ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Τεκμαρτά εισοδήματα…
• Τεκμαρτό εισόδημα νοείται, πάντα κατά την Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων η κατοχή σπιτιού, διαμερίσματος, οχήματα κλπ., περιουσιακά στοιχεία, τα οποία προϋπήρχαν της σημερινής λαίλαπας. Δηλαδή, ένας άνεργος έχει στην κυριότητά του, νομή και κατοχή, διαμέρισμα ή σπίτι 40 τ.μ. ή και μεγαλύτερο, έχει και ένα όχημα 1.400 κ.ε. Αυτός θα κληθεί να καταβάλει φόρο από τεκμαρτό εισόδημα το οποίο δεν απέκτησε μετά την ανεργία του, αλλά το είχε είτε από κληρονομιά, είτε από γονική παροχή, είτε και από απόκτηση από τότε που είχε εργασία. Εδώ και τώρα σιτίζεται από τα συσσίτια είτε της Εκκλησίας, είτε του Δήμου, αν υπάρχουν, είτε και ζει σε βάρος της οικογενείας του!
Αν κινεί το όχημά του, προφανώς, έχει χρήματα, έχει κάποιο εισόδημα. Αν όμως κατέθεσε τις πινακίδες ή δεν τις κατέθεσε με την προσδοκία ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση και το έχει έτοιμο για χρήση, αυτός ο άνεργος θα φορολογηθεί και μάλιστα καλείται να συγκεντρώσει και αποδείξεις! Το άκρον άωτον της κρετινοσύνης, των ταγών μας. Το έκανε αυτό ο Χάρης Θεοχάρης, το συνεχίζει και η κα Κατερίνα Σαββαΐδου…

Ο δίσκος του Νεύτωνος στη Βουλή!

•  Είχαμε διδαχθεί και όσοι ακολούθησαν τον εκπαιδευτικό κλάδο το δίδαξαν κιόλας, για τον δίσκο του Νεύτωνος, όπου κατά την περιστροφή του τα χρώματα αναμειγνύονται και αποδίδουν το λευκό χρώμα!
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο Κοινοβούλιο, όπου εκπροσωπούνται επτά (7) κόμματα, όσα και τα χρώματα της ίριδος, τα οποία αποτελούν μια στοιβαρά συντεχνία και προκειμένου να αποκτήσουν προνόμια συνασπίζονται και παραμερίζοντας κάθε ιδελογική ή πολιτική διαφορά, που προβάλλουν στα προεκλογικά των προγράμματα. Αυτό διαπιστώθηκε κατά τη διανομή των βουλευτικών οχημάτων, όπου όλοι συνασπίσθηκαν εκτός μιας δωδεκάδος!
Κι αυτά όλα μόλις 45 ημέρες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όπου οι πολίτες νόμισαν ότι επέλεξαν τους αρίστους, αφού απέρριψαν περί τους 140 παλαιούς και στη θέση τους εξέλεξαν νέους!
Αλλά, φευ, μπροστά στα προνόμια η κομματική απόχρωσις αποβάλλεται, όπως στον δίσκο του Νεύτωνος! Και ως δικαιολογία βρήκαν την αποζημίωση των 6.000 ευρώ, όμως οι εθνοπατρίκιοι λαμβάνουν 750 ευρώ συμμετοχή στα θερινά τμήματα, 1.000 ευρώ επίδομα διαμονής, 600 ευρώ επίδομα γραφείου, 1780 ευρώ οικογενειακό επίδομα, 1200 ευρώ επίδομα κινήσεως, 7400 ευρώ ετήσια τηλεφωνικά τέλη, ήτοι 10946 ευρώ μηνιαίως ή 131.360 ευρώ ετησίως. Έτσι για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα του δίσκου του Νεύτωνος!