο, όπου άλλοτε και άλλωστε είχε θητεύσει η σ. Έλενα! Θόρυβος στον ΣΥΡΙΖΑ από τις δηλώσεις αυτές που δεν διαφέρουν από την τακτική που εφήρμοζε ο Νεστραδίν Χότζα στον γάιδαρό του προσπαθώντας να τον συνηθίσει όχι στην ολίγη τροφή, αλλά στην επ’ αόριστον νηστεία. Το αποτέλεσμα γνωστό, όταν ο γάιδαρος δεν δέχθηκε την τελευταία προσφορά τροφής και έμεινε περιχαρής ο Χότζας, το ζώο τίναξε τα πέταλα!..
Το ίδιο θα συμβεί με τους μισθοσυντηρήτους και τους συνταξιούχους. Αν περικοπούν δύο μηνών μισθοί και συντάξεις τότε χαράς ευαγγέλια για τους Οίκους Τελετών και Μνημοσύνων...
Υ.Γ.: Η σ. Παναρίτη πόσο αμείβεται κάθε μήνα; Πόσο μας στοιχίζει η σύμβουλος του Βαρουφάκη;

«Κοπανατζής» ο Κολοκοτρώνης!

•  Είναι χάρμα ακοής να αφουγκράζεται ο πάσα εις ιστορικός του βεληνεκούς του καθηγητή Θάνου Βερέμη, να εξιστορεί τα γεγονότα της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 μ.Χ., όπως τον πρόσφατο διάλογο ανάμεσα σ’ αυτόν και στον παρουσιαστή του ΣΚΑΙ Βασ. Λυριτζή. Ιδού μία αποστροφή του Βερέμη:
- Ο Κολοκοτρώνης την κοπάνισε για τα Επτάνησα!
Την κοπάνισε για τα Επτάνησα αλλά πότε; Πριν την Επανάσταση, κατά την επανάσταση, ή μετά την Επανάσταση; Ιδού η απορία!
Γεγονός είναι, ότι προεπαναστατικώς ο Θεόδ. Κολοκοτρώνης, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες είχαν καταφύγει στα Επτάνησα για να αποφύγουν τις «φιλοφρονήσεις» των Οθωμανών. Εκεί κατετάγη στον αγγλικό στρατό και ανεδείχθη σε ταγματάρχη. Με την έναρξη της Επαναστάσεως επέστρεψε και ανεδείχθη σε ηγετικό παράγοντα αυτής. Αυτά για αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και μόνον...